eten-drinken-icoon-verkeersbureaus

Eten en Drinken in Thailand

Uit eten in Thailand gaat anders dan in het westen. In Thailand worden de hele dag door kleine maaltijden genuttigd, bij de vele eettentjes en kraampjes die op elke hoek van de straat te vinden zijn. Tip: Wanneer in een restaurant wordt gevraagd of je van heet eten houdt, kan je beter nee antwoorden. Wat wij heet vinden, is in Thailand een lachertje. Vraag dus altijd of het eten niet te pittig bereid kan worden! De volgorde van uitserveren van je voor-, hoofd- of nagerecht gaat ook iets anders dan je waarschijnlijk gewend bent, alle gerechten worden tegelijk gebracht.

 

Kijk hier of je een PCR test nodig hebt voor Thailand

Door het opgeven van je e-mailadres zal onze collega Eva je binnen 5 minuten een e-mail sturen met meer informatie over de PCR of anti-geen test, die nog verplicht kan zijn is als je naar Thailand wilt reizen.

 

In de e-mail vind je ook terug wat de kosten zijn van een test voor Thailand. Ook geeft Eva jou het meest actuele reisadvies door van de Nederlandse Overheid en wat je moet doen als je al (gedeeltelijk) gevaccineerd bent.

 

 

Night Markets

Wil je als een echte Thai uit eten? Ga dan eens naar een Night Market. In bijna elke stad is wel een Night Market te vinden. Hier verzamelen zich de verkopers van allerlei waren, maar ook kleine restaurantjes schieten zo voor een avond uit de grond. Schuif aan bij een stalletje en proef de echte Thaise keuken

Night Market Chiang Mai ©Elbrich Verschuren

Night Market Chiang Mai ©Elbrich Verschuren

Baan Khanitha & Gallery

Dit restaurant is het geesteskind van Khanitha Akaranitikul, een Thaise kledingontwerpster. Deze dame wilde écht Thais eten van hoge kwaliteit, en besloot daarom dit restaurant op te richten. Het restaurant heeft een huiselijke sfeer, waarbij Thaise gerechten worden geserveerd op handgemaakte borden. Ook leuk aan dit restaurant is het dakterras, waar je kan genieten van het mooie uitzicht over Bangkok.

De leukste hotspots in Bangkok in een Insider Travel Guide

Download hem hier gratis. Alleen vandaag ontvang je de Bangkok reisgids gratis in je e-mail.

 

 

Baan Rim Pa

Voor een goed restaurant in Phuket bent je bij Baan Rim Pa aan het juiste adres. Het restaurant is gelegen aan zee, en heeft daarmee een geweldig uitzicht. Hier kan je hoogstaande kwaliteit verwachten en kan je de heerlijkste Thaise gerechten eten. Ook vegetariërs kunnen hier smullen van een geheel vegetarisch 8-gangen menu. Loopt het water je al in de mond? Dan kan je online vast reserveren.