5 verrassende culinaire tips voor Valencia

València is de stad van spannende contrasten. Eeuwenoud erfgoed staat naast avantgardistische architectuur. Tradities gaan hand in hand met innovatieve gerechten in de Valenciaanse keuken. 5 manieren om de moderne én traditionele culinaire kant van de leukste Spaanse stad aan zee te leren kennen!

1. Mediterrane keuken reinvented: Baalbec

De Mediterrane keuken geldt nog altijd als supergezond. De basisprincipes van veel groenten, noten, fruit en vis zie je terug bij Llisa Negra van Quique Dacosta (drie Michelinsterren) en het nieuwe Baalbec. Daar kiest chef-kok Steve Anderson voor Mediterraan met een moderne twist; op het menu veel groenten uit de streek naast vis, vers uit de haven van València. Leuk: Baalbec is al om 09.00 uur open voor een gezond startontbijt.

 

 

2. Foodtrucks in 400 jaar oude kloostertuin van Convent Carmen

Vierhonderd jaar lang was Convent Carmen voor Valencianen niet toegankelijk. Nu is het klooster een creatieve, culturele hotspot met gastromarkt inclusief binnentuin waar je onder de palmbomen eet. Kies uit meer dan 100 verschillende gerechten van onder meer la Casa Comida en la Barra Calma en drink – op z’n Spaans – een vermout bij La Vermuterí Bijzonder: in de toekomst krijgt het een hotel van de Singular-keten.

3. De mooiste rooftopbar bij Jardines del Turia: Àtic

De architectuur en het UNESCO-werelderfgoed van València zie je het beste vanaf een te gekke rooftopbar. Àtic Alameda is er zo een en favoriet van locals. Panoramisch restaurant en bar grenzend aan de Jardínes del Turia. Voor de beste muziek, cocktails en top gastronomie.

 

 

4. Proef de traditionele Horchata!

Het kwik stijgt in València en dus duikt de traditionele Horchata op in het straatbeeld. Een koude drank met chufa als basis, plantaardige melk gemaakt van de aardamandel (ook wel tijgernoot). Proef dit lokale drankje bij familiebedrijf Horchatería Daniel in Mercado Colón of zet koers naar de snelle Horchata-takeaway op calle San Vicente, vlakbij de kathedraal en zoek een plek in de zon.

5. Vergeet vino en cerveza, ga aan de cocktail in València

De Valencianen stappen over op cocktails. Te beginnen met hun eigen Agua de Valencia, een mix van cava, sinaasappelsap, wodka, gin en suiker. Een professioneel gemixte drink je bij het iconische Café Madrid of restaurante MiCub in Mercado Coló Wie de allure van een chique cocktailbar zoekt, moet een kijkje nemen bij Cara a Cara by Diego Cabrera, onderdeel van Hotel NH Collection València Colón.

Ontvang gratis leuke Spanje activiteiten

Je kunt meer handige Spanje tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Spanje plattegrond bij.

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.