Vlieg vanaf nu naar Langkawi met Qatar Airways

Om de lancering aan te kondigen van de vluchten van Qatar Airways naar Langkawi, Maleisië, organiseerde Qatar Airways Group Chief Executive, Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, gisteren een persconferentie in het Four Seasons Hotel Kuala Lumpur.

De persconferentie werd bijgewoond door de ambassadeur van Qatar in Maleisië, Zijne Excellentie de heer Fahad Mohammed Kafoud, de premier van de Maleisische staat Kedah, de heer Dato’ Seri Mukhriz Tun Mahathir en de Chief Executive Officer van de Langkawi Development Authority (LADA), Dr. Hezri Bin Adnan.

De nieuwe dienst naar Langkawi gaat van start op 15 oktober 2019 vanaf Doha en maakt deel uit van de grootse uitbreidingsplannen van Qatar Airways in Zuidoost-Azië. Langkawi is na Kuala Lumpur en Penang al de derde bestemming van de luchtvaartmaatschappij in Maleisië. Qatar Airways begint met vier vluchten per week en vliegt vanaf 27 oktober 2019 vijf keer per week naar de bestemming Langkawi via Penang (zonder overstap), bereikbaar vanuit Amsterdam en Brussel met overstap in Doha. Tussen Doha en Langkawi vliegt Qatar Airways met het ultramoderne Boeing 787 Dreamliner vliegtuig, met 22 zitplaatsen in Business Class en 232 zitplaatsen in Economy class, ruime cabines en een doordacht interieur.

 

 

Een van de redenen waarom reizigers genieten van het eiland Langkawi, een archipel van 99 pittoreske eilanden omgeven door de azuurblauwe Andamanse Zee aan de westkust van Maleisië, zijn de beboste heuvels, de prachtige witte zandstranden en het glinsterende turkoois water. Langkawi staat bekend als ‘het juweel van Kedah’, met weelderig tropisch regenwoud en mangroven, rijk aan flora en fauna. In 2019 werd het eiland opgenomen in de lijst van 50 beste plaatsen om te bezoeken van Travel + Leisure.

Qatar Airways Group Chief Executive, Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, zei: “Langkawi is een van de meest geliefde bestemmingen in Maleisië. Ik ben er zeker van dat de nieuwe vluchten van Qatar Airways bijdragen tot een betere bereikbaarheid en een boost geven aan het toerisme op deze prachtige archipel. Vijf wekelijkse vluchten naar Langkawi bieden passagiers ruim de mogelijkheid om naar de bestemming te reizen en het prachtige aanbod van Langkawi te ontdekken. Onze doelstelling is ook betere verbindingen te bieden aan passagiers die vanuit Maleisië naar ons uitgebreide wereldwijde netwerk van meer dan 160 bestemmingen reizen. Deze nieuwe vluchten zijn deel van onze strategie om onze aanwezigheid in Maleisië en over heel Azië te versterken.”

 

 

De premier van de staat Kedah, Dato’ Seri Mukhriz Tun Mahathir, zei: “Ik ben verheugd dat Qatar Airways haar vluchtaanbod nu uitbreidt met het prachtige Langkawi, want dit leidt absoluut tot meer kansen voor de bloeiende toerisme-industrie in Maleisië, inclusief Kedah. De vluchten van Qatar Airways naar Langkawi brengen de wereld tot op de drempel van het eiland, waardoor iedereen binnenkort de pracht van het UNESCO Global Geopark van Langkawi kan aanschouwen”.

Chief Executive Officer van Langkawi Development Authority (LADA), Dr. Hezri Bin Adnan zei: “De lancering van de rechtstreekse vluchten van Qatar Airways naar Langkawi is een uitstekend vooruitzicht en ligt in de lijn van onze plannen om de positie van het eiland als een internationale toeristische bestemming verder te versterken. Het belooft ook veel goeds voor de economie en het toerisme van Langkawi, nu we klaar zijn om bezoekers van over de hele wereld te verwelkomen en de typische cultuur en het prachtige landschap van een van de mooiste tropische juweeltjes van Maleisië te laten ervaren.

Qatar Airways verbindt Maleisië met meer dan 160 bestemmingen op zes continenten via de bekroonde Hamad International Airport in Doha, Qatar. Reizigers kunnen kiezen voor een stopover in Doha om hun vakantie te verlengen en deze opkomende stad te bezoeken. Deze onontdekte parel in het Midden-Oosten kan omschreven worden als zowel authentiek als trendy, met moderne hotels en een veelzijdig aanbod vol cultuur, avontuur en strand.

Qatar Airways

De nationale luchtvaartmaatschappij van de staat Qatar heeft dit jaar een reeks nieuwe bestemmingen gelanceerd zoals Davao (Filipijnen), Mogadishu (Somalië), Izmir (Turkije), Rabat (Marokko), Malta en Lissabon (Portugal). In oktober 2019 voegt de luchtvaartmaatschappij ook nog Gaborone (Botswana) toe aan het uitgebreide netwerk.

Qatar Airways werd meermaals bekroond en voor de vijfde maal kreeg het de titel van ‘World’s Best Airline’ in de World Airline Awards 2019, een initiatief van het internationale adviesbureau Skytrax. Qatar Airways werd ook bekroond met de titels ‘World’s Best Business Class’, ‘Best Business Class Seat’ en ‘Best Airline in the Middle East’.

Vluchtschema vanaf 15 oktober 2019

Vluchten op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag

Doha (DOH) naar Penang (PEN) QR 866 met vertrek om 02:25 uur en aankomst om 15:00 uur.
Penang (PEN) naar Langkawi (LGK) met vertrek om 16:25 uur en aankomst om 17:05 uur.

Langkawi (LGK) naar Penang (PEN) QR 867 met vertrek om 19:00 uur, aankomst om 19:40 uur.
Penang (PEN) naar Doha (DOH) met vertrek om 21:00 uur en aankomst om 23:45 uur.

* Vluchtschema op 15 oktober onder voorbehoud van wijzigingen

Vluchtschema vanaf 27 oktober 2019

Vluchten op dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

Doha (DOH) naar Penang (PEN) QR 866 met vertrek om 02:10 uur en aankomst om 14:20 uur.
Penang (PEN) naar Langkawi (LGK) met vertrek om 15:30 uur, aankomst 16:20 uur.

Langkawi (LGK) naar Penang (PEN) QR 867 met vertrek om 18:40 uur en aankomst om 19:40 uur.
Penang (PEN) naar Doha (DOH) met vertrek om 20:35 uur en aankomst om 23:25 uur.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

 

Comments are closed.