Antwerpen

Antwerpen is makkelijk per trein bereikbaar, binnen een uur ben je met de Thalys in hartje centrum van Antwerpen en is daarom een uitstekende bestemming voor een korte stedentrip. De stad heeft met zijn vele terrasjes, restaurants en festivals voor iedereen wat te bieden.

Brasserie Flo in Antwerpen

Brasserie Flo in Antwerpen

Het Belgische Verkeersbureau kan u verrassen met vakantie tips en originele bestemmingen. Ook de plaatselijke VVV’s kunnen u precies vertellen wat in de buurt de moeite waard is en er zich afspeelt.

Antwerpen terrassenstad

In het oude centrum van Antwerpen zijn een aaneenschakeling van terrassen, kroegen en eetgelegenheden te vinden zoals de Grote Markt. Strijk neer op een terrasje en geniet van het uitzicht op het stadhuis uit de 16de eeuw en de mooie gevels van de gildehuizen. De gesproken taal is Nederlands, en ondank dat je maar een uurtje van de Nederland bent waan je je echt in het buitenland.

 

 

Centraal Station: Spoorwegkathedraal

Binnen een uur bent u vanaf Amsterdam Centraal met de Thalys in hartje centrum van Antwerpen. U komt aan op Antwerpen Centraal wat in de volksmond ook wel Spoorwegkathedraal genoemd wordt. Het station is van de hand van de architect L. Delacenserie en is gebouwd tussen 1895 en 1905. Het pand is opgetrokken in eclectische stijl met veel art deco elementen. Het station heeft z’n naam te danken aan het prachtige interieur welke gedecoreerd is met 20 marmersoorten en de perrons welke worden overdekt door een grote ijzeren en glazen koepel.

Antwerpen Modestad en een waar shopping paradijs

Sinds de jaren 90 staat Antwerpen ook op de kaart als modestad door enkele succesvolle studenten van de Modeacademie zoals Dries van Noten en heeft het sinds 2002 een heus modecentrum: de ModeNatie. Op deze locatie in het hart van de stad hebben het Flanders Fashion Institute, de Mode Academie en het nieuwe ModeMuseum een thuisbasis gevonden. In het ModeMuseum zijn er geregeld tentoonstellingsprojecten in de galerij van het museum die vrij toegankelijk is. Daarnaast zijn er ook twee thematentoonstellingen per jaar te bewonderen. Voor meer informatie bezoek de website van het MoMu. Antwerpen heeft ook veel te bieden voor de echt shopping liefhebber, hieronder vindt u een lijstje met de leukste shoppingtips:

  • Voor leuke boetiekjes en trendy kleding moet u in de modewijk zijn. De modewijk omvat de Nationalestraat en haar zijstraten; de Leopold de Waelplaats, de Lombardenstraat, de Aalmoezenierstraat, Steenhouwerstvest, de Kloosterstraat, de Kammenstraat en de Sint Michielstraat. Hier vindt u collecties van grote internationale en Antwerpse modeontwerpers zoals Dries van Noten, Veronique Branquinho, Walter van Beirendock en Ann Demeulemeester.
  • Een andere bekende winkelstraat is de Meir. De Meir is een lange autovrije winkelstraat tussen het centraal station en het centrum met winkels in prachtige herenhuizen waar zowel internationale winkelketens als kleinere winkeltjes gevestigd zijn. Het bekende winkelcentrum de Stadsfeestzaal is ook gevestigd aan de Meir. Het winkelcentrum is een neoclassicistisch gebouw en is zeer luxueus opgezet. Centraal in het gebouw is een champagnebar gevestigd.

Geniet bij de vele gastronomische banketbakkers

Antwerpen voor kinderen

Ook voor kinderen is er in deze stad genoeg te beleven. In de in 2004 geopende Aquatopia is een populaire attractie voor zowel jong als oud. Aquatopia toont allerlei mooie en soms zeer zeldzame vissen in diverse bassins. In totaal leven er zo’n 250 verschillende diersoorten in zo’n 1 miljoen liter water. Of wat dacht u van de Antwerpse Zoo, de oudste dierentuin ter wereld. Deze 160 jaar oude dierentuin telt meer dan 5000 dieren onderverdeeld in ruim 200 soorten. Meer informatie over prijzen en openingstijden neem contact op met het lokale VVV bureau van Antwerpen.

Antwerpse Kempen

Buitenpret voor jong en oud? Daarvoor trek je naar de Antwerpse Kempen! Vlot bereikbaar, vlak, groen en vol afwisseling: dat is de Kempen in een notendop. Kies voor een verrassend dagje uit, een gezellig weekend of een deugddoende korte vakantie. Een ruim aanbod van hotels, campings, gastenkamers, restaurants en cafés maakt je verblijf extra aangenaam.
Negen toeristische regio’s zorgen voor heel wat afwisseling in de Antwerpse Kempen. Wij zetten ze voor jou op een rijtje. Als je meer wilt weten over een bepaalde cluster, klik je gewoon de naam even aan.

Alle toeristische info over deze groene regio vind je op de regiosite van de Antwerpse Kempen.

 

5 Tips van het verkeersbureau van Antwerpen

Om u verblijf in Antwerpen goed te laten verlopen geeft het verkeersbureau u de volgende vijf tips

Nog een laatste tip, vraag alvast een reisgids aan over Antwerpen om in de vakantiestemming te komen!

 

Bekijk de Verkeersbureaus en VVV in Antwerpen.

Kaart van Antwerpen