Dit is waarom reizigers zich blijven onderscheiden en voor opvallende accommodaties kiezen

Van glamping tot buitenaardse pods waar je heerlijk in slaapt – tegenwoordig heb je meer opties dan ooit! Het is onder reizigers dan ook steeds populairder om in unieke, opvallende accommodaties te verblijven: meer dan een derde van de reizigers wereldwijd (39%)* zegt hier op vakantie de voorkeur aan te geven en wil bijvoorbeeld in een luxe tent of botel logeren.

Een van de redenen dat reizigers vaker voor een alternatieve accommodatie kiezen is omdat ze anderen willen inspireren: wereldwijd zegt 26% van de reizigers dat ze voor een onderscheidende accommodatie kiezen zodat ze als trendsetter gezien worden.

Recent onderzoek van Booking.com onthult de trend rondom unieke accommodaties. Aan de hand van de uitkomsten, heeft Booking.com een inspirerende reisgids samengesteld met de meest populaire en opkomende accommodatietypes ter wereld. Kijk eens verder dan hotels en overnacht op je volgende vakanties in een van de volgende unieke verblijven.

 

Lees ook dit artikel: Dit zijn de nieuwe hotels in Oman

 

Luxe tent

De afgelopen jaren is er een duidelijke toename in interesse voor luxueus kamperen, oftewel glamping, waardoor kamperen voor iedereen leuk wordt. Wadi Rum in Jordanië is een van de opkomende bestemmingen van 2019. Middenin de woestijn ligt Memories Aicha Luxury Camp, hier vind je ruime tenten die de perfecte balans bieden tussen overbodige luxe en het pure buitenleven. Zo heb je nog nooit gekampeerd!

Masseria

Deze authentieke, Italiaanse landhuizen zijn vaak te vinden tussen de olijf- en wijngaarden, perfect voor foodies! In de hak van de Italiaanse laars en op loopafstand van de zee ligt Masseria Cimino. In dit volledig witte landhuis draait alles om eten en ontspanning, klinkt als een heerlijke vakantie toch?

 

 

Boten

In Nederland zijn we erg bekend met de woonboot, maar heb je zelf ook wel eens in zo’n drijvend verblijf overnacht? Het superjacht The Sunbourn bevindt zich aan de Royal Victoria Dock en biedt een unieke en luxe basis van waaruit je Londen kunt gaan ontdekken. Vanuit de patrijspoorten zie je de stad eens vanuit een heel ander perspectief.

Gîte

Overnachten in een rustiek, luxueus boerenverblijf zonder om 7:00 door de haan gewekt te worden: de ultieme landelijke vakantie-ervaring. De Franse Gîte Bodenmatt ligt op een steenworp afstand van de landsgrenzen met Duitsland en Zwitserland, ideaal voor wie veel wil zien en doen in een korte tijd. Met zijn drie slaapkamers biedt de accommodatie ruimte voor maar liefst zes mensen.

Riad

Het woord riad is afkomstig van de Arabische term voor tuin. Dit type accommodatie is een traditioneel Marokkaans huis of paleis dat om een binnentuin heen is gebouwd. Riad Al Makan is een van de topkeuzes in Fès en biedt de perfecte basis om de nabijgelegen bruisende markten en attracties zoals de Blauwe Poort te ontdekken. Deze prachtige accommodatie heeft ook een terras dat uitkijkt over het oude Medina.

Cortijo

Een cortijo is een groot Spaans landhuis omringd door veehokken, graanschuren of molens. Voor wie landelijk wil verblijven zonder op de boerderij te werken. Geniet van het Spaanse landschap en kom volledig tot rust in Hotel Cortijo del Marqués. Gasten die je voorgingen waren vooral enorm te spreken over het heerlijke eten. En dat de Cortijo omringd wordt door olijfgaarden maakt het nog specialer.

De volgende accommodatietypes zijn al jaren favoriet onder vele reizigers maar blijven groeien in populariteit:

Penthouse

51% van de reizigers zegt dat een mooi uitzicht hun verblijf leuker maakt: er gaat niets boven een penthouse. Vlak naast de Universiteit van Edinburgh en het grote stadspark The Meadows vind je het luxe Stunning Quartermile Penthouse. Als je niet genoeg hebt aan de drie verdiepingen, kun je altijd nog je toevlucht zoeken op het dakterras.

Chalet

De houten huizen met overhangende dakranden maken vaak deel uit van grotere skiresorts, maar zijn ook buiten het skiseizoen om een grote aanrader. Midden in de Alpen vind je het knusse Chalet l’Échappée Belle. Met uitzicht op de piste is dit verblijf geweldig voor iedereen die van de Bergen, natuur, kaasfondue en warme chocolademelk houdt.

Vakantiehuizen

Voor veel reizigers biedt een vakantiehuis het beste van twee werelden: je voelt je thuis en hebt tegelijkertijd de kans te leven als local. Omringd door een ruime tuin met tropische palmbomen is Erodios Villas een luxe plek om te genieten van alles wat het Griekse eiland Kreta je te bieden heeft. En voor wie geen zin meer hebt om in het privézwembad te zwemmen ligt de zee op loopafstand.

Appartementen

Deze zelfstandige units bieden de perfecte balans tussen even helemaal weg zijn en het gemak van thuis, middenin de stad. Met een van de meest iconische skylines ter wereld is het bruisende New York het beste te beleven vanuit een appartement middenin de stad. Verblijf op loopafstand van het Rockefeller Center in Radio City Apartments.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.