Ontdek het nieuwe seizoen van Ersin in wonderland

In vier nieuwe afleveringen van Ersin in wonderland onderzoekt Ersin Kiris de twee gezichten van vakantiebestemmingen. Hij reist in een dubbelrol als journalist en toerist onder andere naar Hoi An in Vietnam en hij bezoekt de vulkanen rondom Antigua in Guatemala. Zijn reizen leveren bijzondere portretten van vakantieparadijzen op.

Ersin Kiris (o.a. bekend van Keuringsdienst van Waarde) is journalist en een paar weken per jaar vakantieganger. Hij is gefascineerd door populaire vakantiebestemmingen. In Ersin in wonderland onderzoekt Ersin wat er speelt achter de façade van vakantieparadijzen. Er is zoveel dat je niet ziet, niet verstaat of niet begrijpen kan. Het eerste seizoen werd in 2018 genomineerd voor de Zilveren Nipkowschijf.

 

 

Aflevering 1: Vietnam – donderdag 18 april

De toerist Ersin kende Vietnam vooral van filmklassiekers over de oorlog tussen Zuid- en Noord-Vietnam.Tegenwoordig trekt Vietnam toeristen met het heerlijke eten, de stranden en historische stadjes. Een land vol vriendelijk lachende mensen. Maar de journalist Ersin merkt dat de pijn van de strijd nog volop aanwezig is. De oorlog maakt zelfs nog steeds nieuwe slachtoffers.

Aflevering 2: Curaçao – donderdag 25 april

Curaçao is het tropische broertje van Texel. Je kunt er bier bestellen in je moerstaal en vervolgens in azuurblauwe zee stappen om te snorkelen. Maar op de hagelwitte stranden waar overdag toeristen liggen komen in de nacht bootjes aan met vluchtelingen. Ersin gaat op zoek naar het verhaal achter die vluchtelingenbootjes.

 

 

Aflevering 3: Bethlehem – donderdag 2 mei

Bethlehem trekt als geboorteplek van Jezus busladingen toeristen. Maar ook de Israëlische bezettingsmuur heeft een grote aantrekkingskracht. Toeristen slapen in het hotel van de Engelse kunstenaar Banksy dat pal tegenover de muur staat en ze kunnen hier bij afscheid nog een mooie strijdkreet op plaatsen. Ersin ontdekt het leven achter deze muur.

Aflevering 4: Guatemala – donderdag 9 mei

Backpackers komen naar Guatemala om de prachtige vulkanen te beklimmen. Waar maak je nou een selfie met stromend lava? Ersin sluit aan bij een wandeling naar de top. Terwijl toeristen de bergen beklimmen zijn verderop graafmachines nog bezig met de gevolgen van een verschrikkelijke uitbarsting. Een dorp met drieduizend inwoners is volledig weggevaagd.

Ersin in Guatemala

Ersin in Guatemala

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.