Booking.com onthult 10 populaire bestemmingen voor 2018

Booking.com maakt de top 10 van opkomende bestemming voor 2018 bekend, en helpt je zo bij het plannen van je volgende reis. Experts bij Booking.com analyseerden de gegevens van meer dan 128 miljoen beoordelingen van gasten. Om de belangrijkste reistrends voor 2018 te voorspellen, combineerden ze deze informatie met een onderzoek onder 19.000 reizigers uit meer dan 26 landen wereldwijd.

Meer reizen in 2018

Uit het onderzoek blijkt dat bijna de helft van de globetrotters (47%) meer wil reizen in 2018, het populairste type reizen zijn beach breaks (50%), culturele citytrips (41%) en foodie-vakanties (41%). Bijna de helft (45%) wil avontuurlijkere bestemmingen kiezen en 60% wil zoveel mogelijk activiteiten ondernemen. Dus of je nou een zonaanbidder, een foodie of een cultuurgek bent, er is voor elk wat wils in het nieuwe jaar.

 

 

Populaire bestemmingen

Voor reizigers over de hele wereld is onderstaande top 10 samengesteld met dé populaire bestemmingen in 2018.

Sapporo, Japan

Veel reizigers bezoeken Japan voor het hippe nachtleven van Tokyo of de tempels van Kyoto, maar in 2018 kiezen ze voor de dynamische stad Sapporo. Vanuit Sapporo zijn de bergen en warmwaterbronnen van Hokkaido makkelijk te bereiken en kun je de beste restaurants ontdekken, die bekend staan om de grote verscheidenheid aan visgerechten.

 

 

4 op de 10 wereldreizigers is van plan in 2018 een culinaire trip te maken. Sapporo is alleen al voor haar bruisende food-scene zeker een bestemming om over na te denken. Accommodatietip: Overnachten in echte Japanse stijl, ‘ryokans’ genoemd, zodat je echt de Japanse cultuur kunt proeven. Booking.com adviseert Guest House Yuyu, een huiselijke accommodatie die ook fietsen verhuurt zodat je gemakkelijk de stad kunt verkennen.

Nashville, VS

Nashville mag dan beroemd zijn om zijn legendarische countrymuziekscene, het is ook geweldig voor familie- en buitenactiviteiten. Muziekfans kunnen de musea gewijd aan Johnny Cash en Willie Nelson bezoeken of genieten van livemuziek in een van de vele bars. Voor natuurliefhebbers zijn er mooie parken om te ontdekken. In 2018 is 17% van de reizigers van plan een concert- of festivaltrip te maken en 36% van de reizigers is geïnspireerd om een bestemming te bezoeken die ze op tv hebben gezien. Het succes van de dramaserie die naar de stad vernoemd werd, maakt Nashville ook steeds populairder. Accommodatietip: Als je de muziekscene te voet wilt ontdekken, verblijf dan in het SoBro Guest House. De Country Music Hall of Fame and Museum is met slechts 320 meter op loopafstand. Ook de Bridgestone Arena en het Ryman Auditorium zijn minder dan 11 minuten lopen.

Boekarest, Roemenië

De stijlvolle stad Boekarest is een nieuwe bestemming op het lijstje van alternatieve citytrips door haar uitgebreide keuze aan musea, parken, trendy cafés en mix van art nouveau en moderne architectuur. In de zomer wordt het aangeraden een bootje te huren in het Cișmigiupark en de winter is het leuk om een van de gezellige koffiebars op te zoeken. Onderzoek wijst uit dat 41% van de reizigers van plan is om in 2018 een citytrip te maken, dus zorg dat Boekarest op je lijstje staat. Accommodatietip: De stad bezit veel mooie appartementen – Diana’s Flat Bucharest biedt een prachtig uitzicht over de rivier en ligt op een geweldige locatie: het is op loopafstand van het oude stadscentrum, het Parlementspaleis en het Cișmigiupark.

Zakopane, Polen

Het adembenemende berggebied Zakopane is altijd al populair geweest als wintersportbestemming, maar nu trekt het Tatra National park ook steeds meer wandelaars in de zomermaanden. De trend van gezondheids- en wellnessvakanties blijft stijgen: vergeleken met 2017 zijn bijna 2 keer zoveel mensen van plan een gezondheids- en wellnessvakantie te nemen. Daarbij wil 44% van de reizigers in 2018 gaan wandelen en 33% gaan hiken. Accommodatietip: Villa Nova is de top van alpine-luxe. Het biedt uitzicht op de bergen en ligt op een geweldige locatie, met de populaire Krupowkistraat met veel restaurants en winkels op loopafstand.

