Booking kondigt Livia Firth aan als ambassadeur voor Booking Booster 2019

Booking kondigt aan dat Livia Firth, zakelijk pionier op het gebied van duurzaamheid, voor het jaar 2019 ambassadeur wordt van Booking’s accelerator-programma Booking Booster.

Als oprichter en Creative Director van het baanbrekende duurzaamheidsadviesbureau Eco-Age en oprichter van de Green Carpet Challenge, gaat Livia een cruciale rol spelen in het accelerator-programma Booking Booster 2019. Ze sluit zich aan bij een panel deskundige juryleden van Booking.com om ze te helpen beslissen welke start-ups op het gebied van duurzaam toerisme een beurs ontvangen uit het Booking.com fonds met een totaalwaarde van 2 miljoen euro. Livia zal ook de thematoespraak houden tijdens het laatste pitch-evenement op 9 mei in Amsterdam.

 

 

“Als iemand die veel reist, de hele wereld over gaat om de verschillende productieketens te ontdekken en de mensen te ontmoeten die onze kleding maken, is duurzaam reizen een van mijn obsessies. Daarom ben ik blij dat ik samen ga werken met Booking.com en een actieve rol ga spelen in hun Booking Booster-programma”, aldus Livia. “Ik kijk er erg naar uit om deze inspirerende ondernemers te ontmoeten en meer te leren over de innovatieve manieren waarop ze technologie gebruiken om iets te bewerkstelligen op het gebied van duurzaam toerisme.”

 

 

“We zijn erg blij dat Livia in 2019 deel uitmaakt van het Booking Booster-team en dat ze als jurylid haar unieke perspectief met ons wil delen”, aldus Gillian Tans, CEO van Booking.com. “We geloven dat reizen de potentie heeft om levens van mensen ten goede te veranderen, en dat de reizigers kunnen helpen bij de bescherming en het behouden van de bestemmingen en gemeenschappen die ons inspireren om op reis te gaan. Livia voegt de daad bij het woord als ze het heeft over duurzame oplossingen en is een rolmodel voor de volgende generatie changemakers op dit gebied.”

Voor het Booking Booster-programma van 2019 nodigt Booking.com tien groeiende sociale start-ups in de sector duurzaam toerisme uit voor een accelerator-programma van drie weken in Amsterdam dat in april begint. Het programma bestaat uit verschillende lezingen, praktijkgerichte workshops en coaching-sessies. In de finale pitchen deelnemers hun bedrijf voor een beurs die op kan lopen tot wel €500.000, afkomstig uit het fonds van €2 miljoen dat Booking.com beschikbaar stelt om de volgende fase van geplande groei voor de deelnemende start-ups te helpen ondersteunen. Alle start-ups krijgen ook een jaar lang voortdurende begeleiding en coaching van Booking.com-experts. Daarnaast krijgen zij mogelijkheden om samen met Booking.com te werken aan potentiële innovatie-initiatieven en experimenten om hun toekomstige groei te helpen versnellen.

Booking.com helpt reizigers meer dan 145.000 unieke bestemmingen over de hele wereld te verkennen en ervaren, en wil tegelijkertijd ook bijdragen aan de voortdurende gezondheid van die bestemmingen zodat toekomstige generaties er nog jaren van kunnen genieten. Naast het Booking Booster-programma, het Booking Cares Fund en de Booking Cares Labs heeft Booking.com al jaren een intern vrijwilligersprogramma waarin medewerkers met lokale organisaties samenwerken aan projecten die helpen bij het verbeteren van bestemmingen wereldwijd. Deze initiatieven geven invulling aan de doelstelling van Booking.com om een positieve impact te hebben op de wereldwijde toerisme-industrie. Bezoek de website van Booking Cares voor meer informatie over aankomende programma’s en mogelijkheden.

De inschrijving voor het Booking Booster-programma 2019 is al gesloten. De 10 start-ups voor duurzaam toerisme die geselecteerd zijn om deel te nemen aan het accelerator-programma van 2019, worden begin maart bekendgemaakt.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.