Catalonië

Catalonië ligt in het noordoosten van Spanje en is de meest welvarende van de 17 autonome regio’s die Spanje kent. De bijna 8 miljoen inwoners van Catalonië worden Catalanen genoemd en spreken voornamelijk Catalaans.

Barcelona

Barcelona tips voor toeristen in Spanje. Ontdek jouw Barcelona met onze tips!

Cadaqués & Cap de Creus

De skyline van Cadaqués

Aan de Costa Brava, een geliefde plek voor Nederlandse toeristen, ligt het prachtige, schilderachtige en idyllische dorp Cadaqués. Dit dorp was de inspiratiebron voor de schilder Salvador Dalí.

Girona

Teatre-museu Dalí, FIgueres

Ontdek betrouwbare toeristische tips van VVV en Verkeersbureaus Girona. Vind Inspiratie voor je Girona vakantie & reis.

Mataró

Kerk in Mataro

Mataro ligt ongeveer 30 km noordelijk van Barcelona. Zeker het bezoeken waard als je in Catalonië bent.

Tarragona

Duivelsbrug Tarragona

De stad Tarragona heeft een bijzonder verleden en is gesticht door de Romeinen. Door het hele centrum van de stad vind je opgravingen en historische overblijfselen uit de Romeinse tijd. Tarragona is ook bekend van Port Aventura dat vlakbij de stad ligt.

De kenmerkende lijnen van La Pedrera in Barcelona

De kenmerkende lijnen van La Pedrera

Reizen naar Catalonië

Met hoofdstad Barcelona, en steden als Mataro, de prachtige Pyreneeën in het noorden en de 580 kilometer lange Middellandse Zeekust met de beroemde Costa Brava in het oosten, biedt deze regio reizigers een grote diversiteit. Het is dan ook niet voor niets dat Catalonië bij toeristen de meest populaire Spaanse regio is.

 

 

Catalonië heeft zo veel te bieden! Niet alleen Barcelona en de stranden maar ook cultuur, natuur, wijn, gastronomie en traditie. Er zijn genoeg redenen om naar Catalonië te reizen. Op ExperienceCatalanLife.com vind je inspiratie en reizen. Stedentrips, strandvakanties, rondreizen en ook themareizen zoals wandelen, fietsen, wijn & gastronomie. Lees ook de blogs met informatie over de regio’s en wetenswaardigheden over het Catalaanse leven.

Strandje aan de Costa Brava

Blijf op de hoogte van Catalonië met onze onze inspirerende nieuwsbrief vol Catalaanse tips!

 

 

Highlights

Cultuurliefhebbers zullen hun weg weten te vinden naar Figueres, ongeveer 35 kilometer ten noorden van Girona. Hier ligt het wereldberoemde Dalí museum. De stad is tevens de geboorteplaats van de Sardana, de traditionele Catalaanse dans. Deze dans neemt een belangrijke plaats in tijdens de festiviteiten rondom de Nationale feestdag van Catalonië, La Diada, op 11 september. Ook kunt u dan zien hoe zogenaamde castellers, menselijke torens, worden gebouwd.

Hotels in Catalonie

In heel catalunya vind je hotels, hostels, vakantiehuizen en meer accommodaties. Kies je voor het binnenland of verblijf je liever aan de kust?

5 Tips van het verkeersbureau van Catalonië

Om je verblijf in Catalonië, Spanje goed te laten verlopen geeft het verkeersbureau Spanje je de volgende vijf tips:

  • Op Booking.com vindt u voordelige en goede hotels
  • in Spanje is de lokale valuta EUR. Je hoeft dus geen geld te wisselen. Wel een reisverzekering nodig? Sluit deze dan vandaag nog af
  • Reviews bekijken van reizigers? TripAdvisor vertelt je wat andere reizigers vinden van Catalonie.

Nog een laatste tip, vraag alvast een reisgids aan over Catalonië om in de vakantiestemming te komen!

Vliegtickets naar Catalonië

Reis je per vliegtuig naar Catalonië dan heb je een aantal opties:

  • Aeropuerto Internacional – El Prat: Dit is het vliegveld bij Barcelona, de grootste en belangrijkste luchthaven van de regio. Vanuit Nederland vliegt o.a. Transavia, Vueling en KLM vanaf Amsterdam, Rotterdam/Den Haag en Eindhoven naar deze luchthaven. Vanuit België vliegt Vueling.com vanaf Brussel en Ryanair vanaf Brussel Charleroi.
  • Aeropuerto de Girona: Dit is het vliegveld bij Girona. Hiervandaan vertrekken lijnvluchten van prijsvechters zoals Ryanair en Transavia.com naar o.a. Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Maastricht, Brussel en Brussel Charleroi.
  • Aeropuerto de Reus: Dit vliegveld bij Reus (op 13 kilometer van Tarragona) wordt vooral gebruikt door lowcost airline Ryanair die vanaf hier een verbinding met Eindhoven, Maastricht en Brussel Charleroi onderhoudt. Ga je richting de Costa Dorada of Salau, dan is dit vliegveld een goede optie.

Op verkeersbureaus.info vind je voordelige vliegtickets en vliegaanbiedingen naar Catalonië. Bekijk de ticket aanbiedingen!

Folder aanvragen

Vraag een brochure aan over Catalonië in Spanje

 

Bekijk de Verkeersbureaus en VVV in Catalonie