Valencia

Valencia, hoofdstad van de gelijknamige provincie en bakermat van de paella, is een knusse maar toch internationale stad die absoluut in het rijtje naast Barcelona en Madrid past. Het geheim van de stad is een mix van moderne imposante architectonische juweeltjes en historische sfeerbepalende gebouwen. Daarnaast zijn de Valencianen gezegend met een fantastische keuken.

Er vergeet niet de ligging aan de Middellandse Zee en een jaloersmakende natuur. Geen wonder dat de inwoners van deze ‘rijke’ stad altijd vrolijk en uiterst vriendelijk zijn.

Valencia stad

Valencia stad

Deze frisse Spaanse ‘capital’ haalt continu het maximale uit zichzelf en blijft, hoe vaak je er ook komt, vol verrassingen zitten. Met onze hotel tips slaap je zeker goed!

Palmbomen in Valencia

Palmbomen in Valencia

Reizen naar Valencia

Met Vueling airlines vlieg je voordelig en binnen 2,5 uur naar Valencia. Vanaf daar reis je in ongeveer 20 minuten eenvoudig met de bus, taxi of metro naar het centrum. Lees alles over het vervoer in Valencia.

Tip van de redactie: Voor iets meer comfort pak je de speciale witte viptaxi’s voor ongeveer €40.

Medisch toerisme naar Valencia

De regio Valencia is goed bekend bij Nederlanders vanwege uitstekende medische voorzieningen. We gaan er graag heen voor dialyse behandelingen, knie- en heupoperaties. Dit medische toerisme naar Valencia is gewild bij de Nederlandse toerist door de goede zorg en specialistische behandelingen die de dokteren bieden. Die je dan combineert met een fijn klimaat in de zon en aan zee.

Bezienswaardigheden in Valencia

Struin door de historische binnenstad en ontdek talloze prachtige pleinen, oude kerken en gebouwen. Ook op een regenachtige dag is er in Valencia genoeg te beleven, er zijn veel verschillende soorten musea te bezichtigen. Van het Institut Valencià d’Art Moderne met een moderne kunstcollectie tot aan het museum van de wetenschap. Bekijk de highlights van Valencia! Door het uitgerekte strand leent Valencia zich goed voor sportieve activiteiten.

Eten en drinken in Valencia

Het symbool van Valencia is de sinaasappel, niet in de laatste plaats omdat ze in Valencia en omgeving in grote getale groeien. Overal worden de sinaasappels, en mandarijnen voor gebruikt. Als kado wanneer iemand op visite gaat bijvoorbeeld zodat men er heerlijke Zumo de naranja (jus d’orange) kan maken. Maar bovenal de Agua de Valencia, de cocktail van de stad.

Probeer ook de typisch Valenciaanse Orxata (horchata). Deze amandelmelk kun je het beste drinken bij een kraampje op straat of op de Mercado (markt).

Koop Orxata bij een stalletje op straat in Valencia

Koop Orxata bij een stalletje op straat in Valencia

Blijf op de hoogte van Valencia

Blijf op de hoogte van Valencia met onze inspirerende nieuwsbrief!

Beste tijd om te reizen naar Valencia

 

5 Valencia tips van de redactie

Om je verblijf in Valencia goed te laten verlopen geven wij je de volgende 5 tips

  • Op de Online Shop van Valencia vind je voordelige en goede hotels
  • in Spanje is de lokale valuta Euro. Het is dus niet nodig vooraf bij het GWK geld te wisselen
  • Reviews bekijken van reizigers? Op de Nederlandse Facebook pagina leest u wat andere reizigers van vinden Valencia
  • Op 13 juli vindt de feestdag Feria de Julio plaats. Wat zorgt voor een geweldige vuurwerkshow om middernacht in de haven Marina Real – Playa Malvarossa.

Nog een laatste tip, vraag alvast een reisgids aan over Valencia om in de vakantiestemming te komen!

Vliegtickets naar Valencia

Vueling vliegt naar de luchthaven Valencia Manises (VLC) bij Valencia. Op verkeersbureaus.info vindt u voordelige vliegtickets en vliegaanbiedingen naar Valencia. Bekijk de ticket aanbiedingen!

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Valencia stad

Fundación Turismo Valencia

E 46015 Valencia
Av. Cortes Valencianas 41
Spanje
Telefoon: +34 963390390

twitter
Facebook: www.facebook.com/turismovalencia
YouTube: youtube.com/Turisvalencia
Google+: plus.google.com/+TurismoValencia
Pinterest: pinterest.com/valenciacity

 

Neem contact op met Verkeersbureau Valencia stad

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!
  • Schrijf je vraag in het Engels.

Kaart van Valencia

  • Fundación Turismo Valencia