Dresden

Dresden heeft sinds enige tijd haar glans weer helemaal terug. Deze glans blijft voor de stedenliefhebbers niet onopgemerkt. Met haar vele indrukkwekkende barokke monumenten en haar prachtige ligging aan de rivier de Elbe, stijgt de 800 jaar oude stad in populariteit. De stad beschikt naast de vele historische bezienswaardigheden over talloze trendy winkels, cafés en restaurants; dé uitstekende combinatie voor een citytrip.

Hotels in Dresden

Dresden heeft veel hotels waar u aangenaam kunt overnachten. ‘L Hotel Dresden Altstadt’ is een splinternieuw, betaalbaar en populair hotel in het hart van Dresden. Alle bekende bezienswaardigheden, leuke restaurants en winkels bevinden zich op loopafstand. Voor een luxer verblijf op een prachtige locatie, is het viersterren hotel ‘The Westin Bellevue Dresden’ zeer geschikt. Het hotel bevindt zich in het midden van privétuinen aan de oever van de Elbe. In het hotel vindt u onder andere een chique restaurant met uitzicht op de rivier. Daarnaast kunt u gratis gebruikmaken van het wellnesscentrum.

Eten en drinken in Dresden

Dresden is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Saksen. U kunt er dus volop genieten van de Saksische keuken, waar de voorkeur uitgaat naar hartige gerechten. Als u de specialiteiten uit deze keuken graag wilt proeven, is restaurant ‘De Saxe’ op de ‘Neumarkt’ een echte aanrader. Voor de meest uiteenlopende internationale cafés en restaurants bent u in de ‘Louisenstrasse’ op de juiste plaats. En voor een kroegentocht moet u aan de noordoever van rivier de Elbe zijn. 


 

Wij hebben voor jou de leukste hotspots in Duitsland samengesteld in een reisgids.

We hebben de beste tips voor Duitsland voor jou verzameld. Download ze direct gratis als reisgids voor op je iPad of iPhone.

 

Rijk aan cultuur, groen en winkel

Trekt u de veters maar goed aan want in Dresden is veel te zien. Ondanks dat veel delen van Dresden tijdens de Tweede oorlog verwoest zijn, heeft de stad door grote investeerders haar bijzondere historische bezienswaardigheden kunnen ‘behouden’. De beroemde ‘Frauenkirche’ was volledig verwoest, maar deze barokke kerk is volledig identiek aan zijn voorganger opgebouwd en sinds 2005 weer in gebruik. In het ‘Zwinger’ paleis, dat tegenwoordig als museum wordt gebruikt, vindt u een bijzondere porseleinen verzameling van de Dresden familie en de uiteenlopende kunstcollectie van de Staat. Als groenliefhebber kunt u genieten in het stadspark ‘Großer Garten’, op nog geen kilometer lopen van het centrum. En als winkelliefhebbers moet u zeker naar de ‘Prager Strasse’. Met grote warenhuizen en bekende winkels is het één van de populairste winkelstraten van heel Duitsland.

Verkeersbureaus en VVV’s in Dresden

Dresden Information GmbH

Prager Straße 2b
01069 Dresden

telefoon +49-351-501501
email adres info@dresdeninformation.de
website adres www.dresden.de/dig