Dit zijn de mooiste bestemmingen voor een korte vakantie in de natuur

Ben je toe aan een korte vakantie? De voorjaarstemperaturen dienen zich aan dus wat is er nou heerlijker dan een weekje of weekendje in de natuur? Ontdek alle tinten groen in Sussex, Groot-Brittannië, kom spelen in het leukste familiepark of beklim de prachtige vulkanen in Guatemala.

Alle tinten groen in Sussex aan de Engelse zuidkust

In het zuidoosten van Engeland vind je het plaatsje Sussex. Pak je auto en maak de ferry-oversteek naar Dover waar je vervolgens in 2 uur naar Sussex rijdt. Glooiende velden in alle tinten groen, kleine wegen tussen stenen muurtjes, fraaie tuinen, landgoederen en bossen vol prachtige bomen. Ervaar de rust en ruimte van het Engelse platteland en ook de energie van de bruisende metropool Brighton waar je heerlijk kunt eten en drinken. Wist je dat de krijtrots iets typisch van deze regio is? Mis ze niet en ga naar de Seven Sisters krijtrotsformatie. Dit is de meest fotogenieke locatie die je je maar kan wensen. Waai er heerlijk uit en volg het wandelpad rond het natuurreservaat. Ontdekt de zeldzame plantensoorten, vogels en insecten in dit indrukwekkende gebied in Engeland.

Devil’s Dyke

Genoemd naar de droge vallei die door de South Downs snijdt, Devils Dyke is een historische locatie slechts anderhalve kilometer buiten Brighton. Het was een belangrijke toeristische attractie in het begin van de 20e eeuw, deels vanwege het mysterie rond de formatie. Ook vandaag de dag is deze plek een bezoek waard, dankzij overblijfselen als een fort uit de ijzertijd en een Victoriaanse spoorlijn. Klim op de heuvels naast de diepste vallei van Engeland en je wordt beloond met een schitterend uitzicht over de omliggende natuur en zelfs de zee.

Tuinen van Nymans en Great Dixter

Het zuidoosten van Engeland barst van de fraaie tuinen en landgoederen. Sussex is daar geen uitzondering op. Bezoek bijvoorbeeld de tuinen van Nymans, eenvoudig te bereiken vanwege de centrale locatie langs de snelweg tussen Londen en Brighton. Deze National Trust tuin is ruim opgezet en staat vol met exotische bloemen van over de hele wereld. Het omliggende bos is een heerlijke plek voor een voorjaarswandeling.

Niet te missen in het oosten van de regio is Great Dixter House & Gardens. De allereerste bouw van het huis dateert uit de 15de eeuw. Bewoner hiervan was tot voor kort Christopher Lloyd, schrijver van vele internationaal bekende tuinboeken. De tuinen zijn opmerkelijk in hun aanplant, met de beroemde lange borders van opeenvolgend bloeiende planten, de bloemenweide en de boomgaard. Bezoek ook de Peacock Garden met zijn 18 vogel-vormbomen.

Seven Sisters

De Seven Sisters krijtrotsformatie is misschien wel een van de meest fotogenieke plekken van het zuiden van Engeland. Het uitzicht siert bijna iedere ansichtkaart uit de regio, toch is het er vaak heerlijk rustig en een prima plek om uit te waaien. Seaford Head ligt aan de stukje kust tussen Brighton en Eastbourne en vanaf hier heb je het allerbeste uitzicht op de beroemde Seven Sisters. Volg hier het wandelpad rond het natuurreservaat en ontdek de zeldzame plantensoorten, vogels en insecten in dit gebied. Er is ook een bezoekerscentrum met restaurant in een 18de-eeuwse schuur bij het plaatsje Seaford. De toegang tot het Seven Sisters Country Park is gratis.

