Taiwan

Taiwan biedt de bezoeker een bont palet van hoogtepunten, zoals je op de volgende pagina’s van deze special kunt lezen. Tempels, historische plaatsen, musea, markten, imponerende bouwwerken en culinaire hoogstandjes. Verder fraaie natuurparken en zogenaamde scenic areas, zoals het prachtige Sun Moon Lake.

Fietsen in Taiwan

Blijf op de hoogte van Taiwan met onze gratis nieuwsbrief!

Reizen naar Taiwan

Van plan om naar Taiwan op vakantie te gaan? Informeer bij het verkeersbureau van Taiwan voor nuttige informatie en verrassende tips.

Een bijzondere natuur

Taiwan is rijk aan natuur met hoge, mistige bergtoppen, ruim 25.000 diersoorten en bijna 6000 verschillende soorten bomen en planten. Er zijn maar liefst 286 bergen die 3.000 meter of hoger zijn.

 

 

Taiwan ligt op de kreeftskeerkring, waardoor het noorden een subtropisch klimaat heeft; het zuiden is tropisch. In de Taiwanese natuur is een ongekende rijkdom aan orchideeën en vlinders. Je kunt er vogels observeren, maar ook dolfijnen en walvissen. Er zijn 8 nationale parken en vele zogenaamde scenic areas. Het meest worden de landschappelijke rariteiten bezocht, die zich achter klankrijke namen verbergen, zoals Taroko Gorge, Yehliu, Sun Lake en Alishan. De landschappelijke schoonheid zie je het best aan de oostkust die je van boven tot beneden kunt langsgaan. De zeker 400 kilometer lange adembenemende kustlijn langs de Stille Oceaan is de tocht meer dan waard.

Eten: hemel van het leven

Eten op Taiwan is een overweldigende ervaring. De keuken is Chinees, doorspekt met Japanse invloeden en van uitzonderlijke smaak en kwaliteit. Naast rijst zijn mals vers vlees, verse vis en groenten de belangrijkste onderdelen op de Taiwanese tafel. Net zoals in het grote China, zijn ook op Taiwan de 4 belangrijkste kookstijlen aanwezig: de noordelijke (Peking), de oostelijke (Sjanghai), de westelijke (Sichuan) en de zuidelijke (Kanton). De beste landbouwproducten van het eiland en de zorgvuldige wijze waarop koks daarmee omgaan, maken eten in Taiwan tot een feest. “Het eten is de hemel van het leven”, beweert een Chinees spreekwoord.

Geen stad op Taiwan zonder een nachtmarkt. Ze schijnen als een vuurwerk van bont neonlicht over een zee van hongerigen. Hier wordt elke individuele smaak op zijn wenken bediend. Vegetarisch of iets met vlees, soepen, gerechten scherp gekruid of juist zoet, gestoomd, gebakken of gefrituurd. Veel marktkramen maken het kiezen moeilijk, maar uiteindelijk lever je je mandje met je keuze in bij de chef die het voor je ogen kort in het bouillon laat trekken. Een scheut naar eigen receptuur gemaakte sojasaus er bij en klaar is kees. Kostelijk eten voor omgerekend een eurootje.

Thee

Nog iets bijzonders: in restaurant Is Tea in Taipei zijn alle gerechten met thee verbonden. Je begint met een theeceremonie. Gastheer Huang Hao warmt de kleine aarden theepot met kokend water op, voegt kleine blaadjes toe en giet de mild geurende thee onmiddellijk in kleine mini-schaaltjes. Deze Dongdin-thee komt uit Alsihan en geldt als een van de beste soorten oolong. Dan de verrassing: een in de oven gegaarde ganzenborst, in een theeblad gewikkeld, heerlijk!

5 Tips van het verkeersbureau van Taiwan

Om je verblijf in Taiwan goed te laten verlopen geeft het verkeersbureau je de volgende vijf tips

  • Op Booking.com vind je voordelige en goede hotels in Taiwan in Taiwan
  • in Taiwan is de lokale valuta de Taiwanese Dollar. Voor € 1 krijg je 41 Taiwan dollars. Zorg dat je vooraf bij het GWK wat geld wisselt
  • Specifieke inentingen zijn niet nodig, maar om toch goed voorbereid op reis te gaan raadpleeg Thuisvaccinatie voor meer informatie over gezondheid tijdens uw reis
  • Reviews bekijken van reizigers? TripAdvisor vertelt je wat andere reizigers vinden van Taiwan.
  • Gaat u wandelen of fietsen in de bergen neem een EHBO set mee

 

[

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Taiwan

Patronato de Turismo de La Palma

Avenida Marítima 34
E-38700 Santa Cruz de La Palma
Spanje
Telefoon: +34922423100


Facebook: facebook.com/ErlebeTaiwan/
Instagram: instagram.com/taiwanurlaub

 

Neem contact op met Taiwan Tourism in de Benelux

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mailadres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Schrijf je vraag in het Engels.
Ik wil graag Nederlandstalige tips over Taiwan ontvangen*