Ontdek deze steden met de auto

Een vakantie met de auto geeft je vrijheid. Wel is het belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Voor steeds meer Europese landen heb je tegenwoordig een tolvignet nodig. Lees snel verder en ontdek hoe het werkt. Ontdek ook waarom Arcen zo’n leuke stad is voor een roadtrip in eigen land en lees meer over de talloze mogelijkheden voor een roadtrip in de omgeving van de hippe wereldstad Kaapstad.

Steden ontdekken met de auto

Ga goed voorbereid op reis over de Europese tolwegen

In steeds meer Europese landen moet je tol betalen. AutoTolVignetten.nl brengt met een handige online reisplanner helderheid, waardoor je precies krijgt aangeboden wat nodig is voor je reis. Informatie over de milieu stickers voor je reis naar Duitsland en Frankrijk kun je vinden bij de verkeersbureaus. Denk ook aan veiligheidsattributen die in sommige landen verplicht in de auto aanwezig moeten zijn, zoals veiligheidshesjes, een set reservelampen of een EHBO-doos. Op initiatief van het verkeersbureau van Slovenië kan men vanaf heden de kosten van het Sloveens tolvignet makkelijk terugverdienen: het bonnetje van het vignet geeft nu gratis toegang tot verschillende bezienswaardigheden in onder meer Lipica, Maribor, Ptuj, het kasteel van Predjama en de Expositie over het ontstaan van de formaties binnen in de grot van Postojna. Lees hier alle informatie over het Sloveens tolvignet.

 

 

Pittoresk Arcen is een leuk idee voor jong en oud

De stad Arcen in Noord-Limburg is een uitje voor jong en oud. Pittoresk Arcen ligt aan de Maas en biedt goede horeca en middeleeuwse ruïnes zoals de Schanstoren, een overblijfsel uit de tijd dat Arcen en Venlo rivaliserende steden waren. De kasteeltuinen van Arcen vormen een schitterend decor rondom het kasteel Arcen op het gelijknamige landgoed. In het rosarium vind je meer dan 8.000 rozen! Een genot voor het oog en de neus. Combineer je trip naar Arcen met een bezoek aan Toverland in Sevenum of sluit je trip af met een bezoek aan de Hertog Jan Brouwerij in Arcen. De stad Arcen is goed bereikbaar met de auto en je vindt er voldoende plek om te parkeren. Hier vind je nog meer tips voor je bezoek aan Arcen.

De Schanstoren in Arcen.

De Schanstoren in Arcen.

Ontdek de Tafelbaai rondom Kaapstad

Dé manier om Zuid-Afrika te verkennen is per auto. De hippe wereldstad Kaapstad is de ideale plek om je roadtrip te beginnen. Geniet van prachtige uitzichten over Kaapstad en de Tafelberg tijdens een rit door de Tafelbaai, spot pinguins op Boulders Beach en rijd aan het eind van de dag naar Kaap de Goede Hoop, het het meest zuidwestelijke punt van Afrika. Het kustplaatsje Hermanus is ook goed bereikbaar vanaf Kaapstad. Hier spot je walvissen vanaf de kust. Ben je een echte wijnliefhebber? Rijd met de auto door de wijngaarden rondom Kaapstad en proef de Zuid-Afrikaanse soorten wijn. Hier vind je de leukste accommodaties in de omgeving van Kaapstad.

 

Voordelig en vertrouw huren

Ben je op zoek naar een huurauto? Bij de volgende bedrijven huur je voordelig een auto. Bovendien hanteren deze bedrijven ANVR voorwaarden zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Alamo.nl, Discovercars.nl en SunnyCars.nl.

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

 

Comments are closed.