Plaswijckpark is nu duurzamer dan ooit

In Plaswijckpark staat duurzaamheid hoog in het vaandel. In 2019 ga je dit zien als je het park bezoekt. Zo kun je een rit maken in een volledig elektrische trein en wordt er bewust afval gescheiden in het park via een hier speciaal voor ontworpen afvalscheidingsstation.

Plaswijckpark heeft de afgelopen periode niet stilgezeten. In 2018 maakten zij tijdens hun 95-jarig bestaan de belofte om te streven naar duurzaamheid en dit hebben zij met beide handen aangepakt. Zo zijn zij een partnerschap met Greenchoice aangegaan en heeft de Plaswijckpark kinderraad het hoofd gebogen over duurzame omgang met afval.

 

 

Een elektrische boemeltrein

Greenchoice, de nieuwe partner van Plaswijckpark, zal de komende 3 jaar groene stroom leveren. Dit partnerschap is bezegeld met de ingebruikname van een gloednieuwe elektrische trein. De dieseltrein die voorheen rondreed is met pensioen. De prachtige nieuwe trein heeft 4 wagons en is geschikt voor rolstoelen. Iedereen kan mee een rit maken. Te zijner tijd zal de trein op zelf opgewekte stroom gaan rijden via zonnepanelen die op het park geplaatst gaan worden.

 

 

Afval scheiden

Plaswijckpark verwelkomt duizenden bezoekers per jaar. Dat levert behoorlijk veel afval op. Tel daar alle dieren, het parkonderhoud en de bedrijfsvoering bij op en je hebt bergen afval. Omdat het park een maatschappelijke en educatieve rol vervult is besloten hier iets mee te doen. De Plaswijckpark kinderraad heeft zich over het ‘afvalprobleem’ gebogen. Na veelvuldig testen, brainstormen en een flinke portie toekomstkijken is er een bijzonder afvalscheidingsstation ontwikkelt. Het station biedt ruimte voor papier, blik, petflessen, gft, drinkpakjes en (koffie)bekers en is speciaal ontworpen om kinderen te leren over het belang van afvalscheiding. Het eerste prototype is onlangs geplaatst en is op 3 april vol trots gepresenteerd tijdens de officiële seizoensopening. Plaswijckpark is hiermee het eerste familiepark wat afvalscheiding op deze schaal aanpakt!

Tot besluit

Plaswijckpark is het leukste familiepark van Zuid-Holland en omstreken en is elke dag geopend van 10:00 uur tot 19:00 uur. Het park bestaat uit Speelwijck, Dierenwijck en Wandelwijck. Speelwijck heeft verschillende binnen- en buitenspeeltuinen, een verkeerstuin, een waterspeeltuin en attracties. Dierenwijck huist meer dan 50 diersoorten waaronder Vari’s, Nandoes en Alpaca’s. Wandelwijck is een rustpunt in het park met een prachtige Engelse tuin en de mogelijkheid om een rondvaart te maken over de Bergse Plas.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.