Mozambique

De heldere oceanen, azuurblauwe lucht en rijke cultuur maken Mozambique de ideale vakantiebestemming voor elk type reiziger; van mensen op huwelijksreis tot backpakkers.

Blijf op de hoogte van Mozambique met onze inspirerende nieuwsbrief vol Mozambique tips!

Reizen naar Mozambique

De milde temperaturen van de Indische Oceaan en de prachtige stranden trekken ook veel duikers en vissers aan. Het verkeersbureau van Mozambique kan je de beste informatie geven over plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Maputo

Maputo is de hoofdstad van Mozambique. De visserij viert hoogtij in deze stad. Op elk hoekje van de straat kan je heerlijk en heel goedkoop eten. De verse vis, kreeft en krab wordt dagelijks aangevoerd op de zogenaamde dhows, de lokale boten, wat een mooi gezicht oplevert. Het ommuurde centrum van de stad kent veel cafeetjes, restaurants en discotheken. Het nachtleven is levendig en niet duur.

Wimbi

Wimbi Beach is de bekendste van vele mooie stranden op Mozambique. Bezoekers kunnen zich hier vergapen aan de witte koraalstranden en de diepblauwe oceaan. Je kan hier prachtig duiken of snorkelen tussen het koraal. Daarnaast zijn er op de stranden vrijwel altijd wel heerlijke kokosnoten of vers brood te verkrijgen. Mozambique moet het vooral van deze elementen hebben. Het land beschikt over milde temperaturen, parelwitte stranden en azuurblauwe zeeën zoals je die zelden ervaart.

Voor meer informatie
www.visitmozambique.net