Rotterdam

Rotterdam is een van de grootste steden van Nederland en de grootste en belangrijkste havenstad van Europa. De moderne architectuur waaronder de wolkenkrabbers op de Kop van Zuid maken Rotterdam tot een bezienswaardigheid an sich.

Reizen naar Rotterdam

Rotterdam heeft alles voor een weekend weg of een dagje uit. De koopgoot biedt alles voor een leuk shopdagje, in de diverse restaurants en eettentjes kunt u terecht voor heerlijke gerechten en de skyline met de enorme wolkenkrabbers staat garant voor een prachtig uitzicht. Met de Intercity Direct bent u zo in deze indrukwekkende stad. De Intercity Direct rijdt 2 keer per uur uur naar Rotterdam.

Bezienswaardigheden in Rotterdam

Rotterdam heeft diverse bezienswaardigheden waaronder de Euromast, de Erasmusbrug, de Kop van Zuid en Diergaarde Blijdorp. Deze mag je niet missen op je bezoek aan Rotterdam.

De imposante Erasmusbrug in Rotterdam

Kralingsepas

Het water de Kralingsepas is gelegen in de wijk Kralingen in Rotterdam. De plas wordt aan 3 kanten omringd door het Kralingse bos waar regelmatig joggers te vinden zijn. Rondom de plas vind je meerdere watersport verenigingen waar je diverse watersporten kunt beoefenen. De Kralingse Plas is volgens Rotterdammers het meest geliefde park waar je heerlijk kunt wandelen, skeeleren, barbecuen en genieten van de zon.

Erasmusbrug

De Erasmusbrug verbindt de wijk Kop van Zuid met het centrum en ligt over de rivier de Nieuwe Maas. Rondom de brug vinden regelmatig evenementen plaats, zoals Red Bull Air Race Rotterdam en de Wereldhavendagen. Ook de marathon van Rotterdam gaat over de Erasmusbrug.

Erasmusbrug in Rotterdam

Erasmusbrug in Rotterdam

Euromast

De Euromast behoort tot een van de bekendste bezienswaardigheden in Rotterdam. Ter gelegenheid van de Floriade is deze mast in 1960 opgericht. De totale hoogte van de mast is na verhoging in 1970 inmiddels 185 meter. Je kunt naar boven klimmen in de mast alwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Ook kun je er eten in het restaurant.

De Kop van Zuid

In het gebied rond de Nieuwe Maas wordt er nog steeds regelmatig gebouwd. Een voorbeeld hiervan is de Kop van Zuid. In dit gebied werden de hoogste wolkenkrabbers van Nederland gebouwd en de skyline is er dan ook erg indrukwekkend.

Diergaarde Blijdorp

Een van de bekendste en oudste dierentuinen van Nederland is Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Deze dierentuin biedt vele soorten diersoorten onderdak en heeft haar tuin ingedeeld in Werelddelen waar de diverse soorten te bewonderen zijn. Naast dieren zijn er ook vele plantensoorten te bewonderen in de botanische tuin. Naast planten en bloemen vind je hier ook vogels en vlinders. De dierentuin is in de zomertijd dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur geopend. In de wintertijd is de tuin dagelijks te bezoeken van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Rondvaart met Spido

Met Spido vaart u over de Rotterdamse wateren. De Rotterdamse havenrondvaart duurt 75 minuten en u ziet hoe het er aan toe gaat op een reguliere dag in de haven. Ook kunt u genieten van een avondrondvaart waarbij u onder andere het Botlekgebied en de Eemhaven bezoekt.

Ontdek Rotterdam vanaf het water met een rondvaart

Ontdek Rotterdam vanaf het water met een rondvaart

De watertaxi

Watertaxi Rotterdam is een bedrijf dat sinds 1994 veerdiensten verzorgt tussen Hotel New York, de Veerhaven en de Leuvehaven. Op diverse plaatsen langs de Nieuwe Maas kunt u opstappen en genieten van een taxi ritje over het water. Op drukke dagen vaart de taxi volgens een vast schema, de wachttijd bedraagt dan op zijn hoogst 15 minuten.

Hotels in Rotterdam

Een overnachting in Rotterdam is zeker de moeite waard. Het Manhattan Hotel in Rotterdam is 1 van de drie 5-sterren hotels in Rotterdam. Het hotel ligt centraal en de kamers en suites zijn modern en elegant ingericht en bieden comfort en luxe. Meer hotels in Rotterdam vindt u op booking.com.

A Small Hotel

A small Hotel in Rotterdam

Midden in centrum vind je het gezellige A Small Hotel. Je slaapt hier in een van de zes ruime kamers die veel weg hebben van een appartement. Het hotel ligt aan de populaire Witte de Withstraat, om de hoek bij het beroemde museum Boijmans van Beuningen. Leuk aan A Small Hotel is dat je kunt kiezen uit designkamers ingericht in drie verschillende stijlen!

