Dit zijn de leukste kerstmarkten dichtbij huis

Sinterklaas is nog niet eens in het land of de kerstmarkten staan alweer bijna voor de de deur. In Nederland en België wachten we vaak even tot nèt na Sinterklaas, maar in Duitsland kan het niet vroeg genoeg beginnen. Een leuke kerstmarkt hoeft dan ook zeker niet ver weg te zijn. Pak de auto en maak er een leuke mini-roadtrip van. Een perfect dagje of nachtje weg met je geliefde, vrienden of het hele gezin.

1. Düsseldorf

We trappen de lijst af met misschien wel de bekendste Duitse kerstmarkt onder de Nederlanders. Net over de grens vind je Düsseldorf. De stad waar je je normaal als shopaholic helemaal kunt uitleven, maar tijdens kerst ook terecht kan voor maar liefst 6 kerstmarkten. Ook tovert de stad een heus reuzenrad te voorschijn! Samen met de gezellige kraampjes en betoverende lichtjes is het een echt prachtplaatje. Perfect om mooie foto’s van te maken. Wil je graag veel vastleggen? Zorg dan voor een stevig iPhone 11 Pro hoesje. Op de markten kan het erg druk zijn, waardoor je tegen mensen aanbotst. Het zou zonde zijn als dan je telefoon uit je handen glipt. Geniet van de schattige versieringen die perfect passen bij de architectuur van de stad. Een overvloed aan lampjes, een heerlijke dennengeur en natuurlijk lekker eten en drinken. De perfecte ingrediënten voor een leuk dagje uit! De kerstmarkt vindt plaats van 21 november t/m 30 december. Op 25 december is de kerstmarkt gesloten.

 

 

2. Antwerpen

Voor de tweede kerstmarkt in de lijst reizen we af naar onze zuiderburen. Een stukje over de grens vind je de prachtige stad, Antwerpen. Midden in centrum vind je de meest magische kerstversiering en leuke kraampjes. Alles is verlicht en je verdwaald in een echt winter wonderland. Ga langs bij de overheerlijke eetkraampjes of oefen je schaatskunsten op de mega schaatsbaan! Bescherm je telefoon tijdens het schaatsen met een stevig hoesje. Je kunt door een onverwachtse beweging zomaar uitglijden en op het ijs vallen. Dankzij het hoesje voorkom je eventuele schade door de val. Na deze sportieve inspanning kun je uitpuffen bij de naastgelegen winterbar. Zoek je graag wat spanning op? Ga dan in een van de kermisattracties! De kerstmarkt vindt plaat van 7 december t/m 5 januari.

 

 

3. Maastricht

Voor de laatste kerstmarkt gaan we naar het zuidelijkste puntje van ons land. Het klinkt ver weg, maar met een goed werkende navigatie, telefoonhouder voor in de auto en wat lekkers ben je er zo! Maastricht staat in het teken van Magisch Maastricht, en daar is geen woord aan gelogen! Kijk je ogen uit en bewonder al het moois dat je ziet. Houten huisjes met heerlijke lekkernijen of leuke cadeautjes, ga in het reuzenrad of leef je uit op de schaatsbaan. Ben je met kleine kinderen? Zij kunnen zich vermaken met een mega overdekte glijbaan! Wil je een weekendje weg van maken? Combineer een bezoek aan Maastricht dan met een bezoek aan Valkenburg. Hier vindt de kerstmarkt niet zomaar op een plein plaats, maar in de grotten! Een hele andere en verfrissende ervaring. De kerstmarkt in Maastricht vindt plaats van 29 november t/m 31 december. De kerstmarkt in Valkenburg vindt plaats van 15 november t/m 5 januari.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.