Cultuur snuiven in Minnesota

De staat Minnesota ligt tussen Wisconsin en North & South Dakota in. De hoofdstad is Saint Paul, Minneapolis is het zakencentrum. Deze Twin Cities staan bol van kunst en cultuur. De airport ligt in de plaats Bloomington, bekend om de attractie Mall of America. Harmke reisde via de Twin Cities en Bloomington door naar de stad Duluth aan Lake Superior.

Twins

Stad van baseballteam The Twins

Doen in Minneapolis!

Guthrie Theater

Minneapolis is het zakencentrum met veel hoogbouw, maar ook een stad van kunst en theater. Het Guthrie Theater is ontworpen door de Franse architect Jean Nouvel. Het blauwe gebouw is een blikvanger aan de Mississippi-rivier. Ook het interieur komt uit de koker van Nouvel. De muren zijn heel subtiel voorzien van afbeeldingen van acteurs en actrices. Theatre Ghosts worden ze genoemd. Vanaf een platform buiten kijk je op de rivier en waterval St. Anthony. Adres: 818 S 2nd St

Guthrie Theater

Guthrie Theater

Mill City Museum

Naast het Guthrie Theater ligt het Mill City Museum. Minneapolis was lange tijd de stad van meelproductie. Ooit was het zelfs de grootste meelproducent ter wereld. Dit museum leert je alles over die meelshistorie. In het Baking Lab kun je testen hoe verschillende granen andere bakresultaten opleveren. De lift in de Flour Tower is een reis door de tijd en vanaf het Rooftop Observation Deck kijk je uit op de Mississippi en de Stone Arch Bridge. Adres: 704 S 2nd St

Minneapolis was de Flour Capital of the World

Minneapolis was de Flour Capital of the World


Stone Arch Bridge

Stone Arch Bridge

First Avenue

Muziekclub First Avenue is bezaaid met sterren met daarin de namen van bekende bands en artiesten die er hebben opgetreden. De meeste sterren zijn zilverkleurig, alleen die van Prince is van goud. Hij kwam uit Minneapolis en begon in deze club zijn carrière. Fragmenten uit de film Purple Rain zijn hier opgenomen. De echte fans bezoeken ook Paisley Park, het landgoed en studiocomplex van wijlen de popster. Een aanrader voor die-hard fans hier is de Prince VIP-tour! Adres: 701 N 1st Ave

Club First Avenue

Club First Avenue

De ster van Prince

De ster van Prince

Skyways

De winter kan koud zijn en de zomer heet in Minneapolis. Daarom is er een stelsel van zogeheten Skyways die de gebouwen verbindt, zodat je altijd binnendoor kunt. Al deze loopbruggen zijn weer anders. Ik neem de proef op de som en ga een willekeurig gebouw in. Via de Skyways kom ik in andere gebouwen. In de lange gangen tref ik eettentjes en winkels. Locals lijken precies te weten waar ze heen gaan, voor mij is het een doolhof. Hoe kom ik hier weer uit? Gelukkig zie ik een bordje Exit.

Skyway in Minneapolis

Skyway in Minneapolis

 

 

Doen in St. Paul!

Kathedraal

De Cathedral of St. Paul staat op Summit Hill en domineert de skyline van St. Paul. Oogt de kerk van buiten al opvallend, van binnen is het bouwwerk nog grootser en imposanter dan ik had verwacht. De buitenmuren zijn van graniet, de binnenkant is van Amerikaans travertin uit Minnesota. De kapelletjes zijn belegd met Italiaans marmer. Het was aartsbisschop John Ireland die in 1904 de aanzet gaf tot de bouw van de kathedraal. Het ontwerp is van een Franse architect. Adres: 239 Selby Avenue

Cathedral of St. Paul

Cathedral of St. Paul

Capitool

In het prachtige State Capitol uit 1905 neem ik deel aan de gratis tour die onder meer door de senaatskamer leidt en de gastenkamer van de gouverneur met eikenhout en bladgoud. Architect van dit alles is Cass Gilbert. De afgelopen jaren onderging het Capitool een intensieve renovatie en het resultaat mag er zijn! Het marmer, de plafonds, de muurschilderingen, alles werd van een dikke laag vuil ontdaan en oogt fris en nieuw! De oude grandeur is hersteld. Adres: 75 Rev. Dr. Martin Luther King, Jr. Blvd

Summit Avenue

Het is de langste straat met Victoriaanse huizen ter wereld: Summit Avenue. Rijdend door deze statige laan trekt de ene na de andere prachtige villa aan het oog voorbij. Villa’s uit de late negentiende eeuw, allemaal verschillend, waaronder het pand op nummer 599, waar de Amerikaanse schrijver F. Scott Fitzgerald heeft gewoond. Ook striptekenaar Charles Schulz, geestelijk vader van de Peanuts, kwam uit St. Paul en zanger Bob Dylan bracht er zijn jeugd door.

Huis van Fitzgerald aan Summit Avenue

Huis van Fitzgerald aan Summit Avenue

Striptekenaar Charles Schulz kwam uit St. Paul

Striptekenaar Charles Schulz kwam uit St. Paul

Museum M

In St. Paul bevindt zich het MMAA, kortweg M. Dat staat voor Minnesota Museum Of American Art. De collectie omvat ruim vijfduizend werken van Amerikaanse kunstenaars, vanaf de negentiende eeuw tot heden. In 2018 heeft het M zijn intrede gedaan in het historische Pioneer Endicott-gebouw in St. Paul, mede ontworpen door de befaamde architect Cass Gilbert. En er zit meer in de pijplijn. In 2021 krijgt het M er heel veel nieuwe tentoonstellingsruimte bij! Adres: 350 Robert Street North (Pioneer Endicott Building)

Museum M in St. Paul

Museum M in St. Paul

Doen in Bloomington!

