Bezoek de nieuwe website England’s Great Walking Trails

Het samenwerkingsverband van zeven langeafstandwandelpaden in Engeland – England’s Great Walking Trails – heeft onder de naam www.greatenglishtrails.com een nieuwe website live gezet, waaronder een Nederlandstalige versie. De website belicht de zeven wandelroutes de Pennine Way, de South West Coast Path, North Down’s Way, Hadrian’s Wall Path, Norfolk Coast Path, Cleveland Way en Cotswold Way.

De site bevat zeer uitgebreide informatie per trail waaronder routebeschrijving, welke type accommodatie beschikbaar is, hoe per vliegtuig, auto, trein of bus het startpunt te bereiken, bezienswaardigheden en route en een video-impressie van de route. Tevens kan men via invulbuttons als duur, afstand, moeilijkheidsgraad, landschapstype en thema een op eigen voorkeuren afgestemde route opvragen. Desgewenst kan men online direct een arrangement boeken. Alle info via www.greatenglishtrails.com.

Arrangementen

Per trail zijn er verschillende arrangementen samengesteld dus men heeft keuze uit 1-4 dagen, 5-10 dagen of langer dan 11 dagen. Het merendeel betreft individuele arrangementen, in enkele gevallen worden groepsreizen aangeboden. Onder de aangeboden accommodaties sfeervolle Bed & Breakfasts, boutique hotels, cottages, jeugdherbergen of overnachtingen in pubs.

 

 

De trails

De Cleveland Way heeft een totale lengte van 175km en loopt gedeeltelijk langs de kust van Yorkshire en deels over de heidevelden van het North York Moors National park. Van kust naar kust wandelen kan over de Hadrian’s Wall Path – de 135km lange wandeling in Noord-Engeland langs deze muur die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

De Cotswolds streek in centraal Engeland geeft zijn naam aan de 164km lange ontdekkingstocht vanaf de Engelse marktstad Chipping Campden tot aan Bath. Hou je van steden, wijngaarden, geschiedenis, bossen en weidevelden, dan is de 246km lange North Downs Way van Londen via Canterbury naar de kliffen van Dover een optie.

 

 

Kilometers maken kan zonder meer op de prachtige Pennine way: de 435km lange route brengt je over de ‘ruggengraat’ van Engeland vanaf het Peak District naar de grens met Schotland. Zijn kustwandelingen met weinig hoogteverschillen en in een groep jouw ding, kies dan voor de 100km lange Norfolk Coast Path: naast individuele arrangementen is er ook een groepsreis met vertrek 11 mei.

Zeezicht, mooie natuurlandschappen, pittoreske havensteden langs de kustlijn van Somerset, Exmoor, Devon en Cornwall, de moeder aller trails is de 1014km lange South West Coast Path. Ruim 70% van dit pad loopt door een national park of een ‘Area of Outstanding Beauty (AONB).

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.