Deze 3 bestemmingen ken je vast nog niet

Ben je nog opzoek naar een geschikte last minute bestemming voor deze zomer? Maar wil je niet teveel toeristische drukte? Op deze 3 bestemmingen is het in de zomer lekker rustig. Ontdek het veelzijdige Dresden of fiets van Maasstadje naar Maasstadje in Midden-Limburg. Wil je een verre reis maken? Vlieg naar Amerika en beleef de vele activiteiten in Centraal Florida.

Combineer stad & natuur in Dresden

Dresden is een bijzondere Duitse stad. In het oude centrum vind je veel bezienswaardigheden en kom je veel te weten over de Tweede Wereldoorlog. Wandel gratis door de vele autoluwe straten en ontdek de imposante architecturele gebouwen. Aan het einde van de dag eet je een bord schnitzel en frietjes voor slechts een paar euro. Slaaptip: In het nieuwe A&O hostel slaap je voordelig met je partner of met de hele familie.

Der Weg der roten Fahne

Der Weg der roten Fahne

Dit jaar bestaat Bauhaus 100 jaar en ook in Dresden gaat dat niet onopgemerkt aan je voorbij. Breng een bezoek aan het Albertinum Museum en ontdek de invloeden van Bauhaus.

 

 

Ben je gek op natuur? Als je met de auto naar Dresden gaat, rijd je gemakkelijk in 1,5 uur naar Nationaal Park Sächsische Schweiz. Je vindt er unieke tafelbergen, groene bossen en smalle, diepe kloven. Maak er een wandeling en spot de zwarte ooievaars, ijsvogels en lynxen.

 

 

Fiets van Maasstadje naar Maasstadje in Midden-Limburg

Aan de Maas bij Roermond liggen een paar heerlijke oude stadjes. Pontjes brengen je naar de overkant, van Maasstadje naar Maasstadje. Deze week neemt Bert je mee naar Roermond en de voormalige Voorstad Sint Jacob, genoemd naar vroegere kapel op de lange pelgrimsroute Santiago de Compostela naar Spanje.

De Roer

De Roer

 

 

Nederlandse invloeden uit Den Helder in Centraal Florida

Ontdek Centraal Florida vanuit de natuur. Het Lakeland Highlands Scrub is een gebied van meer dan 225 vierkante kilometer groot. In dit gebied loop je als het ware over het water over houten vlonders midden door het natuurgebied.

https://s3.amazonaws.com/visitcentralflorida.org/Outdoor/Lakeland-Highlands-Scrub-in-Lakeland-Central-Florida.jpg

Lakeland Highlands Scrub

In Lake Wales staan een toren gebouwd in neogotische stijl, een stroming die startte in Engeland rond 1740. De wereldberoemde Tower Bridge in London is in dezelfde stijl gebouwd. Rondom de toren liggen de Bok Tower Gardens, een van meeste opvallende landmark in Centraal Florida. De toren is een geschenk van de Nederlanders Edward W. Bok. Die op zijn 6e levensjaar emigreerde van Den Helder naar Amerika. Hij wilde een “zingende-plek” creëren. Het carillon van de Bok Tower speelt elke dag 30 minuten lang tussen 13:00 en 15:00.

Bok Tower

Bok Tower

Wil je nog meer architectuur bewonderen? De Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright ontwierp in Lakeland een 13-verdiepingen tellend schoolgebouw. Er zijn maar liefst 7 tours met en zonder gids. Een unieke ervaring.

 

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

Comments are closed.