Maastricht

Maastricht ligt in het uiterste puntje van Limburg en is een gezellige en bruisende stad. Je kunt er heerlijk eten, gezellige terrasjes pakken en genieten van mooie moderne, maar ook historische winkelstraten met een ruim winkelaanbod. Maastricht biedt alles voor een stedentrip of een dagje uit en is perfect te bereiken per trein. Ontdek deze historische stad met Limburgse gezelligheid.

De Servaasbrug in Maastricht

De Servaasbrug

Bezienswaardigheden in Maastricht

Maastricht kent vele bezienswaardigheden die op een bezoek aan deze hoofdstad van Limburg niet mogen ontbreken. Zo vind je er het Vrijthof, de Markt en het Jekerkwartier.

Vrijthof

Het Vrijthof is een van de bekendste bezienswaardigheden van Maastricht. Op dit plein midden in de stad vind je de Sint-Servaasbasiliek, waar het plein ook in eerste instantie voor bedoeld was. Later kwam daar de de Sint-Janskerk bij. Ook vind je aan het plein het Spaans Gouvernement wat nu dienst doet als museum, de Militaire hoofdwacht en het Generaalshuis.

Markt

Midden in de stad vind je een van de drie bekendste pleinen van Maastricht, de Markt. De naam voor deze markt is afkomstig van de warenmarkten die hier plaatsvinden. Aan de Markt vind je het stadhuis. Op woensdag en vrijdag vinden hier weekmarkten plaats. De woensdagmarkt is vrij algemeen en op vrijdag vindt de uitgebreide markt plaats. Op dagelijkse basis is aan de zuidkant van de Markt ook een markt te vinden met diverse levensmiddelen en snacks. Naast de vele kraampjes kun je hier ook heerlijk op een terrasje zitten en genieten van het gewemel van mensen op de Markt.

Jekerkwartier

Het Jekerkwartier is een wijk en ligt in het zuiden van het centrum van Maastricht. Je vindt hier onder andere de eerste middeleeuwse stadsmuur, de oude Minderbroederskerk, diverse kloosters, oude watermolens en de Waalse kerk. Naast deze historische bezienswaardigheden vind je er ook moderne elementen terug zoals het in de 20ste eeuw aangelegde Stadspark Maastricht.

Hotels in Maastricht

Maastricht heeft hotels in diverse prijsklassen. Zo vind je het wat luxe retro Townhouse hotel, maar ook hotels voor een wat kleiner budget vind je hier volop. Bekijk de hotels in Maastricht.

Nachtleven in Maastricht

Maastricht is een bruisende stad met een dito nachtleven. De stad heeft diverse cafees, restaurants en hotels die garant staan voor een goede avond uit. Met name rond het Vrijthof en de Markt zijn er diverse horeca gelegenheden te vinden. Ook kent Maastricht een aantal prachtige theaters zoals het Theater aan het Vrijthof, het Derlontheater en de Bonbonnière.

Musea in Maastricht

Maastricht kent diverse musea. Het Museum aan het Vrijthof is te vinden in het Spaans Gouvernement. Je vindt er lokale historie, kunst en antiek. In het Bonnefantenmuseum is het museum voor oudendaagse en hedendaagse kunst en is gevestigd in een gebouw van Aldi Rosso. In de schatkamer van de Sint Servaas-Basiliek vindt u alles over religieuze kunst.

 

Dit zijn de leukste hotspots van Nederland

Download nu handige tips over Nederland. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Eten in Maastricht

Maastricht is de stad in Nederland met de meeste michelinsterren en staat ook bekend om haar vele goede restaurants en eetcafées. Restaurant Château Neercanne, Toine Hermsen en Beluga zijn bekende restaurants met een ster. Bezoek je Maastricht dan is een diner in één van deze restaurants zeker aan te bevelen.

Blijf op de hoogte van Maastricht

Blijf op de hoogte van Maastricht met onze onze inspirerende nieuwsbrief vol Maastricht tips!

 

 

Tips van het verkeersbureau van Maastricht

Om je verblijf in Maastricht goed te laten verlopen geeft het verkeersbureau je de volgende tip

  • Reviews bekijken van reizigers? TripAdvisor vertelt je wat andere reizigers vinden van Maastricht.

Nog een laatste tip, vraag alvast een reisgids aan over Maastricht om in de vakantiestemming te komen!

Ontdek de VVV’s in Maastricht

VVV Maastricht

Kleine Staat 1
6211 ED Maastricht
Nederland
Telefoon: +31433252121


Twitter: twitter.com/visitmaastricht
Facebook: facebook.com/visitmaastricht
Instagram: instagram.com/visitmaastricht

 

Neem contact op met VVV Maastricht

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

  • Schrijf je vraag in het Engels.

Kaart van Maastricht

[google-maps width=574 height=400]