Hier ga je heen voor een adembenemende natuur

Ben jij een echt natuurmens? Op verschillende plekken in de wereld vind je een wonderschone natuur. Fiets door de bossen en over het water in Belgisch Limburg, spot de Afrikaanse big five in de natuurparken van Malawi of geniet op de mooiste stranden van Turkije.

Geniet van een verdiende vakantie op de mooiste stranden van Turkije

Ben je al eens in Turkije geweest? Een imposant landschap, diepblauwe zeeën en ontelbaar vele stranden. Bezoek het het dorpje Faralya, waarna je in een half uurtje naar de Kabak Cove wandelt. Dit is de ideale plek voor degene die in rust en stilte van de natuur willen genieten. Reis je met kinderen die gek zijn op dieren? Kom zeeschildpadden spotten op de stranden van Çıralı of İztuzu.

Tip: als je naar Turkije gaat, heb je een visum nodig. Het visum Turkije vraag je eenvoudig online aan bij Turkijevisumaanvragen.nl. Betaal gemakkelijk met iDEAL of Bancontact en zorg ervoor dat je niet in de lange rijen op de luchthaven hoeft te staan.

 

 

Met het hele gezin naar de natuur van Belgisch Limburg

Voor een beeldschone natuur hoef je helemaal niet ver te reizen. Dichtbij huis in België is er genoeg te beleven. Pak je fiets en ga naar Belgisch Limburg. Het fietsnetwerk telt zo’n 2.000 km en is grotendeels autovrij. Fiets door fietsparadijs Bosland en ervaar de unieke beleving van fietsen door het water. Midden in een grote vijver is een fietspad aangelegd, waar het water aan beide zijden op ooghoogte staat.

Rijkelijk begroeide mijn terils

Ga je met het hele gezin op pad? Ook voor kinderen is Belgisch Limburg een leuke bestemming. Kom klimmen en klauteren in de vele speelbossen die je vindt in de provincie. Ga op ontdekkingstocht door het bos, bouw een hut of speel op de speeltoestellen.

Bewonder deze 3 natuurparken in Malawi

Wil je tijdens je vakantie niks anders dan natuurparken bewonderen? Vlieg naar Malawi en ontdek de prachtige nationale parken met fantastisch wildlife. In Majete National Park ga je op zoek naar de Afrikaanse big five. Het 70.000 hectare grote reservaat in de zuidelijke Shire-vallei herbergt talloze wildsoorten, waaronder krokodillen, olifanten, zwarte neushoorns, nijlpaarden, buffels, waterbokken, zebra’s, koedoes en apen. Zoek je een slaapplek? Boek je verblijf bij de zeer luxe Mkulumadzi Lodge, waar je naast 8 prachtige chalets ook geniet van een uitkijkplatform en dineert onder de sterren.

Als je gek bent op olifanten ga je naar Liwonde National Park. Slaap in een van de 4 luxe tenten van Kuthengo Camp, midden in het park. Als je geluk hebt komt er ‘s nachts een olifant langs je tent of komt een olifant water drinken uit het zwembad. Wil je ook de andere dieren bezichtigen? Pak een Jeep ga het park in en geniet van de weelderige natuur en de prachtige big five.

Heb je een huurauto en ga je daarmee door het land rijden? In het centraal Malawi vind je het nog redelijk onbekende park Nkhotakota. Het meest ruige park van het land staat bekend om haar heuvelachtige landschap en wordt doorkruist door een aantal rivieren.

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

Comments are closed.