Kunst & Cultuur in Ras Al Khaimah

cultuur-icoon-verkeersbureaus Met een rijke geschiedenis die 7.000 jaar teruggaat tot het Bronzen Tijdperk, is Ras Al Khaimah bezaaid met historische locaties, waaronder ruïnes en forten. Hiervan zijn 4 locaties – Julfar, Shimal, Al Jazeera Al Hamra en Dhayah – erkend door UNESCO op de werelderfgoedlijst. Ondertussen biedt een meeslepende reis naar Suwaidi Pearls, de enige parelkwekerij in de VAE, gasten een kijkje in de parelindustrie van het emiraat. Gasten kunnen ook een reis terug in de tijd maken in het Nationaal Museum van Ras Al Khaimah.

 

5 culturele hoogtepunten in Ras Al Khaimah

De onderstaande 5 plekken bieden een kijk in de cultuur van Ras Al Khaimah.

trommelaars

trommelaars

1. Dhayah Fort

Het imposante Dhayah Fort, met een UNESCO-erkenning op zak, rijst majestueus op tussen de ruige bergen en vruchtbare dadelpalmoases in het noorden van Ras Al Khaimah. Dit kasteelachtige bouwwerk fungeert als het kloppende hart van een weelderige oase en verwent bezoekers met adembenemende vergezichten. Vanaf de vestingmuren kun je genieten van panoramische uitzichten die zich uitstrekken van weelderige palmbomen en groene velden tot aan de grenzen van Oman en de glinsterende zee.

Bezoek het Dayah fort

Bezoek het Dayah fort

2. Al Jazeera Al Hamra

Sinds de prehistorie vervullen parels een centrale rol in het leven van mensen in de VAE. Al Jazeera Al Hamra is het enige historische pareldorp dat de tand des tijds heeft doorstaan. Dit charmante dorp omvat alle traditionele elementen die je zou verwachten, waaronder een fort, wachttorens, een moskee, een souq en uitgestrekte binnenplaatsen met diverse huisontwerpen. De naam Al Jazeera Al Hamra betekent “Rode Eiland” in het Arabisch.

Parels

3. Mohammed Bin Salem Mosque

De Mohammed Bin Salem Moskee heeft door de jaren heen diverse restauraties en verbeteringen ondergaan. Tijdens deze renovaties zijn moderne aanpassingen aan zowel het interieur als exterieur verwijderd, waardoor de oorspronkelijke architectuur, opgetrokken uit koraalsteen en strandsteen, in ere is hersteld. De moskee is tevens voorzien van een traditionele pleisterlaag met behulp van eeuwenoude technieken, wat het zijn authentieke uitstraling geeft.

Mohammed Bin Salim Museum

Mohammed Bin Salim Museum

4. Suwaidi Pearls

De Verenigde Arabische Emiraten en Ras Al Khaimah in het bijzonder hebben een buitengewone parelvisserijgeschiedenis die meer dan zeven millennia teruggaat. Om deze fascinerende erfenis te verkennen, stap je aan boord van een traditionele parelvissersboot, beginnend in het pittoreske vissersdorp Al Rams. Terwijl je het kalme water doorkruist, vertelt je gids verhalen over moedige parelvissers, hun eeuwenoude duiktechnieken, en de gereedschappen die ze gebruikten, zoals de handelaarsdoos ‘bish-takh-tah’.

Suwaidi Parel Farm

Je leert over de beschermende waarde van de ondiepe baai en de mangroves, die de broedplaatsen van deze kostbare parels bewaken. Vervolgens ontdek je de innovatieve wetenschappelijke technieken die worden gebruikt in de hedendaagse parelkweek en verken je The Suwaidi Pearl farmhouse, gelegen op de drijvende ponton. Tot slot kunnen bezoekers hun oesters openen en kijken of ze de jackpot hebben gewonnen. De cadeauwinkel is de thuisbasis van een prachtig samengestelde collectie van enkele van de meest delicate parels uit Ras Al Khaimah. Bij een bezoek aan dit lokale juweeltje is de juiste kleding en zonnebrandcrème essentieel. Stap aan boord en duik in de wonderbaarlijke wereld van parels in Ras Al Khaimah.

 

Dit zijn de hotspots van Ras Al Khaimah

Ontvang nu handige tips over Ras Al Khaimah. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

"*" geeft vereiste velden aan

 

5. National Museum of Ras Al Khaimah

Ras Al Khaimah is een van de weinige plaatsen die gedurende zijn hele geschiedenis continu bewoond is geweest, waardoor het een van de langst bewoonde plaatsen ter wereld is. Om de geschiedenis van het emiraat te vieren, herbergt het Nationaal Museum een indrukwekkende collectie archeologische en etnologische artefacten die bezoekers kunnen verkennen.

National Museum van Ras Al Khaimah