Bezoek de prachtige Bush & Beach van de Oostkaap

De regio Oostkaap biedt een bijzondere combinatie van ‘Bush & Beach’ waarmee u een vakantie in Zuid-Afrika op een relaxte manier kunt starten of eindigen. Het is een gebied met overweldigende vergezichten, dramatische gebergtes, avontuur, unieke en diverse flora en fauna en een diep geworteld cultureel erfgoed.

De regio kent ook enkele van ‘s werelds mooiste, ongerepte stranden langs zijn 800 km lange kustlijn waar blauwe oceanen uitrollen over verlaten stranden, die populair zijn onder wandelaars en watersportliefhebbers.

Veel malariavrije Big Five natuurgebieden zijn kindvriendelijk en bereikbaar vanaf de Tuinroute en Port Elizabeth, de centrale plaats in deze regio.

 

 

Dit is onze Top 10 van Bush & Beach combinaties in de Oostkaap:

1. Samara Game Reserve:

Voel de hartslag van de bush in de magische Zuid-Afrikaanse Karoo. De ruim 28.000 hectare grote adembenemende malariavrije wildernis van het bekroonde Samara Private Game Reserve biedt een bijzondere Big Five safari. De droom van Samara is niets minder dan de rehabilitatie van een compleet ecosysteem in de Grote Karoo. Het landschap zelf is uniek – een verrassend en divers halfdroog paradijs met bergen en grasland, waar duizenden wilde dieren, van cheeta tot olifant tot springbok, weer rondzwerven. Niet meer dan 26 gasten per dag zijn welkom om kennis te maken met dit beschermde natuurgebied, een voor Afrikaanse begrippen ongekend klein aantal in verhouding tot de omvang van het gebied.

Samara ligt op 2,5 uur rijden van Port Elizabeth en de Tuinroute en 40 minuten van de historische plaats Graaff-Reinet.

 

 

2. Mount Camdeboo

Als u behoefte heeft aan rust en ontspanning, dan doen de spa en een keur aan gezonde, lokale gerechten wonderen voor lichaam en geest. Met zijn ligging aan de voet van het Sneeuberg massief, biedt Mount Camdeboo een veilige thuishaven voor een indrukwekkende verscheidenheid aan wilde dieren, zoals witte neushoorns, Kaapse buffels, cheeta’s, giraffen en bergzebra’s. De accommodatie bestaat uit drie prachtig gerestaureerde Kaap-Hollandse landhuizen, elk met een grote tuin en zwembad, en één met een aparte cottage. Voor diegenen die de voorkeur geven aan slapen onder canvas zijn er twee luxe en afgelegen safaritenten die een weids uitzicht bieden over het reservaat. Mount Camdeboo ligt 280 km (ongeveer 3 uur) rijden van de dichtstbijzijnde luchthaven in Port Elizabeth, met dagelijkse vliegverbindingen naar Johannesburg, Kaapstad en Durban. Er zijn ook twee landingsbanen voor gasten die met een privévliegtuig reizen.

3. Addo Elephant National Park

Het Addo Elephant National Park is de habitat van Afrika‘s Big 7: leeuw, luipaard, buffel, olifant, neushoorn, de zuidkaper walvis en de grote witte haai. Het park strekt zich uit over vijf biomes, van het grote Darlingtonmeer, het Zuurberg gebergte en de dichte bush in de vallei van de Sondagsrivier tot de inheemse bossen van de Woody Cape. Deze bossen omringen de grootste kustduinen ten zuiden van de Namib en kijken uit op de eilanden Bird Island en St Croix. Het park is een populaire plek voor zowel het spotten van zeehonden en walvissen als het maken van een safari, met een gids of op eigen gelegenheid.

Het park ligt op slechts dertig minuten rijden van Port Elizabeth en biedt multi-generatie families de mogelijkheid om met hun eigen auto oog in oog te staan met het dierenrijk. Kuzuko Lodge, gelegen in een privéconcessie in het park, staat ook kinderen van alle leeftijden toe op de game drives.

