Dit zijn de beste bierspa’s van de wereld

Afgelopen weekend werd Internationale Bierdag gevierd op 2 augustus: een mooie gelegenheid om met vrienden te genieten van het vakmanschap dat komt kijken bij een van ‘s werelds meest geliefde drankjes. Of je nu een romantisch reisje hebt of een (letterlijk) heerlijk weekend weggaat met vrienden, een bierspa is een unieke manier om je bloedsomloop te verbeteren, te ontspannen en ook nog eens vreselijk veel lol te hebben. Omdat veel mensen op reis graag van een biertje genieten presenteert Booking.com zes bierspa’s waar je je lichaam en geest tot rust kunt laten komen.

Árskógssandur, IJsland

Bjordobin Spa in Árskógssandur is IJslands eerste bierspa. Op deze geweldige plek kun je je lichaam een geweldige energieboost geven dankzij de combinatie van geothermisch water, etherische olie, gist, hop en bier. Dompel onder in een van de enorme tobbes binnen of buiten, kom tot rust en laat je huid weer stralen.

Accommodatietip: Ytri Vík is een voormalige boerderij die vlak bij de bierspa in Árskógssandur ligt en uitkijkt over een idyllisch fjord. De accommodatie biedt knusse traditionele houten cottages met een veranda met een geothermische hottub en een volledig uitgeruste keuken, mocht je wat te eten willen bereiden voordat je in de biertobbe stapt.

 

 

Neuzelle, Duitsland

Duitsland, het land van Oktoberfest en de laarzen bier, is misschien wel het eerste land waar je aan denkt als je het woord ‘bierspa’ hoort. Het is dan misschien ook geen verrassing dat je hier terecht kunt voor een bierbad in een 200 jaar oude werfkelder: een geweldige manier om je huid te hydrateren en je lichaam en geest te ontspannen. Na een weldadige behandeling kun je in het restaurant genieten van een heerlijke maaltijd en ijskoude biertjes.

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Accommodatietip: Bierbad-Landhotel Garni Kummerower Hof – Weltweit erstes Bierbad is niet alleen een van ‘s werelds mooiste bierspa’s, het is ook een prachtig hotel. Het ligt net buiten het dorpje Neuzelle, in een vredig bos, omgeven door het weelderige groene Schlaubetal Naturpark. Je kunt er genieten van verschillende spabehandelingen, massages, bierbaden en scrubbehandelingen.

 

 

Tarrenz, Oostenrijk

In de Oostenrijkse brouwerij Schloss Starkenberg vind je de eerste bierzwembaden ter wereld. De zwembaden bevinden zich in de kelder van het 700 jaar oude kasteel, en je kunt er goed ontspannen met een verfrissend pintje.

Accommodatietip: Het familiebedrijf Gasthof Seewald is een traditioneel pension op een rustige locatie omgeven door de natuur. Voor of na een bierspa-behandeling kun je talloze activiteiten ondernemen, zoals fietsen, hiken, skiën of paardrijden.

Praag, Tsjechië

Wie had ooit gedacht dat bier zo goed voor je kon zijn? De Original Beer Spa Prague biedt een unieke combinatie van spabaden en bierproeverijen. Je kunt in de traditionele houten tobbes met Tsjechische hop en kruiden badderen terwijl je onbeperkt bier nipt van je eigen tap. Waar zou je vrolijker van worden, het bad of het bier?

Accommodatietip: Prague Centre Plaza ligt in een elegant historisch gebouw naast de Karelsuniversiteit en heeft onder andere een grote sauna, hottub en zoutgrot. De eigen bierspa, Prague Beer Spa Bernard, heeft grote houten tobbes voor twee personen waar je kunt afkoelen met de heilzame ingrediënten van bier terwijl je een verfrissend Bernard-pilsje drinkt.

Boedapest, Hongarije

Midden in het park Városliget in Boedapest vind je de Széchenyibaden, het grootste kuuroord van Europa. In dit neobarokke complex heb je de keus uit 15 binnenbaden en drie buitenbaden. Er is ook een Thermal Beer Spa; zes houten tobbes gevuld met warm thermaal water en natuurlijke bieringrediënten die je als herboren doen voelen.

Accommodatietip: In een prachtig 19e-eeuws gebouw bij de ingang van het stadspark Városliget bevindt zich het Mirage Medic Hotel. Het biedt elegante kamers in hartje Boedapest, met geweldig uitzicht op het Heldenplein. Als de Thermal Beer Spa niet verkwikkend genoeg was, kun je in dit hotel gebruikmaken van holistische behandelprogramma’s op basis van traditionele Chinese therapieën. De behandeling bestaat onder andere uit slaap- en dieetaanpassingen, geneeskrachtige kruiden en acupunctuur.

Sisters, Oregon, VS

Hop in the Spa is een van de eerste bierspa’s in de VS, waar je een benevelende ervaring kunt hebben dankzij de gebrouwen hop en mineralen in combinatie met verschillende watertemperaturen. Je kunt kiezen uit diverse behandelingen en een versgebakken pretzel bij je verkwikkende biertje.

Dit zijn de hotspots van Oregon

Download nu handige tips over Oregon. Alleen vandaag gratis te downloaden!

Accommodatietip: De FivePine Lodge ligt op twintig minuten wandelen van Hop in the Spa. Ze hebben mooi ingerichte cottages met een gashaard, en een megabadkuip met watervaldouche. In de zomer zijn er allerlei buitenactiviteiten te doen, zoals badminton, croquet, cornhole en jeu de boules.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.