Den Haag

Sommige plekken sluit je voor altijd in je hart. Den Haag is er zo een: het beste van twee werelden. Stad van vrede en recht. Van stad en strand. Van nieuwe stijlen en oude meesters. Van winkels en paleizen. Van exotische keuken en Hollandse vishaven. Van internationale rechtspraak en wijsheid van de straat. Van Hagenaars en Hagenezen.

Bezienswaardigheden

Wat een bezienswaardigheden zijn er in Den Haag te vinden! Lees alles over de hoogtepunten van de stad en raak geïnspireerd.

Kunst & Cultuur

Den Haag is een culturele schatkamer en daarom bij veel bezoekers geliefd. Van musea tot dans maar ook het welbekende Prinsjesdag.

Natuur

Met bijna 111.500 hectare aan duingebieden, parken en landgoederen biedt Den Haag alle ruimte om te genieten van vrijheid en de natuur.

Overnachten

Den Haag geeft je een grote keuze in hotels, hostels en appartementen. Ook een overnachting aan het strand behoort tot de mogelijkheden.

Sport & Vrije tijd

Den Haag is met 11 kilometer kust perfect voor alle strand- en zeesporten, met Scheveningen als surfmekka van Nederland.

Vervoer

Den Haag is goed bereikbaar met het auto, maar ook met de fiets. Je bent binnen 10 minuten van de stad op het strand.

VVV Verkeersbureau Den Haag

Alle VVV gegevens in Den Haag op verkeersbureaus.info. Bekijk de VVV informatie voor je dagje Den Haag of vakantie.

Winkelen

In Den Haag kunnen shopaholics zich naar hartenlust uitleven. Van hip tot haute couture, voor jong en oud en in alle prijsklassen.

Hoewel Den Haag de op twee na grootste stad van Nederland is, heerst er een gemoedelijke en levendige sfeer. Den Haag biedt bezoekers een combinatie tussen strandplezier en een modern stadsleven in historische omgeving. De afstanden zijn makkelijk bereisbaar, zo beschikt de stad over uitgebreid openbaar vervoer en het strand ligt op steenworp afstand van het centrum. De stad heeft door haar rijke historie, als huidige residentie voor regering en koningshuis en met haar internationale karakter van Vrede & Recht, een allure van grandeur. Brede lanen, veel parken, paleizen en pleinen, maar ook een levendige borrel- en eetcultuur. Met 400 hectare groen is bovendien maar liefst een derde van Den Haag groen. Daarmee is de stad één van de groenste steden van Europa. Den Haag heeft dan ook niet voor niets het predicaat ‘De Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015.’’

Den Haag toen en nu

Den Haag is een historische stad en kent ook nog steeds een historisch centrum. De geschiedenis van Den Haag gaat terug tot het moment in de 13e eeuw waarop graaf Floris IV van Holland op zoek was naar een stuk grond om een jachthuis te bouwen. Deze bescheiden woning werd naast de huidige Hofvijver gebouwd, een gebied dat bekend stond als ‘Die Haghe’.
In 1248 besloot graaf Willem II het jachthuis uit te breiden tot een kasteel en liet -onder andere- de voorloper van de huidige Ridderzaal bouwen. Vanaf dat moment werd het kasteel, nu bekend als het Binnenhof, langzaam het centrum van de Nederlandse politiek. Mede als gevolg van deze politieke status groeide de bevolking en ontstond er een dorp. De stadsrechten en de verdedigingsmuren die bij deze status hoorden, bleven echter uit.

Netherlands, Den Haag, Binnenhof

Bezoek de Ridderzaal in Den Haag

Stad van vrede en recht

Mede dankzij de Amerikaanse miljonair Andrew Carnegie, die geld ter beschikking stelde voor de bouw van het Vredespaleis kreeg Den Haag internationaal steeds meer aanzien. Hiermee werd in 1913 de eerste stap genomen naar internationale hoofdstad van vrede en recht.