4. Wonderen van de Indische Oceaan

Zoals te zien is in de BBC natuurserie Blue Planet, vindt de grootste samenscholing ter wereld plaats in de wintermaanden juni en juli en moet daarmee één van de grootste onderwaterspektakels zijn; dolfijnen, walvissen, zeehonden, haaien en talrijke zeevogels doen zich rijkelijk tegoed aan de miljoenen sardines tijdens de jaarlijkse migratie vanuit het zuiden langs de kust van de Oostkaap naar het noordelijk gelegen Mozambique.

5. Shamwari

Shamwari Game Reserve is één van de meest geslaagde privé-initiatieven op het gebied van natuurbescherming in zuidelijk Afrika en is geliefd bij bezoekers uit het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Duitsland. Verblijf met uw partner, familie of vrienden in één van de zes luxe 5-sterrenlodges. Gasten krijgen een persoonlijke ranger toegewezen die hen kennis laat maken met het diverse wildleven in het reservaat. Shamwari ligt op 80 km rijden van Port Elizabeth.

6. De Wonderlijke Wild Coast

Dit gebied heet niet voor niets Wild Coast; afgelegen maar prachtig en indrukwekkend. Dit gebied kan het beste te voet worden ontdekt, bijvoorbeeld met een gids op de wandelroute Pondo Trail, waar u nauwelijks andere mensen zult tegenkomen. Stap van het gebaande pad af, waar u de stranden voor uzelf heeft en ver weg bent van de alledaagse drukte. Ontdek deze afgelegen ruige kustlijn met de lokale gids Siseko Yelani

7. Morgan Bay Hotel

Als zeezicht, het geluid van golven die over het strand rollen en verfrissende zeelucht uw perfecte begin van de dag inluiden, dan bent u bij het all-inclusive kindvriendelijke Morgan Bay Hotel aan het juiste adres. Het personeel wordt keer op keer bejubeld als super vriendelijk en hulpvaardig en adviseert u graag over strandwandelingen, zwemmen in de lagune, mountain biken of waar u het beste kunt relaxen. Het hotel ligt op 45 minuten rijden van East London aan de Wild Coast en de luchthaven van East London ligt op een kleine 100 km naar het zuiden.

8. Jeffrey’s Bay

Het wereldberoemde strand van Jeffreys Bay is een langgerekt ongerept zandstrand met fantastische golven. De golven die tegen de kust aan beuken zijn zo ongelooflijk hoog dat hier al vele jaren de Billabong Pro plaatsvindt. Populaire surflocaties zijn onder andere Kitchen Windows, Magna Tubes, Boneyards, Supertubes en Tubes.

9. Vriendelijk Port Elizabeth

Zuid-Afrika’s vriendelijke stad Port Elizabeth heeft 40 km aan heerlijke stranden met een perfecte combinatie van warm water, een kalme zee en een zacht briesje. De stranden zijn veilig en beschut en bieden volop mogelijkheden om te zwemmen, bodysurfen, zonnebaden en windsurfen. Daarnaast is er ook fantastische onderwaterwereld.

10. Chokka Trail: snuif locale geuren op tijdens deze vierdaagse wandeltocht.

Drie pittoreske vissersdorpjes, een ruige kustlijn, zandduinen zo ver het oog reikt, een getijdenrivier, beschermde vegetatie (fynbos), moerassen en een bezoek aan de enige haven in privébezit die Zuid-Afrika rijk is. Dit zijn enkele ingrediënten die de basis vormen van de vierdaagse Chokka Trail, een 62 km lange wandelroute tussen Oyster Bay, St Francis Bay en Cape St Francis. De beste manier om de schoonheid van de omgeving van St. Francis te zien en te ervaren is te voet, op uw eigen tempo en met overnachting in pensions en een resort. De route is te vinden in de Kouga regio, provincie Oostkaap, op circa een uur rijden ten westen van Port Elizabeth.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.