De krijtkust bij Seaford, East Sussex

De krijtkust bij Seaford, East Sussex

Arundel Castle

Het kasteel van Arundel is één van Engelands langst bewoonde kastelen. Aan de bouw op een steile heuvel heeft het kasteel zijn magnifieke uitzicht te danken, maar ook zijn vele steile trappen en smalle gangetjes. In Arundel Castle komen twee bijzondere periodes uit de Engelse geschiedenis samen. Het werd oorspronkelijk gebouwd in 11e eeuw na de Normandische invasie onder leiding van Willem de Veroveraar. Aan het eind van de 19e eeuw werd het grotendeels herbouwd in de gotische stijl die toen populair was. Trek voldoende tijd uit voor een bezoek, want de rondom gelegen tuinen zijn zeer de moeite waard.

Foto Chris Gorman/Big Ladder.

Kasteel van Arundel in West Sussex

Slag bij Hastings

De slag bij Hastings in 1066 is een van de beroemdste veldslagen uit de geschiedenis van Engeland. Bezoek deze beroemde plek en de bijbehorende tentoonstelling om meer te weten te komen over het verhaal achter deze historische gebeurtenis en waarom deze zo belangrijk zijn geweest voor het moderne Groot-Brittannië. Op deze plek vind je onder andere ruïnes, abdijgebouwen en een bezoekerscentrum.

Hastings

Hastings

Brighton

Een reis door Sussex is niet compleet zonder bezoek aan de populaire kuststad Brighton. Brighton barst van de attracties: het excentrieke Royal Palace, interessante musea, een mooi strand, aantrekkelijke winkels en pubs en clubs die open zijn tot in de late uurtjes. Trekpleister en niet te missen is de iconische Brighton Pier. Brighton’s kleurrijke netwerk van winkelstraten, bekend als The Lanes, zit vol vintage winkels, antiekzaken en ongewone cafés.

Brighton Pier

Brighton Pier

Hoe kom je er?

Sussex ligt aan de zuidkust van Engeland en is eenvoudig bereikbaar vanuit Nederland en België. Maak je de ferry-oversteek naar Dover dan is het nog ongeveer 2 uur rijden vanaf de aankomsthaven. Vanaf vliegveld Gatwick gaan er directe treinen naar Brighton en ook vanuit centraal Londen gaan er intercity’s. Ze doen er ongeveer een uur over.

Voor meer informatie: www.lovesussex.com en www.visitbritain.nl

Kom spelen in het leukste familiepark van Zuid-Holland

In Rotterdam vind je het leukste familiepark van Zuid-Holland. Neem de kinderen mee en ga spelen in de binnen- en buitenspeeltuinen, de verkeerstuin, de waterspeeltuin en in de attracties. Wist je dat Plaswijckpark nu duurzamer is dan ooit? Maak een rit in de volledig elektrische trein die net nieuw is. Neem plaats in 1 van de 4 wagons en ervaar hoe de trein op groene stroom rijdt. Wil je het park met Pasen bezoeken? Kom op zondag 21 april en maandag 22 april vanaf 12 uur paaseieren zoeken samen met de Paashaas. Ga op zoek naar het gouden ei en win een toffe prijs!

De elektrische boemeltrein in Plaswijckpark

 

 

Ontdek Guatemala met Ersin in Wonderland

Wist je dat je in Guatemala prachtige vulkanen hebt? Vele reizigers gingen je voor en kwamen naar Guatemala om een van de 33 vulkanen te bewonderen. Vlieg met KLM vanaf Schiphol naar Guatemala en maak na aankomst een selfie met stromende lava op de achtergrond. Wist je dat er recent een uitbarsting is geweest? Graafmachines zijn er nog altijd druk bezig om de naastliggende dorp en de natuur weer op te knappen. Bewonder je Guatemala liever vanaf je tv-scherm? Op donderdag 9 mei kijk je op NPO 3 naar de aflevering van Ersin in Wonderland in Guatemala.

Ersin in Guatemala

Ersin in Guatemala

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

Comments are closed.