València is wederom de gezondste stad ter wereld

València is opnieuw de gezondste stad ter wereld. Dit blijkt uit een onderzoek, waarvoor onder meer de veiligheid, levensverwachting, aantal uren zonlicht en kosten van gezonde voeding in de verschillende landen onder de loep werd genomen. Voor het tweede opeenvolgende jaar hebben de resultaten van deze studie València bekroond als de stad die het beste zorgt voor de gezondheid van haar inwoners en bezoekers.

Gezonde levensstijl

Bij de studie werd rekening gehouden met de meest belangrijke factoren die bijdragen aan een gezonde levensstijl, zoals zwaarlijvigheid, levensverwachting, verontreinigingsgraad, gezondheidszorg, veiligheid, misdaadcijfers en uren zonlicht. Bovendien zijn er dit jaar andere factoren toegevoegd, zoals het aantal toiletten per 100.000 inwoners, de uitgaven voor gezondheidszorg, het percentage van de bevolking dat toegang heeft tot gezondheidszorg, psychische stoornissen en stoornissen ten gevolge van drugsgebruik.

 

 

‘Het licht van València’ is een populaire uitdrukking die de zon en het aangename Valenciaanse klimaat benoemt. De stad heeft 2.696 uren zonlicht per jaar en een gemiddelde temperatuur van 19 graden. Deze kenmerken maken de stad tot een tijdloze bestemming om in elk seizoen van te genieten. De parken, de stranden en terrassen, vergezeld van de bovengenoemde factoren, maken deel uit van de grote kwaliteit van leven in València.

 

 

Weinig steden in de wereld beschikken over een natuurlijke voorraadkast van waaruit burgers, markten en restaurants worden bevoorraad. Enerzijds die van het land: València is namelijk omringd door vele vierkante kilometers land waar lokale voedingsmiddelen zoals rijst uit L’Albufera, tomaten uit El Perelló, sinaasappelen, kaki’s en bonen worden geteeld. Ook de Middellandse Zee brengt elke dag een grote variëteit aan vis naar de vismarkt van de stad. València was ook de plaats waar de Gala-presentatie van de Michelingids Spanje & Portugal 2022 plaatsvond. Deze bijeenkomst was een erkenning van de Valenciaanse keuken en de voortreffelijkheid van haar producten.

 

De leukste hotspots in Spanje in een gratis reisgids

Download nu nog meer tips over Valencia. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

Dankzij de zee, waarvan de bries de lucht van de stad zuivert, blijven de verontreinigingsniveaus ver onder die van andere steden. Bij dit alles komt nog eens 5 miljoen vierkante meter aan groene gebieden in de stad. Het Parque de Cabecera, het Parque Central, de Jardines del Real of de Jardín del Turia zijn slechts enkele plaatsen waar burgers en bezoekers kunnen genieten van bomen, bloemen en vogels. Bovendien kunnen we dankzij projecten die voortvloeien uit het feit dat València de Europese Smart City 2022 is, zoals het zegel voor de meting van de koolstofvoetafdruk of de watervoetafdruk, genieten van een duurzamer én gezonder toerisme.

Uitstekende gezondheidszorg

De stad beschikt over een groot aantal specialisten van topniveau die werken in centra die zijn uitgerust met de meest geavanceerde instrumenten en technologie. De stad heeft belangrijke ziekenhuizen zoals het IVO, dat al twee jaar wordt uitgeroepen tot één van de 50 beste oncologiecentras ter wereld.

Lange levensverwachting

In de studie wordt gewezen op het feit dat de gemiddelde levensverwachting in València 83,5 jaar bedraagt. De rustige levensstijl, samen met een mediterraan dieet en weinig vervuiling, maken de levenskwaliteit ideaal voor het behoud van een goede gezondheid. Deze studie omvat ook andere belangrijke factoren die van València opnieuw de gezondste stad ter wereld maken. Het wordt beschouwd als één van de veiligste steden ter wereld en heeft een laag misdaadcijfer.

2022 is nu al een succesvol jaar voor València. Naast de gezondste stad ter wereld mag de stad zich ook Europese Smart City Hoofdstad noemen.

 

 

 

 

 

Comments are closed.