5x heerlijke must visits in Peru voor chocoladelovers

Hartstikke lekker die ceviche, causa en quinoa, maar komt de zoetekauw ook aan z’n trekken in Peru? Jazeker, want het land is ook op chocoladegebied een culinaire hotspot. De Peruaanse chocolade staat bekend om z’n karakteristieke smaak en mag zich onder de beste van de wereld scharen. Daarbij is donkere chocolade ook nog eens heel gezond, dus niemand hoeft zich op reis schuldig te voelen bij een hapje te veel.

De beste chocolade ter wereld moet je natuurlijk zelf beoordelen. We delen graag 5 must visits in Peru die chocoladelovers niet willen missen:

Choco Museo (Cusco)

Voor er geproefd mag worden, eerst even je cacao- en chocoladekennis up-to-date houden. Dat kan in dit unieke chocolademuseum in Cusco. Je ziet er alles over de geschiedenis van cacao, de cacaoboom en specifiek de cacao in Peru. Het Choco Museo heeft ook een eigen ambachtelijke fabriek waar chocola wordt gemaakt van biologische Peruaanse cacaobonen. Ga ook langs bij de plantage, om te zien hoe het leven er op een chocoladeboerderij aan toegaat. Het leukste onderdeel van het museum is ongetwijfeld de chocoladeworkshop, waarbij je je eigen chocola mag maken. Ook erg leuk met kinderen!

 

 

La Orquídea (Tarapoto)

De chocoladefabriek van La Orquídea ligt midden in het bos, niet ver van waar de cacaobonen groeien. Je kunt hier mee met een rondleiding door het complex om zelf te zien hoe de biologische Peruaanse chocolade wordt gemaakt. De gids legt duidelijk alle stappen in het proces uit: van boon tot reep. Aan het eind komt natuurlijk het beste onderdeel voor elke ‘chocolove’r: proeven en kopen! La Orquídea heeft verrukkelijke repen met veel verschillende smaken en vullingen. Je kunt onder andere kiezen uit koffiecrème, chocola met quinoa of amarant en noten.

 

 

Roselen Chocolatier is een heerlijke chocoladewinkel in Lima. Het familiebedrijf is wereldwijd bekend en stond onder andere op de lijst van de ’10 beste chocoladewinkels’ van National Geographic Traveler. Elk chocolaatje is handgeschilderd en de smaken zijn geïnspireerd op het Peruaanse regenwoud. Elena begon haar chocoladebedrijf in 2003, haar zoon (en grafisch ontwerper) Giorgio beschildert alle chocola en maakt de kleurrijke verpakkingen. Roselen gebruikt 3 verschillende soorten biologische chocolade om 30 unieke smaakcombinaties te maken. Een geweldig bezoek als je in de hoofdstad bent en dé plek om chocoladesouvenirs in te slaan.

Helena (Lima)

De ambachtelijke chocoladewinkel Helena Chocolatier, genoemd naar de eigenaresse, is bekend in heel de stad, maar ook ver daarbuiten. Misschien ken je de bijzondere verpakkingen wel, met het vrouwengezicht erop. Hun bekendste creatie is de teja. De originele versie is gemaakt van pecannoten, dikke manjar blanco (dulce de leche) en bedekt met witte fondant, maar ze maken bij Helena’s ook verrukkelijke varianten, waaronder truffels, de bekende pecanrol (dulce de leche en pecannoten in chocolade) en chocotejas (tejas in chocolade, in plaats van fondant).

Chaqchao (Arequipa)

Als je een extra dag hebt in Arequipa in Zuid-Peru, is Chaqchao Chocolates 1 van de beste tips. Het is een biologisch, ambachtelijk chocoladebedrijf waar je een interessante chocoladeworkshop kunt volgen. De ‘les’ is behoorlijk uitgebreid en gaat over veel verschillende aspecten van het chocolademaken, maar het is voor iedereen goed te volgen, mede dankzij de gepassioneerde gastheer Adrian. De workshop vindt plaats in het Chaqchao café, waar je ook kunt genieten van overheerlijke biologische Peruaanse koffie, biologische zelfgemaakte desserts en Peruaans speciaalbier.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.