Bezoek leuke stranden in de buurt van Barcelona

Een van de voordelen van Barcelona is dat het aan zee ligt en over een kilometers lang zandstrand beschikt, maar deze kan soms heel druk zijn, al helemaal in de zomermaanden. Dit is de reden waarom locals liever naar een strand buiten de stad gaan indien ze in alle rust van een lekker dagje strand willen genieten.

Leuke stranden in de buurt van Barcelona

Het strand van Sitges

Contributor Marta van HolaBarcelona.nl vertelt ons vandaag welke van deze stranden in de buurt van Barcelona het meest populair zijn. Hier ben je in minder dan een half uur reistijd helemaal in een oase van rust ten opzichte van de drukke stranden van Barcelona!

Castelldefels

Op nog geen halfuur met de trein zit je in het badplaats Castelldefels, ten zuiden van Barcelona. Een geliefde bestemming voor een dagje strand bij Barcelonezen, onder andere omdat je met je gewone metrokaart ook daarheen kunt! Let wel op dat je de trein R2 Sud neemt en uitstapt bij het station Platja de Castelldefels en niet op Castelldefels zelf, anders moet je een langer stuk tot aan het strand lopen. Eenmaal op het strand kun je een lekker stuk wandelen, zwemmen of gewoon op je strandlaken neerploffen en chillen. Op het strand vind je ook diverse “chiringuitos” (strandbars) waar je eventueel wat lekkers zou kunnen halen. Ook leuk om te doen is een kitesurf les bij de internationale kitesurf school Mojokite.

 

 

Sitges

Nog iets verder ten zuiden van Barcelona vind je het pittoreske Sitges. Een leuke badplaats waar je het hele jaar rond terecht kunt! Van leuk shoppen en lekker eten tot aan cultuur snuiven in zijn musea en cultuurcentra. Mis vooral niet de oude kern van het dorp, met zijn witte huisjes en steile straten. Breng een bezoek aan het Bacardi museum (het bekende drankje komt hier immers vandaan!) en het zogenaamde “racó de la calma”, een rustige en beeldschone plek tussen de musea Museu Cau Ferrat en Museu Maricel.

 

 

Sitges heeft verschillende stranden, enkele daarvan gay-vriendelijk en voor nudisten. Mijn lievelingsstrand is het wat rustiger Platja de Sant Sebastià. Zie dit artikel op HolaBarcelona.nl voor nog meer tips en informatie voor een dagje uit in Sitges.

Sitges

Het rustiger Platja de Sant Sebastià in Sitges

Gavà

Je helemaal in surf sferen voelen, dat doe je op het strand van Gavà, en al helemaal bij de strandbar Kauai, dat volop in Hawaiaans stijl is opgezet. Hier kun je heerlijke tapas en paella’s eten en ‘s avonds feest vieren tussen allerlei hippe mensen (check daarvoor de agenda). Het strand van Gavà is bovendien omringt door veel natuur en is vaak een stuk rustiger dan de andere stranden op deze lijst. Gavà ligt tevens op goede fietsafstand vanuit Barcelona (zo’n 23 km) en over de strandboulevard bij Gavà kun je tevens heerlijk fietsen helemaal tot aan Castelldefels.

Badalona

Als je even een duik in de zee wil nemen maar dan niet bij de drukke stranden van Barcelona, kun je ook naar het nabijgelegen strand van buurstad Badalona gaan met de metro of de trein. Een stuk minder toeristisch maar net zo leuk. Én kindvriendelijk. Er heerst hier nog steeds een gemoedelijke dorpssfeer. Bovendien geniet je hier van een uniek zicht richting Barcelona met de 3 schoorstenen van de oude Central Térmica del Besós als achtergrond. Onmisbaar bij een bezoek aan Badalona is de fabriek van anijslikeur Anís del Mono en de lange pier Pont del Petroli. Daarnaast nodigen je de levendige straten van het bruisende stadscentrum van Badalona om een wandeling te gaan maken, met uiteraard een ijsje in de hand.

Badalona

Het strand van Badalona

Ocata

Ocata ligt op ongeveer 30 minuten richting het noorden van Barcelona. Platja d’Ocata is een breed en redelijk groot strand, vrij ongebruikelijk voor de stranden in dit gebied. Het zal dan ook niemand verbazen dat dit strand vele gezinnen en jongeren aanspreekt. Alleen de treinrit hier naartoe is al de moeite waard; de reis verloopt vrijwel paralel aan zee en dus geniet je onderweg van hele mooie uitzichten! En het is zó leuk om vanuit de drukke stad opeens in een heerlijk rustig kustplaatsje als Ocata te belanden. Het treinstation ligt letterlijk op het strand en vanaf daar kun je ook nog mooi het oude dorpskern te voet verkennen. Al met al, een mooie plek voor een daguitje met vrienden of familie!

Meer tips voor een dagje strand in Barcelona en zijn omgeving vind je op HolaBarcelona.nl.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.