Bezoek het Vredespaleis in Den Haag

Bezoek het Vredespaleis in Den Haag

Weduwe van Indië

Voordat Indonesië onafhankelijk werd in 1945, was het een kolonie van Nederland. De Hollanders die werkzaam waren in Indonesië keerden regelmatig met vakantie terug naar huis en verbleven dan voornamelijk in Den Haag, waar het Ministerie van Koloniën zich bevond. Hotel Des Indes op het Lange Voorhout bood de reizigers uit Indonesië onderdak. In de tussen 1850 en 1900 gebouwde Archipel buurt vestigden de voormalige kolonisten zich in de straten vernoemd naar de eilanden van Indonesië. De bijnaam de ‘weduwe van Indië’ ontstond in die tijd.
Na de tweede wereldoorlog volgde een periode van wederopbouw, welvaart en immigratie en vormde Den Haag zich tot de stad die we nu kennen.

Gezelligheid van Den Haag

Naast de belangrijke zijde van Den Haag is het ook een hele gezellige en warme stad, zeker de moeite waard voor een leuke stedentrip. Met gezellige plekjes zoals Het Plein, De Grote Markt en musea zoals het Mauritshuis hoef je je niet te vervelen. Ook voor een dagje winkelen kun je in Den Haag terecht. Neem een welverdiende pauze in ‘t Goude Hooft voor een kop koffie of een heerlijk diner. ‘t Goude Hooft is de oudste herberg van Den Haag, bij binnenkomst krijg je een echt huiskamergevoel.

 

 

Rondleidingen in Den Haag

Den Haag is een stad met een grote geschiedenis. Het is een stad die voor Nederland een zeer belangrijke functie heeft. Laat je alles vertellen over Den Haag tijdens een rondleiding, ga mee met een rondvaart, of leer echt Haags koken!

  • De Kookfabriek – In De Kookfabriek in Den Haag worden sinds 1999 kookworkshops, kookcursussen, eigentijdse borrels en productpresentaties voor groepen gegeven. De Kookfabriek is gevestigd in een voormalige assemblagefabriek en is maar liefst 700m2 groot.
  • Ooievaart – In Den Haag ga je niet zomaar varen, maar je vaart mee met de Ooievaart. Deze rondvaartboot voert je over de grachten van Den Haag. Deze grachten zijn al meer dan vierhonderd jaar met elkaar verbonden. Tijdens de rondvaart kom je onder andere langs oude grachtenpanden, het oude centrum, de Koninklijke stallen en vaar je via nieuw Den Haag naar de Bierkade.
  • Rondleiding Binnenhof – Wil je alles weten over het Binnenhof in Den Haag? Ga dan mee met een rondleiding en kom alles te weten over de ins en outs van de Nederlandse politiek. De gids neemt je mee langs de Ridderzaal, waar Koningin Beatrix ieder jaar de troontrede voorleest. Ook de Tweede Kamer wordt bezocht.
De balkonscene in Den Haag

De balkonscene in Den Haag

Blijf op de hoogte van Den Haag

Blijf op de hoogte van Den Haag met onze onze inspirerende nieuwsbrief vol Den Haag tips!

5 Tips van het verkeersbureau van Den Haag

Om jouw verblijf in Den Haag goed te laten verlopen geeft het verkeersbureau u de volgende 2 tips

  • Op Booking.com vindt je voordelige hotels met goede reviews
  • Reviews bekijken van reizigers? TripAdvisor vertelt je wat andere reizigers vinden van Den Haag.

Nog een laatste tip, vraag alvast een reisgids aan over Den Haag om in de vakantiestemming te komen!

 

Dit zijn de hotspots van Den Haag

Ontvang nu handige tips over Polen. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

 

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Den Haag

Den Haag Marketing

Grote Marktstraat 43
2511 BH Den Haag Marketing
Nederland
Telefoon: +31-70-3618860

twitter: twitter.com/thisisthehague
Facebook: facebook.com/thisisthehague
YouTube: youtube.com/channel/UChymt6qduZltHW8aFIA5CTA
Pinterest: pinterest.com/ThisisTheHague
Instagram: instagram.com/thisisthehague

 

Neem contact op met Den Haag Marketing

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

  • Schrijf je vraag in het Engels.

Kaart van Den Haag