West-Kaap

Overal langs de westkust van Zuid-Afrika liggen pittoreske plaatsjes, zoals bijvoorbeeld het lieflijke vissersplaatsje Paternoster waar u voor weinig geld heerlijke verse vis kunt kopen. De semi-aride gebieden van de Cederberg regio liggen op ongeveer 3½ uur rijden van Kaapstad. Hier vindt u wonderlijke rotsformaties en geweldige wandelroutes. Houd er trouwens rekening mee dat mobiele telefoons in dit gebied geen bereik hebben.

Kaapstad

Kaapstad werd in 1652 gesticht door de Nederlander Jan van Riebeeck en wordt beschouwd als een van de mooiste steden ter wereld.

Overnachten

Al onze vakantie accommodaties hebben wij zelf met zorg voor je geselecteerd. Onze in Zuid-Afrika woonachtige Contributors zijn voortdurend op zoek naar de beste hotels, lodges en guesthouses.

Sport & Vrije tijd

In West-Kaap is veel te beleven, zoveel dat de redactie een 4-daagse dagtrip voor jou op een rij heeft gezet.

Activiteiten in de West-Kaap

– Leer meer over de Khoisan rotstekeningen en ervaar de stilte en de rust van de woestijn.
– Bewonder de adembenemende oranje rotsformaties
– Trek je wandelschoenen aan en verken een van de vele wandelroutes
– Ga naar Clanwilliam waar de enige Rooibis theeregio van de wereld te vinden is. Gezien de unieke, gezonde eigenschappen van Rooibos zeker een bezoekje waard.

 

Handige tips voor je Zuid-Afrika vakantie!

Ontvang tips om je Zuid Afrika vakantie goed voor te bereiden. Denk aan hotel aanbiedingen, vaccinatie informatie en tips om de Big Five goed te fotograferen. Vul hieronder je e-mail adres in om de gratis tips te krijgen.

Klimaat in de West-Kaap

Hoe noordelijker je komt vanaf Kaapstad, hoe heter en droger het klimaat wordt. In de Cederberg regio kunnen de temperaturen in de zomermaanden zelfs oplopen tot boven de 40°C, terwijl de winters erg koud kunnen zijn met sneeuw.

Vraag een reisgids aan voor meer vakantieplezier.