Zo ziet Minnesota eruit gehuld in herfstkleuren

We zijn op dit moment nog volop aan het genieten van het einde van de zomer, maar we moeten er toch langzaam aan gaan toegeven: de herfst begint in het zicht te raken. Hoewel het afscheid van de zomer velen zwaar valt heeft de herfst ook zeker zijn pluspunten, zo ook in Minnesota.

Om te beginnen is er is geen betere manier om van de beginnende herfst en de prachtige herfstkleuren te genieten dan door een rit te maken langs de North Shore / Highway 61. Deze rit leidt je van Duluth naar de top van Minnesota bij de Canadese grens. Het spectaculaire landschap van de North Shore of Superior, waaronder ook zeven staatsparken behoren, heeft deze route een nationale aanduiding als “All-American Road” opgeleverd. Tijdens de route zijn er een heleboel leuke en mooie plekken om te stoppen.

 

 

In de kleine kustplaatsen vind je restaurants met verse vis en maaltijden met veel lokale producten, boetiekjes en kunstgalerijen. Ervaar de geschiedenis van de kust bij de Split Rock Lighthouse uit 1910, bezoek een vissersmuseum in Tofte en vergeet ook het Grand Portage National Monument niet. Met een speeltuin, galerijen en een folk school waar je traditionele Noorse ambachten kunt leren, is de havenstad Grand Marais en waar kunstcentrum. Lutsen heeft een schilderachtige golfbaan, een mountainbikepark en een skigebied. In Duluth bezoek je onder andere de Aerial Lift Bridge, het Great Lakes Aquarium en het oude depot, de thuisbasis van een treinmuseum en verschillende kunst groeperingen.

Dit zijn de hotspots van Minnesota

Download nu handige tips over Minnesota. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

 

 

Dankzij de mooie wandelroute kunnen natuurliefhebbers de schoonheid en wildernis van het gebied van dichtbij bewonderen, inclusief talloze beekjes en watervallen. De grootste watervallen van Minnesota vindt je in de grote parken Grand Portage en Tettegouche.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.