Nederland in top vijf landen met duurste luchthaventaxi’s

Nederland staat in de top vijf van landen waar taxiritten vanaf een vliegveld het duurst zijn. Dit blijkt uit een analyse van Taxi2Airport.com. Het taxiplatform voor ritten van en naar vliegvelden vergeleek data van Taxi-Calculator.com, van taxiritten in twintig landen.
Foto Taxi2Airport.com

Landen met de duurste taxiritten

Zwitserland is het duurste land voor taxiritten. Voor een rit van vijf kilometer is men hier zo’n 22,68 euro kwijt. Andere ‘dure’ landen hanteren tarieven variërend van 9,91 euro tot 15,64 euro voor vijf kilometer. Het op één na duurste land is Japan, gevolgd door Duitsland, Nederland en België. Het is opvallend dat, afgezien van Japan, de duurste taxilanden West-Europese landen zijn.

 

 

Egypte goedkoopst als taxiland

Met een prijs van 0,84 euro voor een rit van vijf kilometer is Egypte het goedkoopste taxiland. Verder zijn het vooral Aziatische landen die in de top 10 goedkoopste landen staan. Ook India (1,29 euro), Thailand (1,41 euro), Indonesië (1,68 euro) en Maleisië (1,70 euro) en zijn relatief goedkope landen waar men voor een rit minder dan 2 euro kwijt is.

 

 

Vijf bespaartips voor taxiritten

Zoals de vergelijking laat zien lopen de tarieven voor een taxirit van of naar een vliegveld fors uiteen. Taxi2Airport vroeg David Else, auteur van verschillende Lonely Planet gidsen, om bespaartips voor taxiritten: In veel ontwikkelingslanden, zoals landen in Afrika, hebben taxi’s geen meters. Het advies is dan ook om vooraf te vragen wat de ritprijs is. Ook informeren bij de lokale bevolking is een manier om na te gaan wat een eerlijke prijs is. Ben je van plan met het openbaar vervoer te reizen in het buitenland? Onderzoek dan vooraf goed wat de tarieven zijn voor trein-, bus-, metro- of treinkaartjes, neem gepast geld mee, en check goed waar kaartjes het goedkoopst zijn.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.