Deze 10 bestemmingen mogen in 2019 niet op je bucketlist ontbreken

Al enig idee waar de reis naartoe gaat komend jaar? Hoewel klassieke bestemmingen als Spanje, Griekenland en Italië populair blijven, is er ook groeiende interesse in minder bekende bestemmingen. Dat blijkt uit een onderzoek van VakantiePiraten.

Ook in 2019 gaan we weer massaal op reis. Het liefst een avontuurlijke reis naar een originele, onontdekte bestemming. Maar waar vinden we die nog? Welke landen, steden en regio’s zijn in opkomst en mogen echt niet op onze bucket-list ontbreken?

Panama

Adembenemende landschappen, ontelbaar veel diersoorten en droomstranden zo wit als poedersuiker. Het kleine oeverstaatje wordt onrecht aangedaan wanneer het alleen in verband gebracht wordt met de welbekende hoedjes en het gelijknamige kanaal. Langzaam maar zeker krijgt het land steeds meer de reputatie van betaalbaar alternatief voor Costa Rica. Van bergen en regenwouden tot watervallen en ‘bounty-stranden’. Wie op reis gaat naar Panama vindt alle ingrediënten voor een fantastisch verblijf.

 

 

Taiwan

Dit groene eiland is zonder twijfel een van de meest onderschatte bestemmingen in Azië. Op een relatief kleine oppervlakte vind je tropische regenwouden, bergen, valleien en vulkaanlandschappen. De prachtige kustlandschappen kunnen het best worden verkend vanaf de fiets. Taiwan beschikt namelijk over een uitgestrekt en goed onderhouden fietspadennetwerk. Dans ‘s nachts de dag tegemoet in een van de clubs of barretjes in het bruisende Taipei. Echte foodies kunnen hun hart ophalen op de nachtmarkten waar je kraampjes vindt die alles verkopen van gemarineerde tofoe tot gebraden python. Maar ook hij die het liefst zijn vakantie relaxend op een prachtig strand spendeert is in Taiwan op de juiste plaats.

Taiwan

Taiwan

Tasmanië

Dit eiland in de Zuidelijke Oceaan, dat ongeveer even groot is als Ierland, herbergt maar liefst 19 nationale parken. Het unieke landschap, dat onder meer bestaat uit regenwouden, azuurblauwe meren en woeste rivieren, is de leefomgeving van vele bijzondere dieren en planten die uniek zijn voor het eiland. De Tasmaanse duivel is het meest bekende voorbeeld. Het landschap doet het meest denken aan het populaire buurland Nieuw-Zeeland, maar is vele malen rustiger en lijkt nog onontdekt door het massatoerisme.

Belgrado

Deze stad aan de Donau heeft, zoals vele anderen, de titel ‘het nieuwe Berlijn’ gekregen. Achter verweerde façades bevinden zich talrijke clubs waar de party scene zich goed vermaakt. Op de rivier varen partyboten af en aan om feestnummers aan boord te nemen. In de 1.500 restaurants die de stad telt is er voor iedere smaak wel wat te vinden voor een veel voordeligere prijs dan in de rest van Europa.

Madagaskar

Voor de avontuurlijke reiziger is het exotische eiland Madagaskar, voor de kust van Afrika, het perfecte vakantieoord. Hoewel de toeristische infrastructuur hier en daar te wensen over laat, is dat ook precies de reden waarom het eiland nog niet overspoeld wordt met toeristen. Madagaskar werd pas laat door de mensheid bevolkt en daardoor hebben dieren en planten op het eiland zich eeuwenlang ongestoord kunnen ontwikkelen. Dit maakt dat het eiland een van de meest diverse flora en fauna ter wereld heeft. Een aantal soorten, zoals kameleons en maki’s, komt zelfs nergens anders voor. Madagaskar wordt omringd door prachtige stranden waar je heerlijk kunt zonnebaden, maar veel strandgangers bezoeken ook het kleine eiland Noisy Be dat vlak voor de kust ligt.

 

 

Roemenië

Tussen de Karpaten en de Zwarte Zee ligt een land dat bij de meesten nog niet op de radar staat: Roemenië. Meestal doet alleen het beroemde Dracula-slot een belletje rinkelen, maar het land heeft nog veel meer te bieden. De prachtige vergezichten van de Zuid-Karpaten, een onderaardse gletsjer, het grootste gebouw van Europa, de schilderachtige stad Sibiu en een pretpark in een oude zoutmijn op 112 meter diepte. Wees wel gewaarschuwd, want je kunt hier in het wild nog wolven, lynxen en beren tegenkomen. In de hoofdstad Boekarest daarentegen, spot je vooral hipsters in chique café’s. Mede daarom wordt de stad ook wel het Parijs van het Oosten genoemd. Parijse prijzen vind je hier dan weer niet. Reizigers kunnen in Roemenië rekenen op een fijne prijs-kwaliteit verhouding.

Roemenië

Roemenië

Swaziland

Onlangs vierde dit kleine land zijn vijftigste verjaardag als ‘Koningkrijk eSwatini’. Het staat op toeristisch vlak in de schaduw van het buurland Zuid-Afrika, waar het grotendeels door wordt omringd. Alles is hier nét een maatje klein. Dat neemt niet weg dat er nergens in de wereld een grotere kans is op het spotten van een zwarte neushoorn als in Swaziland. In de zes nationale parken kun je verder nog olifanten, giraffen, nijlpaarden en krokodillen tegen komen. Buiten de parken kunnen toeristen zich vermaken met een bezoek aan een goudmijn, paardentochten of een dag raften. De Swazi’s staan bekend om hun traditionele maar hartelijke karakter.

Bordeaux

Als wijnhoofdstad van zuidwest Frankrijk is er reden genoeg om Bordeaux te bezoeken. Toch heeft de stad nog veel meer trekpleisters. Naast de prachtige architectuur en historische monumenten, parken en tuinen trekt ook de relaxte sfeer een gemêleerd publiek. HEt is slechts een half uur rijden naar de Atlantische kust, waar je het hoogste duin van Europa kunt bezoeken of kunt genieten van de lekkerste oesters, mosselen en andere zeevruchten.

Kirgizië

Gastvrije inwoners, de hoge bergen van de Tian Shan, kristalheldere meren en de eindeloze steppe-plateaus. Dit alles kun je als reiziger ontdekken wanneer je deze Centraal-Aziatische staat bezoekt. Maak te paard een tocht door de imposante bergen en laat de pracht van het land op je inwerken. Goed om te weten: in de afgelopen jaren zijn de regels voor toeristen versoepeld. Zo kunnen de meeste West-Europese reizigers tot 60 dagen zonder visum naar Kirgizië reizen.

Albanië

De weg naar Albanië wordt nog niet door veel toeristen gevonden. Desalniettemin bezit de kleine Balkanstaat aan de Adriatische Zee over vele aantrekkelijke eigenschappen: de gastvriendelijke inwoners, historische kastelen en ruïnes, maar ook stranden die zich zeker kunnen meten aan de Griekse en Kroatische. Deze bestemming is voordeliger dan zijn concurrenten en daardoor extra interessant. Vliegen kan op de hoofdstad Tirana, of op het Griekse eiland Corfu, waarna je met de boot de oversteek naar de Albanese stad Saranda kunt maken.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.