Ontdek Minnesota en de roots van Prince

Minnesota heeft het allemaal; van de steile hellingen langs de Mississippi rivier tot historische bezienswaardigheden, de prachtige noordelijke meren en uitgestrekte stedelijke gebieden. Het is de thuisbasis van vele grote zakelijke hoofdkantoren en de wereldberoemde Mayo Medical Clinic, televisie- en filmsterren, literaire Rock and Roll muzieklegendes. Veel beroemdheden noemen Minnesota hun thuis. Eén van hen is Prince.

Al zou Prince de enige muzikant uit Minneapolis zijn geweest, dan had de stad al een legendarische status gehad. De legendarische Prince kwam niet alleen uit Minnesota, hij was van Minnesota. Zelfs nadat hij wereldwijd beroemd was geworden, bleef Prince aanwezig in zijn geboortestad en richtte hij Paisley Park op, een studio en een creatieve ruimte dat een muzikaal mekka werd buiten Minneapolis.

 

 

En zoals de mensen uit Minnesota weten, Prince is een van de vele ‘Twin Cities’ muzikanten die een stempel op de wereld hebben gedrukt. Bobby Lyle, Jackie Harris en tal van andere funk en soul muzikanten hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de ‘Minneapolis Sound’. Bands als The Time en Mint Condition breidden het R&B-aanbod uit. The Replacements, Hüsker Dü en Soul Asylum speelden een cruciale rol in het bepalen van nieuwe trends in de alternatieve rock nog voor de Seattle Sound MTV begon te domineren. Tot op vandaag trekken Lizzo, FO en een handvol andere artiesten aandacht naar de muziekscène dat geen tekenen van vervaging toont.

 

 

De uit Minneapolis afkomstige internationale Prince maakte zijn geboortestad beroemd in de jaren 80 met de klassieker “Purple Rain” waar Minnesota’s bezienswaardigheden zoals First Avenue en Lake Minnetonka in voor kwamen. Paisley Park, zijn huis en studio in Chanhassen is nu een museum met spullen uit zijn leven en carrière. Tijdens een rondleiding zien bezoekers de uitgebreide begane grond van Paisley Park, inclusief de studio waar Prince zijn grootste hits opnam, mixte en uitbracht.

Third Avenue

Third Avenue

‘Paisley Park and Celebration 2018’ is een jaarlijks terugkerend evenement in april ter ere van zijn leven waar optredens en interviews worden georganiseerd met veel van de muzikanten met wie hij samenwerkte tijdens zijn carrière. In 2018 vond het evenement plaats van 19 tot 22 april in Prince zijn historische huis en studio buiten Minneapolis. Het evenement zal fans van over de hele wereld verwelkomen in een inspirerende omgeving van live muziek, paneldiscussies en speciale presentaties die Prince zijn enorme talent, invloed en belang als componist, muzikant, producer, live performer en filmmaker eren. Onder de sprekers en artiesten zijn dit jaar Prince zijn ex-vrouw Mayte; bijdragers en protegés Shelby J en Cassandra O’Neal; zangeres Sheila E. en leden van fDeluxe; dansers Maya en Nandy McClean; voormalige NPG bandleden Kirk Johnson, Kat Dyson, Adrian Crutchfield en BK Jackson; en fotografe Nancy Bundt. Tickets voor de rondleidingen en evenementen zijn te vinden op www.officialpaisleypark.com.

Atrium in Paisley Park

Atrium in Paisley Park

Meer plekken om te bezoeken in Minnesota

First Avenue in Minneapolis

First Avenue in Minneapolis was een van de belangrijkste plekken waar Prince zijn nieuwe excentrieke geluiden naar buiten bracht. Je vindt er de gouden ster op de muur met onderscheidingen, de plek waar zijn eerste film werd opgenomen, “Purple Rain”, waarmee hij een Academy Award won. First Avenue is nog steeds een levendige concertzaal.

All the love. Always. #tbt

Een bericht gedeeld door First Avenue (@firstavenue) op

Dakota Jazz Club en Restaurant

Prince bezocht regelmatig de intieme Dakota Jazz club om de lokale musici ondersteunen en kwam vaak onverwachts opdagen. In 2013 voerde hij een reeks van shows op die een half uur nadat ze werden aangekondigd uitverkocht raakten.

Dakota jazz club

Dakota jazz club

The Electric Fetus

Prince bezocht vaak de populaire platenzaak Electric Fetus. Vergezeld door leden van zijn entourage en beveiliging, vetrok hij regelmatig met een handvol nieuwe cd’s en platen. The Electric Foetus werd geopend in 1968 en heeft ook een winkel in Duluth.

Weisman Art Museum

Het Weisman Art Museum aan de Universiteit van Minnesota had een speciale tentoonstelling over Prince in 2018. De tentoonstelling Prins uit Minneapolis bevat een nieuwe muurschildering door de lokale kunstenaar Rock Martinez, een collectie van originele kunst die Prince in diverse media weergeven en foto’s van Prince vanuit de hele wereld. Toegang tot het museum is gratis.

Weisman Art Museum

Weisman Art Museum


Voor meer informatie over de muziek- en kunstscène in Minneapolis en de rest van Minnesota, ga dan naar verkeersbureaus.info/minnesota. Je kunt de hotspots ook op Google Maps bekijken:

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.