Dit zijn de mooiste natuurgebieden in Duitsland

Ben je gek op indrukwekkende natuurgebieden? Een lange autorit of vliegreis is niet altijd nodig. Beeldschone groene natuur vind je dichtbij in buurland Duitsland. Laat je inspireren door deze Nationale Parken en pak je auto in voor een weekend of midweek weg naar de Duitse natuur.

Nationaal Park Berchtesgaden

Nationaal Park Berchtesgaden

1. Nationaal Park Berchtesgaden

Vlakbij de Oostenrijkse grens, in het zuidelijke deel van Beieren, vind je Nationaal Park Berchtesgaden. Rijd er heen met je auto en caravan vanaf Utrecht binnen 9 uur. Ben je een liefhebber van de tent? Neem hem mee en slaap er middenin de frisse natuur. In het park vind je een prachtig berglandschap met een zomerse groene natuur en vele rivieren en beken. Wist je dat het een van de oudst beschermde gebieden in de Alpen is? De actieve vakantieganger maakt in het nationale park indrukwekkende wandelingen over de vele wandelpaden in de bergen. Geen zin om de hoogte op te zoeken? Kies voor een wandeling langs de helder blauwe beken.

 

 

2. Nationaal Park Sächsische Schweiz

Op bijna 1,5 rijden vanaf Dresden vind je Nationaal Park Sächsische Schweiz. Ook als je op vakantie bent in Tsjechië is het zeker de moeite waard om de natuur van dit park te bewonderen. Je vindt er unieke tafelbergen, groene bossen en smalle, diepe kloven. Maak er een wandeling en spot de zwarte ooievaars, ijsvogels en lynxen. Krijg je onderweg trek? Neem voor vertrek je lunchbox en camping servies mee zodat je kan picknicken middenin de natuur. Je bezoek aan dit nationale park laat ongetwijfeld een sprookjesachtige indruk bij je achter.

 

 

3. Nationaal Park Jasmund

Steeds meer reizigers ontdekken de magische regio Mecklenburg-Vorpommern. Breng er een bezoek aan Nationaal Park Jasmund op het eiland Rügen. Wist je dat het nationale park de populairste bezienswaardigheid is van het eiland? Dat is niet zo gek ook, want het is een feestje voor je zintuigen. Ga wandelen in het park en op het strand en bekijk de prachtige witte krijtrotsen van Rügen. Wil je meer weten over het park? Koop een kaartje bij de kassa van het parkcentrum en ontdek de exposities en filmvoorstellingen die je meer vertellen over de natuurbescherming van het gebied.

Het eiland Rügen

Het eiland Rügen met Nationaal Park Jasmund

 

Dit zijn de leukste plekken in Rügen

Je kunt deze Rügen tips, die niet op de site staan, nu in je e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een plattegrond bij.

"*" geeft vereiste velden aan

 

4. Nationaal Park Kellerwald-Edersee

Wil je graag zwemmen of surfen? Ook dan kan een bezoek aan een Nationaal Park in Duitsland de moeite waard zijn. Op slechts 4 uur rijden van Utrecht vind je Nationaal Park Kellerwald-Edersee. Wist je dat het natuurpark zich bevindt in Hessen en een van de populairste vakantiegebieden is? Rijd met je surfplank op het dak naar het park en ga surfen op de blauwgroene Edersee die zich middenin het park bevindt. Neem een wegwerp BBQ mee en ga er in de natuur eten terwijl je kijkt naar de kleuren van de zonsondergang.

Edersee

Nationaal Park Kellerwald-Edersee

Wil je graag meer informatie over de mooiste bergbestemmingen in Europa? Neem dan hier een kijkje.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.