Vier Oktoberfest dit jaar overal ter wereld

Overal ter wereld barst dit weekend Oktoberfest 2019 los. Hoewel het officieel een Duitse traditie is, besteden steeds meer steden en landen aandacht aan het bierfeest. Vier Oktoberfest op de traditionele wijze in München, breng een bezoek aan de Valkenburgse Bokkenweken of vlieg naar Minneapolis en vier daar dit Duitse feest van verbroedering.

Vier Oktoberfest in je Tiroler kledij in München

Als je Oktoberfest dit jaar op zijn meest originele manier wil meemaken, ga je naar München. Duitsland is het land van Oktoberfest en de laarzen met bier. Vanaf 21 september barst het feest in de stad los. Breng een bezoek voor 6 oktober en geniet van de vele events, liters bier en optredens. Heb je (klein)kinderen? Neem ze gezellig mee en beleef activiteiten voor het hele gezin op de kermis.

Weet je nog niet wat je aantrekt? Vier het feest in echte Tiroler kledij. In Duitsland gaan dames gekleed in Dirndls en mannen in Lederhosen. Als je geen tijd hebt om naar de winkel te gaan, bestellen zowel mannen als vrouwen hun kleding gemakkelijk online.

 

 

Tijdens de Valkenburgse Bokkenweken komt de typische bokkenhistorie en cultuur weer tot leven

Van 29 september tot en met 31 oktober 2019 staat Valkenburg aan de Geul in het teken van de Bok! De bok staat bekend om de historie en cultuur van de gemeente. Een historie waar je trots op mag zijn! Om dit te vieren zijn er gedurende de hele maand oktober diverse activiteiten te beleven. Van een muzikale invulling tot familieactiviteiten en van de jaarlijkse Bokkemèrt tot een ludiek spel element, de RABO dorpskernen bokkenbattle. Kom het beleven met een goed glas bokbier in de ene hand en een lekker hapje in de andere!
Maar pas op! De Bokkenrijders houden je in de gaten. Op zondag 29 september worden de Valkenburgse Bokkenweken geopend met het traditionele aanslaan van het eerste vaatje Leeuw Bokbier.

Bokkenbattle

Banketbakkerij Fer Botterweck “bokt” op 6 oktober, voorafgaand aan het Bokkenconcert de grootste Bokkenpoot van Nederland. Kom proeven en geniet van dit concert met drie muziekbands en een coverband uit Zuid-Limburg.

Ieder jaar, aan het begin van de herfst, trekt de Valkenburgse Bokkemért duizenden bezoekers naar het centrum in Valkenburg aan Geul. Met ruim 350 kramen is het een van de grootste en sfeervolste jaarmarkten van Limburg. NIEUW: foodtrucks en producten uit de streek op het Walramplein. Bezoek de Bokkemért dit jaar op zondag 13 oktober!

Een muzikale invulling mag bij een evenement als de Valkenburgse Bokkenweken niet ontbreken! Op zondag 20 oktober wordt u meegevoerd in de wereld van de Bok ‘n Blues. Bokbier, Blues en bites zorgen een ongedwongen sfeertje in historisch Valkenburg.

Een doodeng avontuur door verschillende scare zones gebaseerd op een Bokkenrijders legende: dat is het volledig nieuwe ‘the Haunt of dr. Joseph Kirchhoffs’ op 25 en 31 oktober. De aanbevolen leeftijd is 16+.

De hele maand wordt dagelijks de Bok d’Amuse georganiseerd tijdens de Valkenburgse Bokkenweken. Voor wie van wandelen houdt en wil genieten van hapjes onderweg, is dit een absolute aanrader! Onderweg kom je meer te weten over de mythe van de Bokkenrijders.

Bok n Boo

Kom, proef en ontdek de wereld van het bokbier! In de maand oktober zal de horeca van Valkenburg over zoveel mogelijk soorten bokbier uit de Euregio beschikken, zodat u op iedere plek weer een andere soort kunt proeven.

Tijdens de Valkenburgse Bokkenweken sieren diverse kunstwerken, Bok ‘Kunst, rondom het thema ‘Bokkenrijders’ de etalages in het centrum, te volgen via een speciale Kunstroute. Op 25 oktober om 16:00 uur worden de kunstwerken geveild in De Post Valkenburg.
Voor meer informatie: www.valkenburgsebokkenweken.nl

Vier het Duitse feest in de Amerikaanse stad Minneapolis

Zelfs in de Amerikaanse stad Minneapolis staan de events de komende weken in het teken van Oktoberfest. Trek je lederhosen aan en dans op de Polkamuziek. Geniet van de liters bier en van de vele typisch Duitse gerechten die de komende tijd in de stad te krijgen zijn.

Dit zijn de hotspots van Minneapolis

Download nu handige tips over Minneapolis. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

Kan je niet kiezen naar welk event je wil? Op 4 en 5 oktober 2019 vindt Twin Cities Oktoberfest voor de 10e keer plaats en dat wordt gevierd met een speciale editie. Doe mee aan de gezinsvriendelijke activiteiten, bekijk de live muziek en eet Duitse specialiteiten samen met 4.000 andere bezoekers.

 

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

 

Comments are closed.