Vier vakantie dichtbij huis in Belgisch Limburg

Heb je nog geen vakantie gepland, maar wil je er toch even tussenuit? Maak eens een uitstapje naar onze zuiderburen! Breng een bezoek aan Belgisch Limburg. Het is dichtbij huis en er is genoeg te beleven. Of je nu alleen met je partner op reis bent of met je hele gezin. Voor elke leeftijd zijn er verschillende activiteiten te beleven. Zo is Belgisch Limburg al zes keer verkozen tot populairste fietsprovincie van België en kun je natuurlijk de lekkerste Belgische bieren proeven in bijvoorbeeld Hasselt of Tongeren.
Rijkelijk begroeide mijn terils

Fietsnetwerk

Het fietsnetwerk telt zo’n 2.000 km en is grotendeels autovrij. Download de ‘Limburg Fietsparadijs’ app en vind veel uitgestippelde routes die je kunt fietsen. Je kunt je smartphone eenvoudig in een fietshouder plaatsen om de route te kunnen volgen. Zorg wel voor een goede iPhone XS screenprotector over je beeldscherm. Zo is je display beschermd tegen krassen en barsten. Het zou zonde zijn als je smartphone schade oploopt tijdens een leuke fietstocht door de Limburgse landschappen. De omgeving heeft veel diversiteit te bieden. Fiets door het fietsparadijs in Bosland en ervaar de unieke beleving van fietsen door het water. Midden door een grote vijver is een fietspad aangelegd, waar het water aan beide zijden op ooghoogte staat. Een leuke twist aan je fietsroute door de bosrijke omgeving. Ben je na de fietstocht toe aan een verfrissend drankje? Op maximaal 1 kilometer van het fietsnetwerk liggen veel fietsvriendelijke cafés. De bewegwijzering naar de cafés is duidelijk zodat je de weg niet kwijtraakt en aan de buitenmuur van de cafés vind je een speciaal label. Niet te missen dus!

 

 

Ben je op pad met het hele gezin? Ook dan is Limburg een ideale locatie. Laat de kinderen klimmen en klauteren in de vele speelbossen die je kunt vinden in de provincie. Ga op ontdekkingstocht door het bos, bouw een hut of speel op de speeltoestellen. Naast dat de kinderen zicht uitleven, is het ook jouq kans om weer even kind te zijn. Speel mee met de kinderen, klim en klauter waar je maar wilt of speel spelletjes zoals verstoppertje en tikkertje. Wanneer je je weer even begeeft in je kinderjaren is het wel belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Het klinkt logisch, maar trek niet je duurste en strakste kleding aan, draag geen dure sieraden of horloges én zorg voor goede telefoonhoesjes. In het plaatsje Borgloon vind je ook een leuke speelboomgaard met een picknick- en barbecue-plaats. Een perfect uitje om je middag mee te vullen. Speel in de speeltoestellen, pluk je eigen appels en kersen én als klap op de vuurpijl kun je ook nog een lekkere picknick of barbecue organiseren! Zit het weer niet mee tijdens je verblijf? Wees niet getreurd! In dat geval is een bezoekje aan Plopsa Indoor Hasselt een aanrader. Een waar speelparadijs in de Studio 100 wereld met Kabouter Plop, Piet Piraat en Bumba! De kinderen kunnen zichzelf vermaken in alle leuke attracties en daarna bijkomen bij een van de leuke shows in het amfitheater. Jij en je partner kunnen met een kopje koffie en thee weer eens ouderwets de krant lezen of de alledaagse dingen bespreken. Na een middag vol plezier vertrekken jullie met een voldaan gevoel weer terug naar jullie vakantiehuisje.

 

 

In de provincie Limburg vind je diverse B&B, hotels en vakantieparken. Wanneer je met kinderen reist zijn de vakantieparken echt een aanrader. De parken zijn erg kindvriendelijk en zitten boordevol leuke activiteiten zoals een klimparadijs, tropisch zwembad en een kinderboerderij. Wil je liever wat meer rust? Ga dan voor een leuke B&B of gezellig hotel in een pittoresk stadje of dorpje. Een perfecte manier om even helemaal te ontspannen en uitstapjes te maken in de natuur. Vervolgens kun je de avond afsluiten met een heerlijk diner en een wijntje. Zo ervaar je toch nog even écht dat vakantiegevoel.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.