Penang

Penang, in het noordelijke gedeelte van Maleisie is een eiland in de straat van Melaka. Vanwege de schitterende natuur, cultuur en het eten staat Penang bij veel Nederlanders & Belgen op de bucketlist om te bezoeken. Vertel je een local in Maleisie dat je naar Pengang gaat? Dan is steevast het antwoord: “het eten is er heerlijk, ik ben jaloers op U!”.

mysterieus-penang

De naam Penang of Pinang zoals het uitgesproken wordt, verwijst naar de betelnootboom. Op het eiland wonen ruim 1,2 miljoen mensen en Penang is door 2 bruggen, waarvan 1 met een lengte van 13,5 km, verbonden met het vasteland van Maleisië.

Reizen naar Penang

Penang bereik je het snelst met een korte vlucht van ongeveer 45 minuten met een low-costs airline vanaf Kuala Lumpur. De tickets kosten je ongeveer €20 per enkele reis.

Vlieg voordelig naar Penang met een low-cost maatschappij

Vlieg voordelig naar Penang met een low-cost maatschappij

Visum aanvragen voor reizen naar Penang

Voor reizen naar Penang en Maleisië
 is een visum niet verplicht.

Bezienswaardigheden in Penang

UNESCO

In 2008 is George Town, hoofdstad van Penang, benoemd tot World Heritage door UNESCO. De multi-culterele gemeenschappen en architectuur zorgen voor een plaats op deze lijst. Bij het lokale VVV Kantoor van Georgetown kun je een kaart ophalen waar alle plekken opstaan die van historische waarde zijn. De meltpot van Maleisische, Chinese, Indiaase en Europese culturen geeft een rijkdom aan het dagelijks leven en in het bijzonder de lokale keukens.

Georgetown

Georgetown

Penang Hill

Penang Hill

Penang Hill

De natuur is indrukwekkend op Penang

Het uitzicht vanaf Penang Hill over George Town

Hotels in Penang

Het eiland Penang biedt een grote keuze uit hotels voor elk budget. Zeker voor de zelfstandige Nederlandse reizigers is het goed om te weten dat alle hotels eenvoudig online kunnen worden geboekt. Vaak is het interessanter om je hotel op Penang rechtstreeks te boeken om te profiteren van extra voordelen zoals gratis ontbijt of een kamer upgrade. Boek je daarentegen je hotel bij Booking.com dan kun je altijd in het Nederlands boeken en is het eenvoudig om de prijzen van meerdere hotels te vergelijken. De meeste hotels op het eiland vind je in en nabij hoofdstad Georgetown. Wij geven je een paar tips.

zwembad-hotel-penang-four-points

Four Points by Sheraton Penang

Net buiten Georgetown vind je het Four Points bij Sheraton Penang hotel aan de kustweg, aan de noordkant van Penang. Vanaf de kamers met zeezicht heb je een schitterend uitzicht richting het vasteland van Maleisie. Bij het buitenzwembad word je op je wenken bediend met een cocktail of pizza terwijl je geniet van het rustgevende geluid van de zee, 10 meter verderop. Het hotel is actief op Facebook en Instagram dus mocht je tijdens je verblijf tips willen dan kun je die in het Engels stellen. Tijdens ons verblijf krijgen wij de tip om de Streetart in Georgetown te ontdekken. Fijn als hotels het verblijf hiermee verrijken. Kamerprijzen vanaf MYR 285 / €62 per nacht. Meer informatie op www.fourpointspenang.com.

Zeezicht vanaf je hotel kamer bij Four Points Penang

Zeezicht vanaf je hotel kamer bij Four Points

four-points-uitzicht-zee

 

 

ontbijt-four-points-penang-donuts

Eten en drinken in Penang

Eten is er zoals we al schreven, in overvloed. De keuken is gevarieerd en je kunt op elke hoek van de straat een restaurant vinden waar je kunt eten. Veilig is het ook en de mensen zijn hygiënisch. Daarom zie je ook veel locals die bij de plaatselijke restaurants lunchen of dineren. Zorg voor contant geld want creditcards worden meestal niet bij de kleinere restaurantjes geaccepteerd.

eten-penang

Gezond op reis naar Penang

Zie het gezondheidsadvies voor Maleisie.

Reviews bekijken van reizigers? TripAdvisor vertelt je wat andere reizigers vinden van Penang. Nog een laatste tip, vraag alvast een reisgids aan over Penang om in de vakantiestemming te komen!

De natuur is indrukwekkend op Penang

De natuur is indrukwekkend op Penang

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Penang

Penang State Tourism Development & Culture

EXCO YB Danny Law Heng Kiang office, Level 53, Komtar
10503 George Town
Maleisië
Telefoon: +604-6505136
URL: http://www.visitpenang.gov.my


Twitter: https://twitter.com/visitpenang
Facebook: facebook.com/VisitPenang

vvv-penang

 

Neem contact op met Verkeersbureau Penang

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

  • Schrijf je vraag in het Engels.

Kaart van Penang