Natuur in Valencia

Naast de mooie historische bezienswaardigheden heeft Valencia ook veel groen. Kom lekker tot rust tussen de heerlijk geurende bloemen en imposante fonteinen in het Turiapark of geniet van veel verschillende soorten dieren en planten in het L’Albufera natuurpark.

Turia gardens

Het Turiapark dankt zijn naam aan de vroegere rivier die dwars door de stad stroomde. Vanwege de vele overstromingen werd de Turia in de jaren zestig drooggelegd met als resultaat een uniek en geweldig leuk stadspark. Architecten en kunstenaars kregen de vrijheid om te ontwerpen wat zij wilden. Een van de resultaten van deze vrije opdracht is het indrukwekkende Palau de la Música (muziekpaleis). De prachtige bloemen, fonteinen, sportvelden en speelparken maken het Turiapark een echte aanwinst voor de inwoners en bezoekers van de stad. Een van de praktische aspecten van het park is dat je, vanwege het feit dat het dwars door de stad loopt, op een veilige en makkelijke manier met de fiets van A naar B komt.

Turiapark Valencia

Turiapark

Fietsen in Turiapark in Valencia

Fietsen in Turiapark in Valencia

L’Albufera natuurpark

Benieuwd naar een van Valencia’s grootste lagunes? Zo’n 10 kilometer ten zuiden van Valencia vind je het prachtige nationaal natuurpark L’Albufera. De diversiteit aan planten, bomen en dieren maken een bezoek aan dit ecologische pareltje meer dan de moeite waard! Misschien leuk om te weten is dat een groot deel van de Spaanse rijst wordt geteeld in L’ Albufera. Geen wonder dus dat de Valencianen bekend staan om hun fantastische paellas.

Als golfliefhebber ben je in het natuurpark ook aan het juiste adres! Het dorpje El Saler staat namelijk onder amateurs, professionals en pers bekend als een van ‘s werelds beste golfbanen.