Kunst & Cultuur in Minneapolis

cultuur-icoon-verkeersbureaus
Op cultureel gebied heeft Minneapolis veel te bieden. In Minneapolis en Saint Paul (MSP) zijn bijna 100 theatergezelschappen en meer dan 30 theaters te vinden, zoals bijvoorbeeld het vooraanstaande Guthrie Theater in Minneapolis. Naast theaters heeft Minneapolis een tal van bijzondere musea.

Guthrie theater

Guthrie theater

Of je nu naar een show in het Guthrie Theater gaat of deelneemt aan een van de vele festival zoals het Minnesota Fringe Festival er altijd wel iets dat je, je partner en je gezin aanspreekt in Minneapolis en Saint Paul. Ook liefhebber van streefart, of murals zoals ze in Minneapolis worden genoemd komen ruimschoots aan hun trekken. Op de hoek van 5th Street en Hennepin Avenue vind je een levensgroot werk van de Braziliaanse artiest Eduardo Kobra’s. Hij schilders Bob Dylan aan de zijkant van een 5-verdiepingen hoog gebouw.

Bob Dylan in Minneapolis

Bob Dylan in Minneapolis

Weisman Art Museum

Het markante Weisman Art Museum kun je gratis bezoeken.Dit museum is ontworpen door Frank Gehry en is ‘the place to be’ voor moderne kunst. Frederick R. Weisman heeft samen met Gehry belangrijke bijdragen aan het museum geleverd. Zowel financiële steun van Weisman als het ontwerp van Gehry hebben voor dit bijzondere museum gezorgd. Er worden jaarlijks verschilende grote tentoonstellingen aangeboden. Er zijn speciale educatieve evenementen te bezoeken en je kunt er rondleidingen krijgen.

Weisman Art Museum

Weisman Art Museum

 

Dit zijn de hotspots van Minneapolis

Download nu handige tips over Minneapolis. Alleen vandaag gratis te downloaden!
  • Hidden

 

Minneapolis Institute of Arts

Daarnaast is er het Minneapolis Institute of Arts waar je klassieke werken uit de laatste 5.000 jaar kunt zien. In 1883 werd de stichting de Vereniging van Schone Kunsten in Minneapolis gesticht. Bijna honderd jaar later werd het Minneapolis Institute of Arts gecreëerd. In 2006 heeft het gebouw een totaal nieuw gedeelte gekregen dat door de architect Michael Graves is ontworpen. Het instituut zegt het volgende:

Het staat als een monument voor een opmerkelijke geschiedenis van maatschappelijke betrokkenheid en culturele prestaties.

Institute of Art in Minneapolis

Institute of Art in Minneapolis

Mill City Museum

Ontdek het verleden van Minneapolis als molen stad in Mill City Museum. Heel herkenbaar voor ons Nederlanders. In het museum ontdekken kinderen op spelende wijze welke rol molens hebben gespeeld bij de ontwikkeling van Minneapolis.

Mill City museum

Mill City museum

Veel musea in Minneapolis kun je gratis bezoeken. Wil je weten waar je gratis naar binnen kan? Bekijk deze website en de Minneapolis site met de cultuur agenda.

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij jou een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.