Lima

Lima is een populaire bestemming Zuid Amerika. Het bruisende nachtleven, de sensatie van de avontuurlijke sporten en de uitmuntende keuken geven de Peruaanse hoofdstad een authentieke persoonlijkheid. Verder biedt Lima de nodige culturele activiteiten, zoals kunstgaleries, kerken, parken en musea. Genoeg te doen dus in deze veelzijdige stad.

Eten en drinken in Lima

Lima is ook een ware gastronomische ervaring. Een bezoek aan de vele marktjes, restaurants en cafés mag dan ook niet ontbreken. Ben je in de periode van 5 tot 14 september in Lima dan is het grootste food festival in Zuid-Amerika, Mistura, een must visit. Fijnproevers van over de hele wereld kunnen genieten van culinaire hoogstandjes uit heel Peru. Maar Mistura is meer dan alleen eten. Er zijn kunst- en fototentoonstellingen, live kookdemonstraties en nog veel meer. In september is Lima ook de host voor de uitreiking van de “Latin America’s 50 Best Restaurants Awards”, georganiseerd door het internationale Restaurant Magazine. Het is niet verwonderlijk dat het beste restaurant van 2013, Astrid y Gastón, in Lima ligt.

Eten kopen op een markt in Lima

Eten kopen op een markt in Lima

Blijf op de hoogte van Lima

Inspirerende & betrouwbare informatie over vakantieland Peru

We hebben de 5 beste tips en inspiratie blogs over Peru voor jouw verzameld. Vul hieronder je e-mailadres in om de Peru tips te ontvangen.

Beste tijd om te reizen naar Lima

 

 

 

Nog een laatste tip, vraag alvast een reisgids aan over Lima om in de vakantiestemming te komen!