Ibis Wijnhaven

Het Ibis hotel aan de Wijhaven is nieuw geopend in de zomer 2014 en wereldwijd het 1e Ibis hotel met nieuwe comfortabele bedden en een vrolijke inrichting. Dit 3-sterren hotel richt zich op toeristen en zakenmensen die Rotterdam bezoeken. Door de ligging bij station Blaak is het hotel goed bereikbaar en ook wandelend ben je in 10 minuten in hartje centrum.

Sweet bed by Ibis

Sweet bed by Ibis

Musea in Rotterdam

Je kunt gerust zeggen dat Rotterdam een stad is waar kunst alom aanwezig is. Van moderne contemporary art tot oude meesters. je vindt ze in heel de havenstad. Dit zijn de favorieten van Verkeersbureaus.info.

Boijmans van Beuningen

Boijmans van Beuningen

Museum Boijmans Van Beuningen

Het Museum Boijmans Van Beuningen is een van de oudste musea van Nederland. In 1849 laat jurist Boijmans zijn kunstcollectie na aan Rotterdam. In 1958 komt daar de collectie van Van Beuningen bij. Het museum heeft diverse schilderijen, sculpturen en gebruiksvoorwerpen. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Je vindt ook hedendaagse kunst in dit museum in Rotterdam. Leuk om te weten. Als er een nieuwe expositie is in Boijmans wil het museum de toegangs nog wel eens gratis maken. Houd de website daarom goed in de gaten!

De originele Eames stoelen in Boijmans van Beuningen

De originele Eames stoelen

Dalí in Boijmans van Beuningen

Dalí

De entree van Boijmans van Beuningen in Rotterdam

De entree van Boijmans van Beuningen in Rotterdam

Met de audio guide ontdek je de favoriete werken van de curator van Boijmans

De Kunsthal

In de Kunsthal zijn elke maand wisselende exposities van artiesten uit binnen- en buitenland. Bekijk het programma op www.kunsthal.nl voor de actuele tentoonstelling of om je toekomstige bezoek te plannen.

Expositie Kattenliefde in de Kunsthal in najaar 2017

Expositie Kattenliefde in de Kunsthal in najaar 2017

Nachtleven in Rotterdam

Het uitgaansleven van Rotterdam is zeer divers. De stad heeft vele cafés, welke voornamelijk rond het stadhuisplein, de Oude Haven, de Witte de Withstraat en het schouwburgplein te vinden zijn. Ook zijn er in Rotterdam een aantal clubs en discotheken te vinden zoals de Hollywood Music Hall, de Thalia Lounge, Club Vie, Offcorso, Outland en Factory10. Rotterdam is een stad met vele evenementen. De stad is ook al meerdere keren verkozen tot evenementenstad van Nederland.

Het oude zwembad Tropicana is tegenwoordig een club

Het oude zwembad Tropicana is tegenwoordig een club

Rondleidingen in Rotterdam

Met www.rondleidingrotterdam.nl kunt u de havenstad met een professionele gids ontdekken. Het bureau biedt diverse wandelingen van 1.5 uur aan. Ontdek de historische, maar ook actuele gebeurtenissen die hebben plaats gevonden in Rotterdam met deze inspirerende rondleidingen die worden gegeven door geboren vertellers! Zo is het stadhuis van Rotterdam op de Coolsingel een indrukwekkend pand uit 1920.

Het gemeentehuis van Rotterdam dateert uit 1920

Eten in Rotterdam

Rotterdam heeft vele eetgelegenheden. Bij Hotel New York geniet je van oesters en de heerlijkste visgerechten. Bij mooi weer kun je op het ruime terras zitten en heb je uitzicht over het water. Restaurant Kris Kras werkt alleen met verse seizoensgerechten en de kaart wisselt er elke 6 tot 8 weken. Kom je met de trein naar Rotterdam dan kun je op Rotterdam Centraal een vers belegd broodje eten en goede koffie drinken bij Lebkov. Bij Picknick kun je ‘s ochtends fijn ontbijten met een grote mok verse koffie. Ook kun je er terecht voor een voedzame huisgemaakte lunch.

The Tea Lab

Fijnproevers genieten van thee bij the Tea Lab. Dit theehuis biedt tientallen soorten thee, om van te genieten in het restaurant of om mee naar huis te nemen. Uniek is dat je er een workshop kunt volgen. Leuke tip om met vrienden te doen!

The Tea Lab in Rotterdam

The Tea Lab

Volg een thee workshop bij the Tea Lab in Rotterdam

Volg een thee workshop bij the Tea Lab

the-tea-lab-rotterdam-stoelen

the-tea-lab-rotterdam-bar