Mall of America

Het is de grootste mall en entertainmenthal van Amerika: The Mall of America, op een paar Light Rail-haltes vanaf de luchthaven in Bloomington. Je vindt er meer dan vijfhonderd winkels, niet alleen van bekende (top)merken, maar ook van uniekere brands. Voor kinderen is het indoor pretpark Nickelodeon Universe de hemel op aarde. Niet alleen voor kinderen trouwens. Stap zoals ik in de attractie FlyOver America en je hebt de illusie dat je over Amerika’s steden en natuurparken vliegt!

Mall of America

Mall of America

 

Gratis kortingsvouchers voor de Mall of America

Ontvang kortingsbonnen voor de Mall of America waarmee je in totaal meer dan $ 5.000 korting krijgt op je aankopen in Bloomington.

 

Shoppen bij Mall of America

Shoppen bij Mall of America

 

 

FlyOver America is een topattractie

FlyOver America is een topattractie

Doen in Duluth!

Lake Superior

Highway 35 gaat er in één streep naartoe: de stad Duluth aan Lake Superior, een geweldige surflocatie. Dit zoetwatermeer is namelijk zo groot dat het zich gedraagt als een oceaan. Land of 10.000 Lakes is de bijnaam van Minnesota, de staat is bezaaid met meren, meer dan die 10.000 zelfs. Over het ontstaan ervan gaat een legende. De reus Paul Bunyun, steevast afgebeeld in geruite blouse en met hakbijl, zou met zijn voetstappen de meren hebben gecreëerd.

Lake Superior

Lake Superior

Een meer dat zich gedraagt als oceaan

Een meer dat zich gedraagt als oceaan

Aerial Lift Bridge

Blikvanger in Duluth is de brug die het kanaal bij Lake Superior overspant. Hoewel meer dan een eeuw oud, is deze Aerial Lift Bridge de snelste liftbrug ter wereld. Hij dateert uit 1905 en was, toen nog, bestemd voor paard en wagen. Alle restauraties die in de afgelopen eeuw hebben plaatsgevonden, lieten het oorspronkelijke ontwerp zoveel mogelijk in stand. Het is bijna een attractie op zich als er grote schepen passeren en de brug omhooggaat!

Aerial Lift Bridge

Aerial Lift Bridge

 

Dit zijn de hotspots van Minneapolis

Download nu handige tips over Minneapolis. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

 

Mountainbiken

Voor sportieve actie moet je bij Jake Boyce van Day Tripper of Duluth zijn! Ik ging met hem mountainbiken in de bossen rond Duluth. Aan kajakken en surfen doet hij ook. Er is bijna 100 miles aan mountainbikepaden rond Duluth. Net als skipistes gelabeld van groen tot zwart. Met de auto rijden we een eindje de heuvel op via Seven Bridges Road, met acht bruggen, en dan springen we op de fiets! Vanaf Observation Hill kijken we uit over Duluth en Lake Superior. daytripperofduluth.com

Op pad met Jake van Daytripper

Op pad met Jake van Daytripper

 

Elke maand de fijne tips van Harmke ontvangen?

Wil jij gratis elke maand deze en andere plekken ontvangen die Harmke heeft bezocht? Laat je e-mailadres achter en krijg elke maand als eerste de insider tips in je mailbox. En Harmke stuurt geen spam!

Naam

 

Logeren

Loews Minneapolis Hotel

Upscale hotel in downtown Minneapolis tegenover club First Avenue waar Prince zijn carrière begon. Loews heeft ruime moderne suites en bij de inpandige Embury Spa kun je onder meer terecht voor cupping. Lees mijn verhaal op wellnessspots.com! loewshotels.com/minneapolis-hotel

Loews Minneapolis Hotel

Loews Minneapolis Hotel

Hyatt Regency Bloomington

Dit zakenhotel in de wijk Bloomington ligt tussen de luchthaven en de Mall of America in en is alles behalve een stuffy business hotel. Vooral de lobbybar bruist. Je kunt er terecht voor een drankje én de Scandinavian Nordic cuisine van hotel-restaurant Urbana. hyatt.com

Lobby van Hyatt Regency Bloomington

Lobby van Hyatt Regency Bloomington

Fitger’s Inn Duluth

‘Shop, eat, sleep, relax’ is het motto van fabriekscomplex Fitger’s, een voormalige brouwerij aan Lake Superior. Hotel Fitger’s Inn maakt deel uit van dit complex. Het historische gebouw heeft klassieke, comfortabele kamers en Aveda-producten in de badkamer! fitgers.com

Slapen bij Fitger’s Inn

Slapen bij Fitger’s Inn

Meer informatie:

Hoe kom je in Minnesota?

Ik vloog rechtstreeks van Amsterdam naar Minneapolis-Saint Paul met Delta/KLM. Vluchtduur: ca. 8 uur.

Sunset bij Fitger’s in Duluth

Sunset bij Fitger’s in Duluth

 

 

Elke maand de fijne tips van Harmke ontvangen?

Wil jij gratis elke maand deze en andere plekken ontvangen die Harmke heeft bezocht? Laat je e-mailadres achter en krijg elke maand als eerste de insider tips in je mailbox. En Harmke stuurt geen spam!

Naam

 

Comments are closed.