Afrovibes is vernieuwend en rauw net zoals Afrika is

De organisatie van het Afrovibes Festival reisde af naar Zuid-Afrika om daar nieuw en jong podiumtalent te spotten. Het is gelukt om een relevant en urgent programma neer te zetten, vernieuwend en rauw, zoals het echte Afrika op dit moment is. Afrovibes laat de young & urban kant van Afrika zien met een rondtrekkend festival in oktober.

afrolosjes

Een nieuwe idee

Vanuit Amsterdam trekt het festival naar theaters in Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Relevante voorstellingen van jonge getalenteerde Afrikaanse podiumkunstenaars, moderne dans uit het hedendaagse Afrika, vernieuwende muziek, design en mode. Jonge, grootstedelijke Afrikaanse makers werken samen met gevestigde namen uit Afrika en Nederland. Een nieuwe generatie podiumkunstenaars die Afrikaanse archetypen doorbreken en vanuit de wereld werken zoals zij die zelf kennen: een grootstedelijk, modern Afrika.

 

 

Traditioneel tegenover modern

Met elk jaar een ander thema speelt Afrovibes in op de actualiteit. Tijdens Afrovibes 2016 wordt het spanningsveld opgezocht tussen Tradition versus Modernity. Jonge Afrikanen zetten zich af tegen de oudere generatie. Waar ouders en grootouders Afirka ‘in de uitverkoop’ deden, is deze generatie een cultureel bewuste. Ze hechten waarde aan de Afrikaanse cultuur in een snel veranderende, moderniserende en verwesterende wereld. Ze zijn op zoek naar hun eigen identiteit en zoeken tijdens het Afrovibes Festival verbinding tussen moderniteit, traditie en vooruitgang in inhoud, vorm, speelstijl en genre.

 

 

Een greep uit het programma

Het programma is divers. Van Soweto Soul – bekend van o.a. Festival Mundial en The Hague Africa Festival – met een swingende mix van Pennywhistle, Jive, Hip-Hop, Mbaganga en Kwaitomuziek tot Vuyani Dance Theatre; het meest vooraanstaande moderne dansgezelschap uit Zuid-Afrika met de voorstelling Ketima. Humoristisch ‘stripboektheater’ over zonden, verleiding, seks en geweld in We didn’t come to Hell for the croissants van de Zuid-Afrikaanse Jemma Kahn.

ketima

Dansers uit Senegal, Zimbabwe en Jamaica, rappers uit Kaapstad en Utrecht, muziek uit Mozambique, de design expositie Fierce Now en fashion shows van Lady Afrika. Kaartjes zijn te koop bij de betreffende theaters en op afrovibes.nl/festival

weg-van-mozambique

Waar en wanneer?

  • Amsterdam: 5 t/m 8 oktober (Compagnietheater en Bijlmer Parktheater)
  • Utrecht: 6 & 8 oktober (Stadsschouwburg)
  • Rotterdam: 9 oktober (Maaspodium)
  • Den Haag: 9 & 10 oktober (Theater a/h Spui) en 4 t/m 15 oktober (De Nieuwe Regentes)
  • Extra programma op 2 oktober in Rotterdam (Kunsthal)

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.