De lekkerste culinaire tradities wereldwijd

Waar ter wereld vind je de lekkerste culinaire tradities? Ga op reis en ontdek het zelf! Waar in Spanje komt de Paella vandaan en hoe komt de zwarte paella aan zijn kleur? Een echt zomerse Nederlandse gewoonte is een heerlijke barbeque in het park. En waar ter wereld vind je de lekkerste chocolade?

De lekkerste culinaire tradities wereldwijd

In welke Spaanse stad is de paella ontstaan?

Dat de Paella een Spaans gerecht is is bij velen bekend. Maar waar komt de paella precies vandaan? In de 8e eeuw introduceerden de Moren de paella-rijst in Valencia. Typische ingrediënten zijn groenten, konijn en saffraan. Het koken van de rijst in de bouillon geeft de paella zijn overheerlijke smaak. Soms kun je ook zwarte paella bestellen. Wist je dat deze paella zijn kleur dankt aan de inkt van inktvis? Cava, een mousserende wijn, vindt zijn herkomst ook in Catalonië. Er wordt veel wijn verbouwd ten zuiden van Barcelona en cava wordt gemaakt in Penedès. Proef ook de lekkerste tapas in Barcelona of bezoek de historische anijs fabriek Fábrica de Anís del Mono een korte treinrit ten noorden van Barcelona. Hier vind je nog meer tips voor de omgeving van Barcelona.

Paella

Paella

Een echt Hollandse barbecue

Geniet van de warme zomeravonden en organiseer een echte Hollandse barbecue. Wat zijn jouw favoriete gerechten voor een heerlijke barbecue? Ga je het liefst naar het park of barbecue je in je eigen tuin? Ook op vakantie is een barbecue altijd een goed idee, bijvoorbeeld op de camping. Behalve lekker eten is het ook belangrijk om een goede barbecue, glazen, borden en bestek in huis te hebben. Kies er bijvoorbeeld voor om een duurzame barbecue te organiseren. Lees hier meer tips voor een geslaagde barbecue.

echte Hollandse barbecue

 

 

De beste chocolade van Latijns-Amerika

Cacao wordt al eeuwen lang gebruikt in vindt zijn herkomst in Midden-Amerika en in het Amazone gebied. De Azteken en de Maya´s waren een van de eersten die cacao gebruikten. De beste chocolade van Latijns-Amerika vind je in Peru. De Peruaanse chocolade heeft een karakteristieke smaak en is ook nog eens gezond. In Cusco kun je het prachtige chocolade museum Museo Choco bezoeken waar je kennis maakt met een echte cacao plantage en meer leert over de geschiedenis van cacao. Vergeet niet deel te nemen aan een chocolade workshop en maak je eigen chocolade. Lees hier waar in Peru je nog meer van de beste chocolade kunt genieten.

Chocolade in Peru

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

Comments are closed.