Dit zijn de leukste Afrikaanse festivals voor op je bucketlist

Met het einde van 2018 in zicht worden de oliebollen weer in het vet gegooid, de glitter outfits uit de kast getrokken en worden er verwoed plannen voor de jaarwisseling gesmeed. Om klokslag 00.00 de Nederlandse kou betreden voor een vuurwerkshow onder een bewolkte hemel? Charlie van reisbureau Charlie’s Travels tipt een betere manier om het nieuwe jaar in te luiden en geeft je alvast input voor jouw (festival)bucketlist van 2019. Vijf keer dansen op ‘Afrikaanse beats’.

Kilifi New Years festival Kenia: in tropische sferen het nieuwe jaar in

Op het knallende festival Kilifi New Years in Kenia, wordt het nieuwe jaar spectaculair ingeluid. Drie dagen lang is het een tropisch feest op Afrikaanse beats aan een azuurblauwe zee. Kilifi is een klein hippie paradijs pal aan de Indische Oceaan. Jonge en hippe Kenianen – én Oegandezen, Tanzanianen en expats – trekken tijdens oud en nieuw massaal naar de kust om feestelijk het nieuwe jaar in te luiden. Drie dagen lang klinken er beats van DJ’s uit de hele wereld en is er ruimte voor kunst, eten, waterglijbanen en verstopte plekjes. Als klap op de vuurpijl wordt er om 12 uur bonfire gemaakt, groter dan je ooit gezien hebt. Happy 2019!

 

 

AfricaBurn Zuid Afrika: het Afrikaanse antwoord op Burning Man

Kilifi New Year gemist? Geen probleem, want in mei gebeurt het: Afrikaburn, de Zuid-Afrikaanse versie van het beroemde Burning Man. Stap de realiteit uit wanneer je voet zet in de desolate woestijn van Tankwa Karoo National Park in Zuid-Afrika. Een week lang kan je genieten van de surrealistische en dromerige omgeving, kunst, activiteiten en muziek.

Nyege Nyege Oeganda: Dansen aan de oevers van de Nijl

Dit festival bestaat nog niet zo lang, en wordt elk jaar groter. Nyege Nyege, in de eerste week van september, is hét evenement van het jaar in Oeganda. Vier dagen lang wordt een verlaten terrein van een resort omgetoverd tot een magisch muziekfestijn. Aan de rivier de Nijl, genesteld tussen oerwoudvegetatie en overblijfselen van het spookresort, vind je diverse stages waar internationale DJ’s dag en nacht door draaien.

Lake of Stars Malawi: live muziek onder de sterren

Als je even genoeg hebt van elektronische muziek en je zin hebt in akoestische live muziek, dan is er het Lake of Stars festival in Malawi. Laat je schoenen maar thuis want dit festival kan op blote voeten: het vindt namelijk eind september plaats op het strand aan de kust van Malawi. Op de diverse stages op het zand zijn er optredens van artiesten van over de hele wereld in verschillende genres. De muziek, koude biertjes, het zand tussen je tenen en de oceaan zorgen voor een ultieme non stop chill vibe. En dat vier dagen lang.

 

 

Sauti za Busara Tanzania: een Afrikaanse experience

Voor een meer traditioneel muziekfestival koop je een ticket voor Sauti za Busara, op het tropische Zanzibar in Tanzania. Waar voor de andere festivals, DJ’s en muzikanten uit alle uithoeken van de wereld overvliegen, is Sauti za Busara een viering van de Swahili muziek. Zoals ze zelf zeggen: “we brengen mensen bij elkaar om te genieten van Afrikaanse muziek onder de Afrikaanse lucht.” Vier dagen en nachten, 44 shows, een traditionele, kleurrijke optocht, eten, drinken, kunst… Bij Sauti za Busara adem en leef je Afrika.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.