De perfecte plek voor low-budget citytrip

Een citytrip Berlijn, Kopenhagen of Praag? Dan gaat het natuurlijk vooral om de ‘city’ die je wilt ontdekken. Slapen doe je er maar even, maar je bed moet goed zijn en razendsnel internet in je accommodatie is logisch. Dan blijven er maar liefst 23 Europese steden over, want hier bevinden zich midden in het centrum de low-budget a&o Hostels. Ideaal voor koppels, groepen, gezinnen én zakenreizigers die weten wat belangrijk is op reis.

Het concept is eigenlijk heel simpel: overnacht in een a&o en hou meer geld over voor alle andere leuke dingen tijdens je Europese citytrip. In maar liefst 8 landen, waaronder Nederland (Amsterdam), kun je terecht in een hostel dat aan alle eisen voldoet. Want wat alle locaties gemeen hebben: ze zijn netjes, modern en goedkoop, de ligging is centraal – vaak vlakbij treinstations – en ze zijn voor iedereen toegankelijk.

 

 

Ik in een jeugdherberg?

Schrik je als individuele (zakelijke) reiziger een beetje van het woord hostel? Niet nodig, want a&o is net zo goed een hotel – alleen dan veel goedkoper. De slaapzalen (max. 8p.) zijn een uitkomst voor onder andere vrijgezellenfeesten, schoolreisjes, verenigingsuitjes en backpacktrips, maar er zijn ook één- en tweepersoonskamers te boeken. Reislustige gezinnen op stedenreis nemen de familiekamer met stapelbed of ledikantje, waarbij kinderen tot 18 jaar gratis overnachten. Voor de jonge kids is er altijd een leuke kinderspeelhoek aanwezig. Uiteraard hebben alle kamers een privé-badkamer.

 

 

Wifi gratis en snel, voor socials én werk

Het razendsnelle gratis internet is voor velen één van de belangrijkste redenen om voor a&o Hostels te kiezen. De wifiverbinding in alle vestigingen behoort tot de snelste draadloze internetverbindingen van Europa. Daardoor weten ook veel low-budget zakenreizigers a&o te vinden; hier kan in alle rust uitstekend worden gewerkt. Er zijn diverse co-workingtafels, net als moderne meetingruimtes. ’s Ochtends kunnen gasten meteen de stad in, of eerst langs het uitgebreide all-you-can-eat-ontbijtbuffet. De hotelbar en receptie zijn dag en nacht geopend.

Droom wordt een internationaal succes

a&o Hostels werd opgericht door de jonge student Oliver Winter. Hij merkte tijdens zijn backpacktrips in de jaren ‘90 dat er overal geweldige en vooral goedkope hostels waren, midden in het centrum van de leukste steden ter wereld, behalve in zijn eigen Duitsland. Zijn plan om docent te worden, zette hij in de ijskast; hij ging zijn droom achterna. Europa had behoefte aan een nieuwe hostelketen! Een lange weg vol obstakels volgde, maar Oliver zette door en toen zijn voormalige huisbaas Michael Kluge bij toeval over zijn plannen hoorde, besloten ze samen het avontuur aan te gaan. In 2000 opende het eerste a&o Hostel in het trendy Friedrichshain in Berlijn. Negentien jaar later is dit het hoofdkantoor van 38 hostels in 23 steden in 8 verschillende landen.

Locaties

Genoeg keuze voor een low-budget citytrip, want je vindt a&o hostels in Duitsland (Aachen, Berlijn, Bremen, Dortmund, Dresden, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Keulen, Leipzig, Neurenberg, München, Stuttgart, Weimar), Nederland (Amsterdam), Denemarken (Kopenhagen), Polen (Warschau), Tsjechië (Praag), Oostenrijk (Salzburg, Graz, Wenen), Hongarije (Budapest) en Italië (Venetië).

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.