 

Taitung, Taiwan

Je hebt misschien nog niet veel gehoord over Taitung, de relaxte kustplaats van Taiwan. Maar de stad is met zijn bescheiden charme, culturele diversiteit en mix van bergen, warmwaterbronnen, tempels en watersporten erg populair voor reizigers in 2018. Ga duiken, snorkelen of wandelen op Green Island, koop vis bij Fugang Port, ontspan in de Jhihben-warmwaterbronnen en bezoek de nachtmarkt van Taitung om de plaatselijke delicatessen te proeven. Accommodatietip: Taitung zit vol met gezellige homestays, die je helpen bij het plannen van je uitstapjes. HANA Homestay biedt een heerlijk ontbijt, heeft moderne kamers en biedt fietsen om de omgeving te verkennen.

Brisbane, Australië

Als je aan Australië denkt, denk je meestal aan de populaire steden Sydney en Melbourne. Maar waarom ga je op je volgende reis ‘down under’ niet naar de grote stad Brisbane? De restaurant- en barscene, de wijngaarden en de prachtige stranden, zijn zeer geliefd bij de reizigers. Ga surfen op Ocean Beach, ga dolfijnen spotten op Red Beach of ga chillen bij de stadsstranden Streets Beach en Settlement Cove. Accommodatietip: Soda Apartments is een luxe accommodatie op South Bank en ligt op 8 minuten lopen van het strand. Het heeft een buitenzwembad op het dakterras waar je een fantastisch 360-graden uitzicht op de stad hebt.

Bogotá, Colombia

Het prachtige Bogotá wordt in 2018 steeds populairder. Het hectische hart van Colombia en een goede basis waaruit je het land verder kunt ontdekken. Tussen de 300 jaar oude huizen, worden steeds meer nieuwe restaurants en boetiekhotels geopend. Bezoekers kunnen per trein de street art en muurschilderingen ontdekken en de geluiden van de stad in zich op nemen. Verder is het een must om een echte Colombiaanse koffie te proberen. Accommodatietip: Het stijlvolle Serie 1948 is een gezellige Bed & Breakfast gelegen in een rustige buurt dichtbij bars en restaurants. Het biedt fietsverhuur, een terras, een tuin en koffie en eten afkomstig uit de omgeving.

Portland, VS

De officiële slogan van de stad “keep Portland weird” zou je interesse al moeten wekken. De grootste stad van Oregon biedt een bruisend nachtleven, fantastisch eten (je vindt er foodtrucks op elke hoek van de straat), cultuur en geweldige natuur. Maak een tocht naar een van de meest befaamde brouwerijen van de stad, of, als je een natuurliefhebber bent, ga naar Forest Park en ‘City of Roses’ bij de International Rose Test Garden. Accommodatietip: De 9th Avenue Apartment by Stay Alfred biedt gasten moderne en stijlvolle appartementen met geweldig uitzicht op downtown Portland, dichtbij het Portland Art Museum en Governor Tom McCall Waterfront Park.

Lima, Peru

Met activiteiten als paragliden, feesten en surfen, is Lima een stad voor reizigers met veel energie. Lima wordt in 2018 steeds populairder voor reizigers en is dankzij het verrukkelijke eten, de rijke geschiedenis en musea een geweldige plek om een paar dagen door te brengen. Lima staat bekend als de gastronomische hoofdstad van Latijns-Amerika, dus zorg dat je de plaatselijke delicatessen proeft op een heerlijke food-tour. Accommodatietip: Vlak naast het strand ligt The Lot Boutique Hotel, wat meer een echt huis is dan een hotel. Het biedt gasten een ontspannen verblijf met een heerlijk dagelijks ontbijt. Gasten kunnen hun ochtenden surfend of zonnend doorbrengen voordat ze de stad induiken.

Hannover, Duitsland

De stad Hannover wordt steeds bekender door musea, de culturele bezienswaardigheden, de mooie parken zoals de Herrenhäuser Gärten, het meer Maschsee en Europa’s grootste stadsbos de Eilenriede. Een mooie citytrip voor cultuurliefhebbers! Voor de 31% van de reizigers die van plan zijn een cultuur- en kunstreis te maken in 2018 is Hannover zeker een stad om op het lijstje te zetten. Accommodatietip: Naast de culturele bezienswaardigheden kan je ook relaxen in de spa van het Kastens Hotel Luisenhof, wat ook een goed restaurant en fitnessfaciliteiten heeft. Het Hannover State Opera House ligt op loopafstand en het Sprengel museum is maar een kort stukje rijden.

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.