Hier moet je naartoe om romantiek te beleven

Als je kinderen hebt is het natuurlijk geweldig om met zijn allen op vakantie te gaan. Maar natuurlijk is het ook genieten als je wat tijd hebt samen met je partner. Ga naar Parijs voor een echt romantisch weekend, bezoek de kerstmarkten in Maastricht en Valkenburg of boek een vakantie naar het altijd warme en romantische Ras Al Khaimah.

Geniet van een welverdiende vakantie in Ras Al Khaimah

Met zijn indrukwekkende landschappen, cultureel erfgoed en faciliteiten is Ras Al Khaimah de perfecte bestemming voor de ultieme romantische reis: een op maat gemaakte luxe ervaring. Op deze idyllische en jeugdige bestemming kun je het hele jaar door genieten van de zon en spectaculaire landschappen; van adembenemende kustlijnen, weelderige mangrovebossen, een rijke, glooiende terracotta woestijn en vruchtbare, groene oases tot de dramatische, ontzagwekkende, inspirerende vergezichten van de grimmige Hajar-bergen.

Ga naar Al Fanar Restaurant & Café voor een waar Emirati feestmaal. Het restaurant serveert zowel lokale gerechten als pan-Arabische favorieten. Hier ontdek je gegarandeerd het beste van de culinaire tradities van de Emiraten. Fan geworden van deze lokale gerechten? Breng na je maaltijd een bezoek aan de Old RAK Souq en koop de kruiden en specerijen voor thuis op deze immens populaire markt bij de Emirati.

Wist je dat kamelenrace een traditie is in Ras Al Khaimah? Vooral in de winter worden de wedstrijden bijna elk weekend gehouden op de kamelen renbaan. Op weekdagen staat het circuit vol met kameel trainers en kleurrijk geklede kamelen, die op en neer rennen en hun uithoudingsvermogen opbouwen. Als je kennis wil maken met de lokale cultuur is het zeker een goed idee om een kijkje te nemen bij deze bijzondere activiteiten.

Ben je op zoek naar een heerlijk verblijf voor twee? Onze tip: Boek je verblijf bij Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa bij TUI. Dit prachtige verblijf is de plek voor een Arabisch avontuur. Kom tot rust op het 1,5 kilometer lange privé strand en geniet van het geruis van de zee. Je kan ook contact opnemen met Travel Counsellors om een romantische reis op maat samen te stellen.

 

 

Ga een romantisch weekend naar Parijs

Als je denkt aan romantiek dan denk je natuurlijk aan de Franse stad Parijs. De stad van de liefde heeft jullie van alles te bieden. Van unieke architectuur tot bijzondere musea en luxe winkels. Breng ook zeker een bezoek aan de Eiffeltoren en neem samen de lift en zoef naar de top van hét icoon van Parijs. ‘s Avonds sluit je af met een heerlijk diner bij Il Etait Un Square.
229186-parijs.jpg

Tip: ben je van plan om een must-see te bezoeken in Parijs? Voorkom dat je in de rij hoeft te staan en koop je tickets vooraf online. Als extraatje mogen we al onze lezers 5% korting geven in de maand November met kortingscode PARI5.

Bezoek de kerstmarkten van Maastricht & Valkenburg

Kerst kan nooit vroeg genoeg beginnen. Hoewel Sinterklaas nog niet weg is, openen de eerste kerstmarkten bijna hun deuren. Er is niks romantischer dan samen lopen door de met lichtjes verlichte straten in Maastricht. Kijk je ogen uit en bewonder al het moois dat je ziet. Proef samen de heerlijke lekkernijen of maak een rondje op de schaatsbaan. Wil je een extra bijzondere kerstmarkt ervaring? Boek een overnachting in Maastricht en breng de volgende dag een bezoek aan de kerstmarkt in Valkenburg. Hier vindt de kerstmarkt niet zomaar op een plein plaats, maar in de grotten!

 

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

 

Comments are closed.