Polen

Polen is een vakantiebestemming waar prachtige, historische steden worden afgewisseld met ongerepte natuur. Het is ook een land van tegenstellingen, waar het oosten het westen ontmoet. Favoriet bij reizigers is het zuiden van Polen met de stad Kraków en het Tatra gebergte, maar ook de stranden aan de Oostkust, Gdańsk en het “land van 1.000 meren” in het noordoosten zijn geliefd. Blijf op de hoogte van Polen met de tips van het Verkeersbureau.

Reizen naar Polen

Jaarlijks brengen ruim 20 miljoen toeristen een bezoek aan Polen. Met bijvoorbeeld Transavia vlieg je voordelig naar Krakau.

Werelderfgoed

Op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan meerdere Poolse bezienswaardigheden waaronder de prachtige stadscentra van Warschau (of Warszawa) en Kraków, het voormalig concentratiekamp Auschwitz-Birkenau en het Bialowieza woud. Dit is een van de oudste Nationale Parken van Europa en beroemd vanwege het ongerepte oerbos en de wisents die hier leven, de grootste Europese zoogdieren. Toegang tot dit park is alleen mogelijk met een gids. Gdansk is ook geliefd bij toeristen.

Auschwitz-Birkenau

Auschwitz-Birkenau

 

 

Eten en drinken in Polen

Al het eten dat je vandaag de dag in de Poolse restaurants tegenkomt is een mix van regionale keukens. Ook is Polen sterk beïnvloed door de Aziatische keuken, maar kent ook Duitse, Franse, Italiaanse en Joodse invloeden. Polen kent veel regionale gerechten maar sommige gerechten behoren tot de nationale keuken van Polen.

eten-en-drinken-polen-bigos

Het traditionele gerecht Bigos uit Polen

Soepen

Soep is in Polen een belangrijk gerecht en wordt op vele manieren klaargemaakt. Een belangrijk element van een feestdiner met familie of vrienden is een gevogelte soep, meestal bereidt met een loslopende plattelands kip of fazant en soms zelfs parelhoen. Vaak wordt deze soep geserveerd met zelfgemaakte noedels. Een ander populair gerecht is tomatensoep a la creme en soep met zoute augurken. Ook zure roggesoep is een typisch Pools gerecht en wordt vaak geserveerd in een stuk uitgehold brood. Verder bestond de Poolse keuken vroeger voornamelijk uit wild, gevogelte en varkensvlees. Alle gerechten werden hier op gebaseerd. Ook zoetwatervis gerechten waren erg populair.

Pierogi

Populair in polen zijn de perogi; een deeghapje gevuld met vlees of groenten. Het heeft iets weg van de Italiaanse ravioli alleen worden ze hier wat groter geserveerd, als tussendoortje. Als je vraagt om de russische vulling krijg je een pierogi gevuld met aardappelen, wrongel en vlees. In de winter koken ze in Polen bigos, een mengsel van zuurkool, drie soorten vlees, worst en gedroogde wilde paddestoelen.

eten-en-drinken-polen-pierogi

Pierogi uit Polen

Desserts

Desserts zijn in Polen populair. Een typisch Pools dessert is zandkoekjes gebakken in olie. Ook gist cake, maanzaad cake, peperkoeken en donuts zijn bekende zoetigheden.

Verkeersbureaus en VVV’s in Polen

Poolse Organisatie voor Toerisme

Jan Luijkenstraat 12 BG
1071 CM Amsterdam
Nederland
Telefoon: +31206209399

twitter
Facebook: www.facebook.com/pools.verkeersbureau
YouTube: youtube.com/polandtravel
Pinterest: pinterest.com/visitpoland
Instagram: instagram.com/polentoerisme

 

Neem contact op met Verkeersbureau Polen

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!
  • Schrijf je vraag in het Engels.

 

 

Doe een zakelijke aanvraag voor een bijeenkomst, congres, incentive of evenement

Met onderstaand formulier kunnen bedrijven in contact komen met onze partners voor het organiseren van een zakelijke bijeenkomst, incentive, congres of evenement. Alleen MICE aanvragen worden in behandeling genomen. Consumenten gebruiken deze link.
    Ontvang elke werkdag om 16:00 het laatste nieuws over deze en 399 andere bestemmingen gratis in je mailbox.