Ontdek de tiny house trend die nu te zien is in het aanbod van accommodaties

Groot, groter, grootst was lange tijd het motto bij het plannen van een vakantie, maar nu wordt ‘less is more’ steeds meer de trend. De laatste jaren duiken tiny houses overal op, en stijgen ze nu ook in populariteit als vakantieverblijf. Uit onderzoek van Booking.com blijkt dat 34% van de Nederlandse reizigers minstens één keer in een accommodatietype wil verblijven dat ze nog niet kennen, zoals een tiny house.

Deze kleine vakantiehuizen zijn gemiddeld kleiner dan 46 vierkante meter en sluiten aan bij een levensstijl voor mensen die willen ontspullen, een kleine voetafdruk willen zetten en zelfvoorzienend willen zijn. Hoe klein ze ook mogen zijn, tiny houses bieden alles wat je nodig hebt als je op vakantie bent. Maar liefst 41% van de Nederlandse reizigers zegt dat een complete inrichting en het aanbod van vergelijkbare gemakken als thuisde belangrijkste factoren zijn als het gaat om het uitkiezen van een vakantieverblijf.

 

 

Eenvoudig, gezellig en ongecompliceerd: deze schattige huisjes hebben echt karakter en zijn de nieuwe, groene manier waarop trendsetters vakantie vieren.

 

 

Bovendien bieden tiny houses alle ingrediënten voor een niet-alledaagse trip. Booking.com heeft een selectie gemaakt van de leukste tiny houses voor jouw volgende vakantie.

Tiny House Siesta – Florida, VS

Tiny House Siesta in Florida is een kleine accommodatie, maar een grote hit bij gasten. Reizigers kunnen in de zelfstandige woningen verblijven in het vakantiepark dat niet ver van Siesta Key Beach af ligt. De eet-, zit- en slaapgedeeltes zijn met elkaar verbonden door een open ruimte. Een aantal van de boekbare tiny houses hebben zelfs twee verdiepingen en een buitendouche.

In2thewild Tiny House – Edmond – Robertson, Australië

De luxe ecohuisjes van In2thewild Tiny House – Edmond, in Australië, zijn gemaakt voor twee tot vier personen en zijn omgeven door prachtige groene bergen en tuinen met wilde dieren. Op korte rijafstand vind je prachtige watervallen, de Robertson Cheese Factory en goede restaurants. Deze unieke plek met open, modern design, een kitchenette en een barbecue laat zien dat zelfs een kleine ruimte je alles kan bieden wat je nodig hebt.

Tiny House “Les Vallées” – Normandië, Frankrijk

In Saint-Quentin-sur-le-Homme, op een klein stukje rijden van de prachtige Mont Saint Michel, vind je het charmante Tiny House “Les Vallées”. Het huisje is misschien niet groot, maar heeft alles wat je nodig hebt: een volledig uitgeruste keuken, een terras en een mooie tuin voor de natuurliefhebbers. Ideaal als je een weekend op het platteland wilt doorbrengen, maar niet het comfort van een echt huis wilt opgeven.

Tiny House – B&B – Alkmaar – Zuid-Scharwoude, Nederland

Ook in ons eigen land vind je tiny houses. Net buiten Alkmaar ligt Tiny House – B&B – Alkmaar op een prachtige locatie aan het water. Dit huisje heeft alles wat je nodig hebt om te ontspannen: een terras, een comfortabele zithoek en een mooie patio. Een heerlijke plek om te relaxen na een fietstocht in de prachtige omgeving.

The Grand – Antwerpen, België

De naam doet anders vermoeden, maar The Grand is een klein huis in hartje Antwerpen. Van buiten heeft het gebouw een traditionele gevel, van binnen creëren de volledig witte ruimtes, rechte lijnen, houten details en eenvoud elegante en warme ruimtes: een lust voor elke minimalist. Het 400 jaar oude gebouw ligt op korte loopafstand van de vele musea en andere culturele hotspots.

The Holler House, A Tiny House – Murphy, Verenigde Staten.

The Holler House, A Tiny House is een prachtig klein huisje dat bestaat uit een woonkamer met een zolder, een houtkachel en een kitchenette. Het is omgeven door de groene bossen van North Carolina en ligt niet ver van het Nantahala National Forest en het Chattahoochee National Forest. Een idyllische plek om te ontspannen met vrienden of familie.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.