Dit zijn de nieuwe Zuid-Afrika visa-regels voor kinderen

Op 1 december 2018 heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken van Zuid-Afrika de immigratiewetgeving versoepeld.
Alleen bij uitzondering en op basis van willekeurige inspectie kan ouders door de douanebeambte worden gevraagd om documenten te overleggen.

Gezien het feit dat luchtvaartmaatschappijen nog wel om documentatie vragen, adviseren wij ouders die reizen met minderjarigen nog steeds om de documentatie altijd tot hun beschikking te hebben.

 

 

De regels voor landen waar geen visum voor nodig is, zoals Nederland en België, zijn als volgt gewijzigd:

  • Als het kind met beide ouders reist en diens paspoort de gegevens van de ouders bevat, zijn aanvullende documenten niet nodig.
  • Als achternamen anders zijn, wordt geadviseerd om een bewijs van ouderlijke relatie te dragen (zie bijlage voor de benodigde documentatie).
  • Kopieën van originele documenten zijn voldoende; deze hoeven dus niet gecertificeerd te zijn. Toestemming en machtiging mogen in de vorm van een brief worden aangeleverd, een notariële bekrachtiging of een beëdigde verklaring is niet nodig.
  • Als kinderen alleen reizen zijn aanvullende documenten nodig, waarbij kopieën volstaan (zie bijlage voor de benodigde documentatie).
  • Als kinderen met een andere volwassene dan hun ouders reizen zijn aanvullende documenten nodig, waarbij kopieën volstaan (zie bijlage voor de benodigde documentatie).

 

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.